Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 235)

Horor-web.cz (Martin Štefko)

"„Telefonní budka“ je i po letech pořád účinná, i když by se mohlo zdát, že sama budka je přežitkem, který se v současnosti najde tak jedině v muzeu. I na tom je krásně vidět, jak se doba vyvíjí. Je to ale celkem jedno, protože i za dalších 13 let tohle bude nesmírně silné a klaustrofobní drama,…" více

Kinema.sk (Peter Konečný)

"Skutočne som od čias Mementa a Kocky nevidel v kinách originálnejší film ako Telefónna búdka. Podľa vzorca - za málo peňazí veľa muziky, natočil Joel Schumacher (Voľný pád, 8 mm) pôsobivý, atmosférovo precízny dramatický thriller s prvkami filmu noir (hlavný hrdina ktorému nikto neverí a proti…" více

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama