Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lesní inženýr Ivan (Lukáš Vaculík) se zamiloval do vědkyně Julie (Jitka Ježková). Po svatbě si pořídili penzion v samotném srdci malebné Šumavy, kam se nastěhovali s Juliinou šestnáctiletou dcerou Kačkou (Veronika Divišová) a jejím psem, jezevčíkem Hugem. Ivan s Julií se však snaží především o potomka a provozování penzionu zanedbávají. Julie propadne zoufalství a začne navštěvovat šarlatána Kallvíniho (Milan Šteindler), který ji má pomoci otěhotnět. Proto není divu, že zástupy hostů se do jejich penzionu nehrnou, když o tomhle krásném místě nikdo neví. Navíc se o provoz starají dvě neschopné báby (Vlasta Žehrová, Martina Hudečková), které si najala na výpomoc Julie. Naštěstí její dcera Kačka, která měla jako malá ADHD a od té doby naslouchá svému Hugovi, se svým čtyřnohým kamarádem vymyslí, že budou provozovat "Penzion pro psy… a jejich páníčky". Nápad se všem zamlouvá a krátce na to do penzionu přijíždí kohorta pejskařů (Roman Skamene, Martin Maxa, Vendula Křížová a další). Ti reprezentují celou škálu charakterů i psích plemen. Jejich výcvikem jsou pověřeni dle plánu místní hajný Burda (Petr Buba) s dcerou Lenkou (Klára Jandová). Dříve než oba málem ze všech hostů zešílí, nešťastnou náhodou děda Kačky, plukovník ve výslužbě Mojmír (Pavel Nový) postřelí při lovu Julii, která upadne do bezvědomí... Podaří se uzdravit Julii? Vybojuje si Hugo srdce nafoukané jezevčice Aishi? Jak to dopadne s láskou Kuby (Štěpán Tuček) a Kačenky? Co se stane s partnerkou Mojmíra Lídou (Nela Boudová) obviněnou z výroby drog? A podaří se Ivanovi zplodit vytouženého potomka? Kačka s Hugem musí vybojovat svůj prozatím nejtěžší boj. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Alden_Larson odpad!

všechny recenze uživatele

Vůbec bych to nečekal, ale je to horší než původní film. A ten je mimochoedm taky úplná kravina. Toto pokračování chybuje ve všech stejných aspektech jako předchozí film, někdy ještě víc než předchozí film. Děj je naprosto nesmyslný, film pořád odbočuje na nové dějové line, celkově jich má film asi deset, z toho čtyři nejsou s hlavním dějem nijak spojené. Postavy nejsou zajímavé, nemají mezi sebou žádnou chemii, herecké výkony jsou slabé a hudba taky není nic moc. Nejhůř je na tom ale prezentace, hlavně její technické aspekty. Spousta dialogů je předabovaných v postprodukci, spousta kamerových pohybů je přidaných v posprodukci, film je zkrátka vizuální noční můra. Barevná korekce je taky úplně nesmyslná, některé scény jsou hezky barevné, ale jiné jsou takové šedivé, někdy to jsou jednotlivé záběry, které mezi sebou takhle mění bervnou korekci. Film taky často používá barevné filtry, a ty nikdy nevypadají dobře. Taky nechápu, jestli to má být film pro děti nebo pro dospělé, pejsci jsou bez pochyby určené pro děti, ale pak tam některé postavy začnou mluvit sprostě, jiné se pokusí mít sex na Klatovské radniční věži a jiná postava pěstuje drogy, vůbec nechápu, koho se filmaři snažili oslovit. 0/10 ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Ze všech možných pokračování dětského filmu TADY HLÍDÁM JÁ (2012) o děvčátku s ADHD, které má mluvícího jezevčíka, se nakonec vyklubala slzopudná psí romance. Pokud se přenesete přes asi tisíc problémů - počínaje absencí jednotícího příběhu - není to spíš snůška epizod TV-seriálu odvysílaná v kuse? - přes laciný humor - zaječí bobky či elektřina tam, kde ji nečekají - za vlasy přitažený děj - maminčino kóma či psí výstava - až po pitvoření herců (Skamene, Šteindler, Vydra), kteří své postavy víc parodují než hrají - nejspíš neodmítnete pozvánku na svatbu a budete mít pocit, že jste pořád ještě nejmíň o patro výš než Kameňáky, Babovřesky, Špindly či Šťastné nové roky Ženských na vrcholu... ()

Reklama

Prubner 

všechny recenze uživatele

Na dětský film tu bylo až příliš sexuálních narážek (a kdyby jen narážek) a vulgárních slov. Každopádně o dost horší než první díl (a už ten za moc nestál), film hodně nevyrovnaný po režijní, scenáristické, herecké i technické stránce (ta kamera !). Pokusy o humor jsou hodně otřepané, v hereckém obsazení figurují i celebrity, které tam nemají co dělat (Knor, Ferenc, Hron, Maxa)... A tak za zmínku stojí jen jezevčíci, půvabná Verunka Divišová a někteří herci. ()

kslaww 

všechny recenze uživatele

Velmi milá a vtipná rodinná komedie která vás pohladí na duši a vykouzlí vám „rohlík” na obličeji. Režisér Šajmovič zvolil výbornou kombinaci herců která do příběhu parádně zapadne. Skvělá kamera a hezká chytlavá hudba toto nevšední dílo skvěle podtrhuje. Kloubouk dolů před Hugem a Aischou kteří jsou pro plátno jak stvoření. Z kina jsem odcházel spokojený a usměvavý jelikož jsem se nenudil ani minutu. Přejme se jen více takových filmů. Nemůžu jinak než plnou palbu. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

5/10. Tady hlídáme my se po kino premiéře pohybovalo v černých číslech. První díl se mi líbil o maličko víc, ale není to žádná tragédie. Naštěstí to není jen o dvou jezevčích, lidské postavy mě zajímaly víc, pro většinu zde vystupujících herců mám slabost a bylo fajn, je zase vidět. První hvězda za sympatickou Veroniku Divišovou. Druhá hvězda za Jitku Ježkovou s flintou. Třetí hvězda za běžící kameru "pohledy z očí běžícího hafana". ()

Galerie (81)

Zajímavosti (16)

  • Nádherné lokace Šumavy dají nahlédnout do přírodních scenérií ve všech ročních obdobích. (ČSFD.cz)
  • Celkem se natáčelo 30 dní bez samotných „psích“ scén, kterých bylo minimálně jednou tolik. (ČSFD.cz)
  • Ve filmu Tady hlídám já (2012) hrál dlouhosrstý jezevčík Hugo z Dianských luk. Natáčení proběhlo v roce 2011 a Hugovi bylo v době vydání tohoto filmu 14 let. Natáčení by pro něj bylo příliš namáhavé, proto Huga ve filmu Tady hlídáme my hraje Fredík, celým jménem Faith Fénix Siamon. (ČSFD.cz)

Reklama

Reklama