Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 235)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě dostal. Od začátku kvalitně budované napětí, velmi pěkně poskládané scény, atmosféra všude kolem by se dala krájet a vše umocňují výborné herecké výkony. Když odložíte sluchátko po ukončeném hovoru a telefon vzápětí znovu zazvoní, co uděláte?? Dvě možnosti: odejdete a nikdy se nedozvíte, kdo a proč volal anebo jej zvednete...Stu Shepard jej zvedl, jelikož jako publicista je jistě zvědavý člověk a ihned zjistí, že má další dvě možnosti: poslouchat a dělat to, co se od něj žádá nebo zavěsit a zemřít, jelikož odněkud z okolních oken, střech či zákoutí na něj míří sniperka s teleskopickým hledím, nejlepším zaměřovačem na světě a s modifikovanými karbonovými střelami. Je to opravdu nervydrásající 77 minutový snímek odehrávající se pouze v telefonní budce nebo v jejím nejbližším okolí... originální a velice rychle zrealizovaný nápad režiséra Joela Schumachera. Stejně tak dobrý nápad byl obsadit Colina Farrela (tehdy ještě né moc známého) a Kiefera Suntherlanda v roli snipera... jeho tvář možná není v Hollywoodu tolik vyhledávána, avšak jeho stoicky klidný a vyrovnaný hlas sem zapadnul jako Steven Seagal do klubu dvěstěkilových. Kiefer se ale dočkal a i jeho obličej zde zahlédnete... scénárista ukončil film důmyslnou kličkou a nechal si (možná) otevřená vrátka pro druhé pokračování. Já doufám, že se tak nestane. Tenhle film je výtečný!13 miliónů dolarů(rozpočet)/98 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/36 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Největší možná koncentrace napětí, potu, úzkosti, strachu a zloby v 72 perfektně vydestilovaných minutách intenzity, jež nedají vydechnout ani na sekundu z nich. Telefonní budka je o harmonii originálního a ve své jednoduchosti geniálního námětu, brilantní akční režie (svěží a neúnavně rychlé vyprávění, kamerové překryvy) a samozřejmě i úžasného hlavního představitele. Colin Farrell své postavě skutečně dodal třetí rozměr, jehož odhalení obrazovkám celého světa, představuje asi nejlepší moment jeho i Schumacherovy kariéry... Jedna z mých nedokonalých srdcovek. 10/10 ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell v roli nažehleného frajírka, jehož perfektně tepající kariéra se začne sypat ve chvíli, kdy se z tahajícího za nitky stane loutka sama, mě v tomto filmu přiměl zapomenout na svoji bezprecedentní vizáž, natolik bylo jeho herectví strhující. K čemu bych ale měla menší připomínku je inventura hříchů. Nevím, jak vy, ale já neznám šmejda, který to o sobě ví, který si svoje levárny připustí, je schopen je sesumarizovat v té nejhustší možné míře a pod takovým presem perfektně zformulované vypustit z úst. Paradoxně je právě tato scéna mou nejoblíbenější:-)). ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

film, se odehrává v budce.. řeknete si volovina, že?? také jsem si to myslela.. ale když je večer dlouhý.. všechno co máte doma už jste viděli.. a na poličce leží půjčený film, který jste dostala se slovy: "Až bude vhodná chvíle, jukni na to, stojí to za to." odhodláte se?? já jo.. a ono mě to vyrazilo dech :) thriller, kterýmu stačí k natočení převážně jedna ulice s jednou telefoní budkou a hercem, který umí hrát.. napětí by se dalo krájet, a i když je ten chlap vlastně mizera.. stejně chcete, aby záporák nevyhrál :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

4 500 000 obyvatel pravidelně volá z telefonní budky. také stu shepard, který je velmi pracovitý a dokáže nemožné. i díky tomu, že umí lidi hezky zmanipulovat. a pak mu do budky donesou pizzu. a zazvoní telefon. a když zvoní telefon, tak se musí zvednout. no a pak následuje něco, jako zlej sen. jen se zněho né a né probudit. fracek farrel odhaluje své nitro, duši, ponižuje se před miliony lidí a vyřvává se ze svýho černýho svědomí. a nakonec se uvolňuje. kdo znás by to nepotřeboval. třeba znovu nalézt svoji upřímnost. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Scéna, kdy Stu (Colin Farrell) vše přizná, se natočila na jeden záběr a hned první verze se použila. (don corleone)
  • Komparz, který se natáčení zúčastnil, nedostal scénář, takže většina reakcí, které se pak dostavily, jsou reálné. (don corleone)
  • Film byl natočen za 12 dní, z toho 10 dnů se točilo v budce. (don corleone)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama