Reklama

Reklama

27. Český lev

(pořad)

Obsahy(1)

Václav Kopta uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina... 27. ročník předávání výročních cen České filmové a televizní akademie Český lev proběhne opět ve slavnostním stylu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Šanci získat letos ocenění mají tvůrci 17 nominovaných filmů z celkem 64 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů, uvedených do distribuce v roce 2019. O sošku Českého lva se filmy utkají v 15 kategoriích. I letos budou udíleny ceny za televizní tvorbu, a to ve dvou kategoriích. Filmovou tvorbu roku 2019 podpoří i předávající, kteří jsou spjati právě s filmy a seriály loňského roku. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to lepší než Ceny kritiky (ale co není?), i když k tomu moc nejdou přiřazovat pozitiva, protože to prostě nemá potenciál něčím být - jen konzervativní, korektní (tedy korektní ve smyslu konzervativní - opakované demonstrování nepochopení transgenderu, kdy je Stárková představována jako mužská role, je při ocenění Mostu symptomatické) a v lepších chvílích neúmorné. Že to přejelo Nabarvené ptáče, mi u mainstreamových cen přijde logické, pozitivní bylo, kolik prostoru dostal třeba Karásek na jevišti alespoň oklikou. Moc hezké gesto ze strany instituce, která to asi nemůže dělat o moc líp. Kéž by to bylo trochu svižnější, možná bych nezval ty extra hosty, to dramaturgické rozhodnutí nechápu. 50 % ()

VášaVF 

všechny recenze uživatele

Na Českého lva jsem zanevřel již dávno, ale náhodou jsem v sobotu přepnul TV, když běžel již 27. Český lev. Musím uznat, že to bylo letos vcelku vydařené. Zdejší kritiky Kopty nejsou namístě. Pan Kopta nebyl zase tak špatný. Před ním moderovala např. Lucie Výborná a ani to nebyla žádná hitparáda no a po ní moderovala Českého lva slovena SLOVENSKY, takže se z toho stával slovenský lev, což se asi zdejším kritikům Kopty líbilo více. Hudební live doprovod od Tatabojs byl skvělý nápad a večeru dodával potřebnou atmosféru. Dokonce i socha se přiblížila původní verzi a již bylo opuštěno od dopravního kužele, což je nutno také vyzdvihnout. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Loňský přenos jsem otrojkoval, proto musím letos hvězdičku přihodit, protože to bylo lepší. Václav Kopta se evidentně zlepšil, jeho vtípky nevyznívaly do ztracena, ale i celý večer byl tak nějak čilejší, s překvapením jsem zjistil, že jsem se (s výjimkou závěrečné fáze) vlastně vůbec nenudil a celá akce byla krásně pohodová. Hned první oceněná herečka mě navíc dostala svým nefalšovaným nadšením, spontánní projev radosti Kláry Melíškové mi okamžitě způsobil dobrou náladu, která mi už vydržela. Tentokrát jsem byl s přenosem velmi spokojen. ()

CarloRizzi

všechny recenze uživatele

Včera jsem zjistil, že stačí natočit velmi silný příběh a dostanete do rukou sošku Českého lva. Mluvím o filmu Nabarvené ptáče, které získalo devět českých lvů. Mužské i ženské kategorii ve vedlejší a hlavní roli posbírali filmy Vlastníci a Staříci. Hlavní roli ve filmu Na střeše jsem přál cenu Aloisi Švehlíkovi, ale cenu získal Jiří Schmitzer za svoji roli vysušeného vojáka ve filmu jsi myslím že zaslouženě. Škoda, že film Na střeše, který měl osm nominací nezískal ani jednu cenu což mě docela mrzí. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Český lev už je v našem malém českém rybníčku taková zavedená klasika, ke které se každý rok posadím a je mi srdečně jedno co si o ní myslí pisálci typu Kamila Fíly.  Letošní večer byl důstojný, obešel se bez nějakých větších průserů a volný  sobotní  večer neměl šanci otrávit ani toho, kdo se těší na sobotu, ani toho, kdo se v sobotu těší na pondělí (jako já.:D) Akorát nepřekonal minulý sobotní televizní večer u Oskara (toho s Funésem.:D) a občas mi přisel mírně mdlý bez nějakého většího oživení (až třeba na výstup Dejvického divadla, Eduarda Marka nebo paní Janžurové a na Filmařskou od Tata Bojs...ta mi dneska speciálně z nějakého důvodu vyvolala mrazení...prostě skvěle. Na první pohled smutná píseň, ale očividně dokáže velmi zasáhnout, i když mám šťastné období.)  I (mě sympatický) Kopta tak nějak nic nezkazil ani nevylepšil. Já se trochu zlobím, že v konkurenci s Nabarveným ptáčetem zapadly ,,menší filmy´´ jako  Na střese, ale hlavně mí Vlastníčci. Že by měl pan Kubát pravdu, že dobrá doba už byla? O tom bych dal hlasovat..D No, co už.  Koukali na dálku i spolužáci, tak v pondělí přenos určitě probereme.:D Tak hezký zbytek toho víkendu...dobrou noc... ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama