Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znuděný úředník (Griiffin Dunne) se pozdě v noci vydává na barové dobrodružství nočním New Yorkem. Během noci se mu stane řada příhod, které mu s vtipem připravil škodolibý osud. Protože když je po zavíracích hodinách, platí jiná pravidla. Newyorský filmař Martin Scorsese oceněný za tento film cenami Independent Spirit Awards a soškou v Cannes za nejlepší režii natočil ve svém oblíbeném městě černou komedii, ve které se může stát cokoliv. V příběhu o tom, co vše se může zvrtnout uvidíte také Rosannu Arquette, Lindu Fiorentino, Teri Garr, Catherine O'Hara, Cheeche & Chonga a další, se kterými se nešťastný hrdina setká. Scorsese prohlásil, že scénář Josepha Miniona byl sestavený jako puzzle, vše do sebe nakonec krásně zapadlo. (Magic Box)

(více)

Recenze (176)

Matty 

všechny recenze uživatele

Paul si během svého pozdně nočního probuzení z nevzrušivého spánku kancelářské krysy musí neustále opakovat, že cokoliv zlého jej potká, za pár dní se tomu zasměje, ale úplně jistý si tím nikdy být nemůže. A divák díky Scorseseho zálibě v temných koutech měst i lidských duší také ne. Labilní chůzi od komedie k thrilleru a zpět jistí velmi stabilní režie i zdařilý scénář, dříve či později eliminující jakékoliv pochybnosti ohledně samoúčenolnosti toho kterého rozvětvujícího se motivu. Vše do sebe krásně zapadá, vše souvisí se vším a celé to končí úžasným kancelářským tanečkem, ujištěním, že v tomto případě nešlo o nic velkého, zásadního či přelomového. Jenom trocha filmařského řádění. Na té nejvyšší řemeslné úrovni. Apendix: Další položka na dlouhatánský seznam filmů, kterými se Timur Bekmambetov inspiroval při tkaní Wanted. 80% Zajímavé komentáře: Flipper, Peytl ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takovou noc bych chtěl někdy zažít. Byla by z toho geniální historka :-D ... Pro mne jeden ze Scorseseho filmů, které jsem si nejvíc užil. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joseph Minion .. Umně balancované na pomezí černé komedie a temného thrilleru. To druhé však jde Scorsesemu vykreslit mnohem lépe, uvěřitelně a tak se dočkáme několika napínavých a vypjatých momentů, při kterých až zamrazí. Hlavní herec mi se zmoklým účesem a cigaretou v puse silně evokoval De Nira, což asi nebyla náhoda. A ta kamerová exhibice na závěr prostě nemá chybu! 75%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.. „ Dnes snad musí být úplněk“ zoufá si Paul, který se marně pokouší uniknout, v deštivé noci, z podivné čtvrti, s 97 centy v kapse a s klíči od cizího bytu (důvěra za důvěru). Ale každý další pokus vše víc a víc komplikuje. Hororová atmosféra (připomíná to útěkové sny, kdy se člověk taky ne a ne pohnout z místa) ve výborně natočené černočerné komedii. Takže pozor na náhodná setkání, umělkyně a těžítka. „Umění je pěkně hnusný.“ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kdyby šel domů pěšky, udělal by líp. Hodně se mi líbila hudba, ale vývoj událostí byl čím dál více přehannej. Každej ho pozval k sobě domů a všichni byli magoři. Hlavní herec hrál dobře a konec byl uspokojivý i když, kdyby to skončilo tak o dvě minuty dříve bylo by to pomalu, jak z povídky Roalda Dahla. 70% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Dost silné psycho - ale velmi zábavné. Spousta bizarních postaviček a ještě bizarnějších náhod. Rosana Arquettová zde vypadá dost dobře. Skoro celý film provází naprosto úchvatná papírová socha. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Scorsese me timhle presvedcil, ze komedie fakt nejsou jeho silnou strankou. Prvni pulka filmu je totiz docela opruz, protoze to cely pusobi dost nemastne a neslane. Vcelku sympatickej chlapek se seznami se sympatickou zenskou, zajde k ni, povidaj si o blbostech a nic se nedeje, film zacina nudit. Kdyz uz sem to chtel skoro vzdat, tak nastesti zacne polovina druha, chlapek se dostava z pruseru do pruseru, honi ho rozzurenej dav, potkava samy ujety postavy a chce se jen dostat domu. A to uz je jina kava, sice se u toho smichy za bricho popadat nebudete, ale rozhodne to je zajimavy a sem tam se povede nejaka paradni scena, obzvlast zaver je libovej. Co se tyce hercu, ty hrajou obstojne a jsou sympaticky, Arquette to navic slusi a je roztomila, ale vic jak lepsi 3* to neda. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní černá komedie, která mě potěšila mimo jiné ne zrovna hvězdným, zato trefným a střízlivým obsazením. Hezký, decentní a symbolický film. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Oscarovým vlkodlakem roztrhaný Griffin Dunne si zde zahrál smolaře, který si jednoho večera chtěl pouze zapíchat s uhrančivě krásnou Rosannou Arquette, místo toho musel čelit pranýřství za podezření z vraždy a vykrádání bytů. Příjemně obsazená, hezky natočená, chvílemi dokonce bizarní černá komedie, která ve Scorseseho filmografii zvláštním způsobem zapadá mezi všemi těmi gangsterkami, ale o to větší překvapení vás z tohodle malého filmu čeká. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Kdyby Paul nepotkal tu dívku v baru, kdyby se za ní v noci nerozjel, kdyby neztratil peníze, kdyby nepožádal servírku o laskavost, kdyby si nepůjčoval ty klíče, kdyby se nestalo dalších X náhod...tak by neprožil tu nejšílenější a nejneuvěřitelnější noc svého života a my bychom přišli o ohromně příjemný a zábavný film, o kterém bych nikdy neřekla, že ho natočil Scorsese. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zažil jsem několik hodně mizerných dní, ale za Paulovu noc bych žádný z nich nevyměnil. Paul se ve své noční můře totiž dokázal vymáchat tak svědomitě, že mi nezbývá než konstatovat, že to celé bylo divné, ale jistou dávku zábavy jsem v tom taky našel. Zejména se sochařkou Kiki bych si patrně docela rozuměl, ale sympatičtí mi byli i barman Tom či "neúplatný" vyhazovač z klubu. A navíc jsem si potvrdil, že čím je umělecké dílo hnusnější, tím je cennější a to je informace k nezaplacení. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Překvapivě asi můj nejoblíbenější Scorsese. Skvělá atmosféra noční můry, která ne a ne skončit. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem se nechytil. Nepřišlo mi to zvlášť vtipné ani silné, prostě jen příjemný film se spoustou nevyužitého potenciálu. Jasně, když vím, že to režíroval Marty, můžu tam hledat a nalézat jeho motivy, ale ten film samotný ke mně vůbec nepromlouvá. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Náhodné seznámení se s krásnou dívkou, spontánní večerní schůzka, pohoda nočního New Yorku a přesto se z této noci vyklube hotová noční můra. Souhra nešťastných náhod dává vzniknout perfektnímu spletenci navzájem propojených událostí, které do hlavního hrdiny zatnou drápy a už ho nepustí. Všudypřítomné absurdity připomínají to nejlepší z tvorby bratrů Coenů, nicméně Scorsese preferuje větší lehkost a nadsázku. Výsledkem je vskutku vynikající, origiální a tedy velice zábavný film, který si ještě někdy rád užiju znova a dost možná zvýším hodnocení... 8/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tady se píše, že je to drama a dokonce thriller, ale mně to přišlo jako taková obyčejná černá komedie. Průměrná zápletka, na komedii dost málo humoru, při vší úctě průměrný herci, prostě nic, co by mě přimělo pustit si film znovu. Od Scorseseho filmů vždycky očekávám něco navíc. Tady jsem nic takovýho nenašel. Jediný, co se filmu nedá upřít, je atmosféra toho nočního New Yorku. Všechny ty zaplivaný bary, kluby, špinavý ulice, atd... Tohle Scorsese prostě umí. Přidávám ještě pár procent za Rosannu Arquette. 60% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Brilantně zrežírované. Sled zdánlivě oddělených a nesouvisejících segmentů se postupně slévá dohromady v jednu z nejabsurdnějších taškařic, kterou Scorsese dokazuje jak zručným a univerzálním režisérem je. Noční New York neměl nikdy takové kouzlo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Scorsese si stojí v mém osobním žebříčku filmových režisérů hodně vysoko, ale tentokrát nastal první případ, kdy jsem se s Martinem skutečně minul. Snímek Po zavírací době na mě působí dojmem nevtipného chlápka, který - posilněn několika skleničkami alkoholu - začne dělat dojem na přítomnou slečnu, je dotěrný, bez charismatu, pouze trapně snaživý, prostě opruz. Příběh drhne a vůbec nedrží pohromadě, scénárista chce ohromovat novými a novými nápady, jenže situace nedotahuje do vtipného konce, a postavy (vesměs přehnaně afektované a s charakterově vyhraněné do extrémní, nerealistické polohy) přicházejí a odcházejí, aniž by se jejich mikropříběhy nějak naplnily. Ani ty dvě hvězdičky nejsou nijak přesvědčivé. Celkový dojem: 35 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slušňák Paul Hackett zažije nejhorší noc svého života. Ztracen v bludném kruhu absurdna, pronásledován zmrzlinářskou domobranou a obskurními postavami nočního New Yorku. Jako by jste chtěli vstát a neměli nohy. Scorseseho neobvyklý počin na poli černé komedie. ()

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama