Reklama

Reklama

Michael Jackson: Bad

(hudební videoklip)

Obsahy(1)

Další z plejády Jacksonových klipů jeho veleúspěšného období let devadesátých. Vysoká úroveň taneční choreografie jest Jacksonovou doménou i v tomto dílku, ve kterém Král popu nenechá nikoho na pochybách o tom, ,,kdo je zlý"... (kubal18)

Recenze (62)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Michael byl profík, uměl výbornou popovou hudbu a fantasticky tancoval... To se musí nechat. Klip "Bad" je ukázkou vysoké profesionality - chytlavá písnička, výborná choreografie, svižný střih... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Scorseseho videoklip k Jacksonově písni "Bad" jsem viděl jako předfilm v pražském kině Aero v době, kdy tam běžela Martyho retrospektiva ( spíše méně známých filmů ). Dynamický, dobře sestříhaný, stejně tak dobrá Jacksonova choreografie. A song "Bad" je chytlavej... ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Checht - tak on to natočil Scorsese - no jakých překvapení se člověk v životě nedočká...každopádně roztomilý klip a roztomilé 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pro čtyřminutové klipové kroucení, běhání a práskání bičem v metru mám celkem slabost, ale na druhou stranu mne mimořádně nudil ten šedobílý příběh, který k němu mistr Scorsese přilepil vteřinovým lepidlem. Bez tohoto nesmyslu bych byl spokojený, ale s ním jsou ty čtyři hvězdy hodně nadhodnocená záležitost. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto má byť čo?! Videoklip nemá predsa žiadny príbeh, akurát, že ho zrežiroval Martin. Ale to by tu potom mohli byť všetky klipy od každej skupiny, veď každý si robí choreografiu. Takže song a klip hodnotím, viac nie. Nezaslúži si to. Mimochodom Wesleyho som si všimol až teraz a riadne si to vedľa Michaela dáva :D. 75%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

“Hudba dokáže zažehnout v srdci žár, ale srdce nikdy nespálí. Protože bez srdce nelze hudbě propadnout.“ Byly to 80tky, on byl bezpochyby králem doby a po (dodnes) rekordních tržbách a bezkonkurenčním úspěchu sólovky Thriller (1982) přišlo album Bad (1987). Stejná porce hitů, nepolevující muzikantská exprese, osobitost, elán a glanc do jinak zkostnatělé, estrádní či diskotékové popoviny. Takže koho ještě překvapí, že právě Bed je druhou nejprodávanější deskou vůbec? Asi nikoho. Sám (i přes fakt, že na režijní stoličce seděl právě Scoresese) jsem zrovna tomuhle klipu nikdy nepřišel zcela na chuť. Nelze mu upřít precizní choreografii, živelnost, ale i přes obrovský hitový potenciál songu jako takového, nechává mě dodnes tohle dílko poměrně chladným. Takže 9/10 za písničku a 6/10 za klip. My Rating: [7/10] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Znova pripomeniem fakt, že nie som obdivovateľom tvorby popového kráľa Michaela Jacksona. Jeho piesne nie sú pre mňa zaujímavé. To však neznamená, že si neuvedomujem jeho nadanie a talent. Vo svojom odbore to bol absolutný profesionál, perfekcionalista, umelec. O tom svedčia aj jeho video klipy. Tento ku skladbe "Bad" mu dokonca natočil Martin Scorsese. Jeden z najoceňovanejších amerických režisérov. *** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa bude Bad vždy iba štvorminútovým videoklipom s hudbou Michaelovho obrovského hitu. To okolo je iba preexponovaná omáčka, ktorá pôsobí dnes už skôr vtipne a poteší iba účasťou začínajúceho Wesleyho Snipesa. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak song Bad od Jacksona se mi líbí hodně, ale když je to tady na ČSFD (a ještě pod režijní taktovkou Scorseseho), tak budu hodnotit nejen audio, ale i video. A to video (i když choreo v pořádku) je docela (i přes toho Martyho) nuda. Co naplat? :) ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Keď som uvidel meno režiséra, klapla mi sánka. Určite dobrý Jackov videoklip, ale podľa mňa slabší ako napríklad Thriller alebo Black or White. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Písnička je ve 4.minutové verzi skvělá,v 10. minutové slušná a v 17. nesnesitelná.Nehledě na to,že je to jeden z prvních hudebně tanečních battlů,je klip mizernej,jelikož nejpřeceňovanější režisér všech dob,maestro Scorsese dokáže zabít i tak silný potenciál Michaela Jacksona.Jeden z těch horších klipů,ale píseň je skvělá. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Po nedávném zhlédnutí dokumentu, který přesvědčivě ukázal, že Jackson byl v podstatě pedofil, má tahle píseň poněkud trpkou příchuť. Byl Michael přece jen „Bad“? Chtěl nám touhle písní něco naznačit? To už se nejspíš nikdy nedozvíme. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

To, že je Marty zřejmě největším fanouškem Rolling Stones pod Sluncem, ví už dneska kdekdo. Zdaleka ne každý ale tuší, že má pan Scorsese na svědomí taky tuhle nadčasovou "vosumdesátkovou" klasiku, ve které byly de facto položeny základy moderního videoklipu. Nejde jen o precizní choreografii a fakt, že Bad je ďábelsky chytlavá "popina", která za tu spoustu let prakticky nezestárla. Všechny ty možné i nemožné úhly kamery, chytré střihy, gradující tempo - sálá z toho obrovská energie. K tomu úsměvně "vytuněné" kostýmy, prostředí metra a Wesley Snipes se stopkama na krku... Autorský tým velmi nenuceně nacpal do 16minutového minipříběhu neuvěřitelnou spoustu hravosti a skvělých nápadů, a to navíc tak, aby to mělo hlavu a patu a nešlo jen o rádoby fešnou ohudebněnou změť pohyblivých barevných obrázků. Historie světové popkultury se tak navždy bude dělit na dobu před Michaelem Jacksonem a po něm. A na tom má Bad přinejmenším lví podíl. PS Kdo propásl na MTV, může to dohnat tady :-) ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

píseň Bad není z Jacksonových pecek zrovna má nejoblíbenější, nicméně klip k ní je kultovní záležitost.. "who's bad?" ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Niekedy mi to priam prekáža, no niekedy ma to vie nabudiť, táto energia a šialenosť, tanečná a hudobná výnimočnosť Jacksona mi je blízka, aj keď niektoré tie jeho prejavy pôsobia ako od nadržanej bláznivej ženy. Podohička, taká normálna tvorba od neho. ()

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Reklama

Reklama