Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 235)

H34D 

všechny recenze uživatele

Největší možná koncentrace napětí, potu, úzkosti, strachu a zloby v 72 perfektně vydestilovaných minutách intenzity, jež nedají vydechnout ani na sekundu z nich. Telefonní budka je o harmonii originálního a ve své jednoduchosti geniálního námětu, brilantní akční režie (svěží a neúnavně rychlé vyprávění, kamerové překryvy) a samozřejmě i úžasného hlavního představitele. Colin Farrell své postavě skutečně dodal třetí rozměr, jehož odhalení obrazovkám celého světa, představuje asi nejlepší moment jeho i Schumacherovy kariéry... Jedna z mých nedokonalých srdcovek. 10/10 ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Rozdělování obrazu do několika okének, nadhuštěná atmosféra, královské obsazení, živoucí velkoměsto, roboti, jediná budka a potok našponovaných emocí v nátěru o nápravě neurvalého, prolhaného, egoistického a herecky excelujícího Colina Farrella jednou poradenskou telefonní linkou vykupitele hříchů Kiefera "Božího hlasu" Sutherlanda. Toť v kostce nejlepší film Joela Schumachera, režiséra, kterého nikdy nepochopím pro jeho batmanovské vrtochy. Že by rozštěpená osobnost? :) ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Moooc dobře si pamatuji, jak jsem stál před programem kina a váhal, zda-li mi telefonní budka stojí za tu cestu do kina, protože jsem zaslechl od známého, že se opravdu 95 % filmu odehrává v budce. Nakonec jsem nešel, ale po zhlédnutí DVD doma jsem litoval. Výborný thriller doslova nabitý emocemi postavou Colina Farrella, který to zahrál opravdu excelentně. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Jo jako bylo to dobry, o tom zadna, tvl, jen trochu zastaralej koncept, ze jo, urcite se z toho dalo vytriskat vic, hodit to trosku do toho moderniho kabatku a nejaky ty hajtek ficurinky a slo by to, no, napinavy to bylo, no, ale jak rikam, nemuseli stat hodinu a pul v takovy konzerve, no... Odesláno z mého iPhone. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher už dokázal párkrát proměnit napjatá očekávání diváků v apokalyptické zklamání, tentokrát ale naopak překvapil, a to tak, že velmi. Povedlo se mu natočit výborný thriller, soustředěný do minimálního prostoru a stojící na jednom výborném herci (Farrell) a jednom skvěle odmluveném partu (Sutherland). Navíc bylo více než rozumné, že se tvůrci nesnažili film zbytečně uměle protahovat a ukončili ho už po nějakých 80 minutách, protože po delší době by už určitě příběh ztratil gradaci a patřičné napětí a mohl by se zvrtnout do další Schumacherovy promarněné šance. Leč naštěstí se tak nestalo a diváci tak mají šanci prožít nevšední filmový zážitek a jednou provždy si rozmyslet, zda zvednout případný zvonící telefon v budce někde na ulici... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Natáčanie snímky prebiehalo v New Yorku, kde sa dej filmu aj odohráva, a taktiež v Los Angeles. (Greenpeacak)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama