Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 235)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hustej film! az jsem koukal kolik se da vytezit z tak genialne jednoducheho a pritom originalniho nametu hlavni (anti) hrdina kterej se mi na zacatku filmu nepozdaval ani nahodou dostane radne na vyucenou a na tenhle telefonni hovor nezapomene do konce zivota je to pouceni i pro mne odted si budu davat venku na ulici sakra pozor co rikam do mobilu a pokud pujdu okolo telefonni budky ktera zacne zvonit proste pujdu dal doufaje ze v okne neni odstrelovac kterej to do mne nasije kazdopadne vybornej neotrelej thriller kterej muzu urcite doporucit az na ten trochu utnutej konec velka spokojenost ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Vynikající důkaz, že se za deset natáčecích dní na jednom "rohu" dá natočit thriller, který vás na 80 minut doslova přibije do sedadla. Musíte ovšem disponovat skvělým scénářem, režisérskou invencí Joela Schumachera a pro hlavní roli mít herce s charismem a talentem Colina Farella (úžasný výkon !)..... Vřele doporučuju všem, kteří by chtěli přehodnotit svůj žebříček filmů roku 2003. U mě se s přehledem zařadil na "bednu" :) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo si ho zabil?“ – „Povedal si ´áno´.“ – „Myslel som ´áno´ ako že ťa počujem!“ – „Nabudúce sa vyjadruj jasnejšie.“ S hipisáckym režisérom Joelom Schumacherom je to ťažké. Nakrúca super filmy (HRÁČI SO SMRŤOU, VOĽNÝ PÁD, KEDY ZABIŤ, 8 MM), priemerné (NAVŽDY MLADÝ, KLIENT, BATMAN NAVŽDY) a kraviny (BATMAN A ROBIN). Obecne panuje názor, že čím má menej peňazí, tým je lepší. Akonáhle ho produkuje megaloman Bruckheimer, je výsledkom matný akčný triler BAD COMPANY. Akonáhle dostane k dispozícii jeden zablatený vojenský výcvikový tábor s hŕstkou neznámych mladých hercov, je výsledkom takmer nezávislá „špinavá“ (v dobrom) udalosť TÁBOR TIGROV. Tou "objavil" divokého Íra Colina Farrella. O dva roky neskôr si situáciu zopakovali a za mizerný peniaz na minimálnom priestore a s komorným hereckým obsadením za necelé dva týždne strieskali hitchcockovský vulgárny triler v TELEFÓNNEJ BÚDKE. Čo by sa stalo, kebyže idete po ulici, v telefónnej búdke zvoní telefón, zo srandy dvihnete slúchadlo a zasnený hlas Kiefera Sutherlanda vám oznámi, že ak zložíte, zastrelí vás, lebo vás práve má na muške snajperskou búchačkou? Zápletka hravo stačí na skromnú 81-minútovú (ne)dĺžku a šialene sústredený Farrell zasa dokazuje, aká je škoda, že si nevie vyberať dobré filmy; ak sa mu raz za čas zadarí, JE sa na čo pozerať, dočerta. Rozpočet je vedľajší. Záleží na nápade, všetko odhodlanom hercovi a k improvizácii naklonenom režisérovi. Kino Považan 2003 ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu bych uvítal remake. Vyústění zápletky se mi zdá značně slabé a záporák se objeví příliš krátce. Může se přeci skrytý objevovat i průběžně, ne? Taky chybí pořádná honička, když už to všechno praskne, vč. pořádného 'attacku' policejního komanda. Pokud jde o výkon herce Colina Ferrella, tak ten ač se sice snažil, v určitých záběrech do toho mohl rozhodně dát emočně ještě víc. Nějaký 'vzrůšo' v podobě psycho-afektu s mlácením telefonního sluchátka, by neuškodilo. Závěrem musím také podotknout, že v originále padá příliš jedno (143krát) ohrané sprosté slovo. Takže summa summarum, tenhle film je tak akorát dobrý, pouze na jedno shlédnutí a to já vysoko nikdy nehodnotím. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Velmi silný a strhující zážitek odehrávající se v jedné telefonní budce. Film má blízko k Pohřben zaživa, kde táhne celý průběh jeden představitel. Colin Ferrell byl perfektní a jeho výkon byl opravdu k pokoukání. Z nízkorozpočtového snímku udělal J. Schumacher vynikající podívanou dotáhnutou do konce. psychóz ní 80 minutová extáze bez přestávky, že jsem po celou dobu skoro nedýchal. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Film měl původně vstoupit do amerických kin 15. prosince 2002, ale po útocích odstřelovače v Marylandu, Virginii a Washingtonu byla premiéra zpožděna. (don corleone)
  • Na stene neďaleko telefónnej búdky možno vidieť nasprejované dielo pouličného umelca Sheparda Faireyho, celosvetovo známe ako "Obey Giant". (GTS_PUNK)
  • Natáčanie snímky prebiehalo v New Yorku, kde sa dej filmu aj odohráva, a taktiež v Los Angeles. (Greenpeacak)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama