Reklama

Reklama

27. Český lev

(pořad)

Obsahy(1)

Václav Kopta uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina... 27. ročník předávání výročních cen České filmové a televizní akademie Český lev proběhne opět ve slavnostním stylu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Šanci získat letos ocenění mají tvůrci 17 nominovaných filmů z celkem 64 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů, uvedených do distribuce v roce 2019. O sošku Českého lva se filmy utkají v 15 kategoriích. I letos budou udíleny ceny za televizní tvorbu, a to ve dvou kategoriích. Filmovou tvorbu roku 2019 podpoří i předávající, kteří jsou spjati právě s filmy a seriály loňského roku. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

CarloRizzi

všechny recenze uživatele

Včera jsem zjistil, že stačí natočit velmi silný příběh a dostanete do rukou sošku Českého lva. Mluvím o filmu Nabarvené ptáče, které získalo devět českých lvů. Mužské i ženské kategorii ve vedlejší a hlavní roli posbírali filmy Vlastníci a Staříci. Hlavní roli ve filmu Na střeše jsem přál cenu Aloisi Švehlíkovi, ale cenu získal Jiří Schmitzer za svoji roli vysušeného vojáka ve filmu jsi myslím že zaslouženě. Škoda, že film Na střeše, který měl osm nominací nezískal ani jednu cenu což mě docela mrzí. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Český lev už je v našem malém českém rybníčku taková zavedená klasika, ke které se každý rok posadím a je mi srdečně jedno co si o ní myslí pisálci typu Kamila Fíly.  Letošní večer byl důstojný, obešel se bez nějakých větších průserů a volný  sobotní  večer neměl šanci otrávit ani toho, kdo se těší na sobotu, ani toho, kdo se v sobotu těší na pondělí (jako já.:D) Akorát nepřekonal minulý sobotní televizní večer u Oskara (toho s Funésem.:D) a občas mi přisel mírně mdlý bez nějakého většího oživení (až třeba na výstup Dejvického divadla, Eduarda Marka nebo paní Janžurové a na Filmařskou od Tata Bojs...ta mi dneska speciálně z nějakého důvodu vyvolala mrazení...prostě skvěle. Na první pohled smutná píseň, ale očividně dokáže velmi zasáhnout, i když mám šťastné období.)  I (mě sympatický) Kopta tak nějak nic nezkazil ani nevylepšil. Já se trochu zlobím, že v konkurenci s Nabarveným ptáčetem zapadly ,,menší filmy´´ jako  Na střese, ale hlavně mí Vlastníčci. Že by měl pan Kubát pravdu, že dobrá doba už byla? O tom bych dal hlasovat..D No, co už.  Koukali na dálku i spolužáci, tak v pondělí přenos určitě probereme.:D Tak hezký zbytek toho víkendu...dobrou noc... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Mi to připomnělo zlaté časy předávání socialistických cen za angažované umění. Úderka správně politicky smýšlejícího Dejvického divadla nastoupila dokonce v plné parádě (za komunistů takhle nastupovalo Realistické divadlo, jednu dobu Vinohradské), a dokonce jsme se dočkali i jednoho politicky angažovaného projevu. Bravo! Jinak samotné předávání mi připomnělo ten ročník s Masarykem, kterýžto film tenkrát nikdo ani neměl šanci vidět, jen s tím rozdíle, že pár chlupů se tentokrát bokem pustilo i jiným filmům, aby se neřeklo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojenej, přenos měl tempo, nerozkecával se do blbostí, Dejvice pobavily, Klárka dodala emoce, pan Eduard Marek velký respekt takovýmu člověku, bez brýlí a pohotově vtipný odpovědi na ten věk ? Neskutečný, moc zdravím ! Jediný ten anglicky mluvící poslední předávající, tahle snaha o světovost je tak strašně ubíjející, máme přece tolik našich osobností, no nic to je jediná výtka i Vašek Kopta to zvládnul dobře. Vítěze / poražený nekomentuji, je to ve finále jedno ty ceny jsou spíše sales marketing v rámci filmařské branže než cokoli jinýho.Jednu věc bych si docela přál, kdyby bylo veřejný jak jednotlivý členové akademie hlasovali, to bych si rád pročetl. ()

VášaVF 

všechny recenze uživatele

Na Českého lva jsem zanevřel již dávno, ale náhodou jsem v sobotu přepnul TV, když běžel již 27. Český lev. Musím uznat, že to bylo letos vcelku vydařené. Zdejší kritiky Kopty nejsou namístě. Pan Kopta nebyl zase tak špatný. Před ním moderovala např. Lucie Výborná a ani to nebyla žádná hitparáda no a po ní moderovala Českého lva slovena SLOVENSKY, takže se z toho stával slovenský lev, což se asi zdejším kritikům Kopty líbilo více. Hudební live doprovod od Tatabojs byl skvělý nápad a večeru dodával potřebnou atmosféru. Dokonce i socha se přiblížila původní verzi a již bylo opuštěno od dopravního kužele, což je nutno také vyzdvihnout. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama