Reklama

Reklama

Zabij to a opusť město

(festivalový název)
  • Polsko Zabij to i wyjedź z tego miasta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po ztrátě svých nejbližších se hlavní hrdina uzavírá do země vzpomínek, kde jsou všichni stále ještě naživu. Jak léta běží, vysněné město pořád roste a zabydlí se v něm nikým nezvané literární postavy a komiksoví hrdinové. Postavy, které mají v příbězích navždy stejný věk, najednou začínají stárnout. Hlavní hrdina se rozhodne vrátit do reality – bude to však možné? Celovečerní animovaný film legendy polského kresleného filmu měl světovou premiéru na MFF v Berlíně. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Melancholické, snové a depresívne poviedky neznie ako zlý nápad. Avšak urobiť to je ťažšie. Jednak mi to prišlo moc rozdrobené a chaotické. Po druhé mi tie scény prišli ako bez duše. A to tam boli niektoré fakt dobré a aj dobre napísané ale réžia mi prišla ako problém. A po tretie mi ta skečovitá škrabatá animácia moc nesadla. Niekedy to s ňou až moc preháňali. Všetky tieto problémy sa dajú zamiesť tým, že to je zámer, ale mne to proste nešlo s tým. A to pri tom povedané alebo napísané vyzerá fakt zaujímavo ale v skutočnosti, alebo minimálne v tomto filme to až také dobré nie je. ()

Rybizek odpad!

všechny recenze uživatele

Většinou umělecké snímky nějakým způsobem zvládám, ale po hodině střídajících se depresivních, prakticky nicneříkajících a oku ne příliš lahodivých obrázků, jsem musela ze sálu odejít neuspokojená a bohužel navíc i znechucená. 47.LFŠ zažila můj první odchod z filmu, ale nebyla jsem zdaleka jediná, která tento artový snímek nedala, 10%. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Surrealistický polský animák 'Zabij to a opusť město' je definicí/esencí filmu, kde absentuje příběh, natožpak jakýkoliv význam - spíš jde o leporelo alegorických scén a abstrakcí, ve valné většině zcela bezobsažných, zato výtvarně uhrančivých, které mají pouze jedno kauzální pojítko: žal a samotu. [#FILMOVKA2021🎬] ()

Galerie (13)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

Reklama

Reklama