Reklama

Reklama

Když už se jeden narodí

(festivalový název)
  • Rakousko The Trouble with Being Born (více)
Trailer

Obsahy(1)

Desetiletá Elli vypadá jako dívka, ale pod porcelánovou pletí se skrývá tělo z drátů a plastu. Pro svého majitele však má Elli jinou hodnotu. Projektuje si do ní vzpomínky, ovšem i pocity a touhy, které dokáží nabýt výrazně temných odstínů. Vysoce provokativní a zároveň estetická sci-fi rakouské režisérky Sandry Wollner zkoumá sílu vzpomínek, touhy, ale i prázdnoty. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně velice strhující, jenže obsahově, kontextově a významově tak bezbřeze rozevřené, až vyprázdněné; autorka přenáší odpovědnost na diváky (k čemuž se i sama přiznala v debatě po promítání), kteří si tak můžou do otázky vzniku nějaké kvality vědomí a vlivů různých narativů na jeho formování, hranic solipsismu, odpovědnosti a ne/možností transcendující komunikace, projektovat v podstatě cokoli, co mají na srdci. Takováto "artová" díla-prostitutky k osobnímu použití dělají medvědí službu skutečnému umění. Doporučuji ke srovnání stejně audiovizuálně mistrná, avšak i významově autorsky zaručená, promyšlená, ironická i hluboce vážná díla taktéž relativně mladé rakouské režisérky Jessicy Hausner. (Febiofest, Slovanský dům). ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podivne. Vyvolava to vic otazek nez pouha provokace. Tema pameti, genderu, identity. Film je pozoruhodny futuristickym prostorem atmosferou. A tim, jak lici vztahy v dome a v mystickem lese okolo nej. Ale zda se mi to takove scenaristicky nevyvazene. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama