Reklama

Reklama

Na palubu!

  • Francie À l'abordage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Měla to být jednorázová spolujízda, ale všechno se zkomplikovalo už v Paříži, kde místo očekávaných slečen obsadili sedadla Edouardova auta zavalitý dobrák Chérif a hovorný frajírek Félix. Úzkostlivý mamánek za volantem se stává mimoděčným pasažérem Félixova romantického nápadu překvapit na venkově dívku, se kterou prožil krátký letní románek. Trio symbolicky ztroskotá v idylických kulisách divoké řeky a prázdninového kempu na jihu Francie. Ve filmu Guillaume Braca se vtipně prolínají prvky buddy komedie a neokázalé civilnosti klasika francouzské nové vlny Erica Rohmera. Poetický film Na palubu! vypráví o síle nečekaného přátelství, plachých romancích a bolestivých ranách, které se v žáru horkého léta buď rychle zahojí, nebo už nikdy nezmizí; o čase dospívání, kdy je všechno zdánlivě jen jako, ale ve skutečnosti už doopravdy. (Artcam Films)

(více)

Recenze (17)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie není třeskutě vtipná, s nadhledem však vypráví o patáliích, které většina z nás ve věku 20+ řešila. Hledání partnerské lásky i vztahu k sobě samému, machrování před kamarády i prostá snaha užít si dovolenou. Neokázalá jednohubka skrývá ve své subtilnosti silně humanistické poselství a nepotřebuje k tomu rozmáchlá gesta. Více zde. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ze všech snímků TADY VARY jsem Na palubu! věřil nejvíc, ale momentálně nezakrývám rozpaky. V konečném výsledku je totiž snímek takové lehké letní pohodové romantické, snadno zapomenutelné - nic. Na komedii je to málo vypointované, což rozhodně neznamená, že se zde nevyskytují situace, které vyvolají lehký úsměv. Neustále jsem ale měl pocit, že vidím promarněný potenciál. V příběhu, postavách i jednotlivých scénách. Tohle prostě není film, který dlouho utkví v paměti, který je silný a působivý. Kdybych měl najít příměr v oblasti mých oblíbených deskových her, tak bych si vybavil zenové Tokaido. Pokud jste na něj naladění, budete odměnění, v opačné případě vás rychle začne nudit. Jako prvotinu čerstvého absolventa filmové školy bych Na palubu! ocenil víc, ale takhle nemám důvod jít výš než na 50 % celkového dojmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Distribútor tvrdí, že ide o francúzsku komédiu, ktorá sa vyhýba klišé a banalitám a zároveň čerpá z francúzskej novej vlny. No, všetko je lož. Chalan volá z mesta priateľke, že čo teda, ona, že už je v pyžame, pričom vidíme, že je v meste. Hádajte, ako to skončí. Stretne ju ešte v ten večer v meste??? O komédiu vážne nejde, je to skôr letný pohodový filmík, určený pre večer, kedy sa vraciate z kúpaliska úplne oblbnutí slnkom, potom si ho môžete užiť. No a aký konkrétny film z francúzskej novej vlny Na palubu! pripomína, tak to mi zostane navždy záhadou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nenajdete tu velka romanticka gesta, ale vkusne odpozorovane chvile vzajemneho spojeni a jemneho zklamani mlade generace nez dospeje. Asi to splni vase ocekavani od takovehoto druhu slunecneho filmu podobne jako od popove pisnicky. S kazdou postavou se vam podari spojit a na konci muzete byt zklamani, ze to konci. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na palubu! by mělo mít vedle komedie v kolonce i drama, jelikož mísí prvky obou žánrů a z každého si bere kousek. I přes množství úsměvných scén není film vyloženě komický - při jeho sledování jsem spíše cítil humorný nádech, jenž vycházel ze situací, do nichž se hlavní postavy dostaly. Vedle toho se film však zaobírá i vážnějšími tématy - každý ze tří mužů, které film sleduje, má své osobní problémy (mateřská závislost, dobrácká nesmělost a živelná spontánnost), a právě tato společná cesta jim umožní se těmto problémům postavit a čelit jim. Z filmu na mě i přes tyto vážnější momenty sálala neskutečně pozitivní atmosféra, které z něj dělá dost možná nejvíc odlehčující film v rámci Tady Vary. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Není to komedie. Jen citlivá obhajoba všednosti, věrná svému tématu svým guerillovým přístupem, kdy neherci či debutanti jsou snímáni mezi skutečnými lidmi na dovolené, kteří občas zvědavě čučí do kamery. Nejsilnější devizou filmu je rozhodně povědomé vykreslení mikroživota rodinných autokempů v sezóně se všemi těmi traumatickými detaily včetně všudypřítomných Holanďanů. Při každém zvuku rozepínajícího se zipu u stanu se mi zvedají vlasy na zátylku. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Můj nejhorší zážitek s Tady Vary. Nudný film s nezajímavými a přehrávajícími herci. Francouzské komedie mám moc rád, takže jsem čekal originální humor a ne že se nepatrná menšina slušně zaplněné spodní části Velkého sálu v Thermalu jenom párkrát pousměje. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Režisér Guillaume Brac nás lákal na letní pohodové komediální odreágování od nynějších těžkých časů. S francouzskými komediemi jsem měla poslední dobou dobré zážitky, tudíž jsem věřila, že se z toho vyklube něco super. Nakonec se tak ale nestalo a tu druhou hvězdu dávám fakt stěží a jsem trochu udivená, že to tolika lidem sedlo. À L'abordage totiž není absolutně to, co si představím pod pojmem komedie. Tohle je spíš takové sledování několika nových letních seznámení, která nemají absolutně žádnou přidanou hodnotu. Je to jako kdybyste si přivezli záznam z dovolené. V televizi hrozná nuda. Tři hlavní postavy tu byli oukej, občas jsem se na to plátno i usmála, ale u toho zůstalo až do konce. Vedlejší postavy dokázaly být osiny v zadku a příběh to má vyloženě nulový. Jasně, je to jen takové letní nenáročné osvěžení toho nic, co nám teď kinematografický svět kvůli koroně nabízí, ale tohle bylo fakt pekelně zbytečných 90 minut. (TADY VARY) . ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Francouzské, letní, prázdninové, rozporuplné. Zase trošku jiný letní film o lásce, životě, vztazích, přátelství. Nevím, zda to bylo účelem, ale pár situací se otřelo i o aktuální otázku rasismu. Francouzský humor je jiný než ten náš, scény byly úsměvné, ale také občas dost vážné. K žádné z postav jsem si nevytvořila sympatii, ale jako celek to fungovalo. Je to oddychové, nenáročné, nic zlého se v ději nestane. Prostě průměr pro konzumního diváka, který se nebojí jít i do malého kina. #tadyvary2020 ()

neneka 

všechny recenze uživatele

TADY VARY! Tak letos po několika letech "bez" filmových Varů. Musím přiznat, že je to zvláštní, film miluju od dětství, do Varů, ačkoliv jsem si to od stejné doby přála, jsem začala jezdit až v pokročilejší dospělosti, ale možná i proto jsem si vše o to víc užívala, užívám. A letošní rok je tak jiný, však nás to větší či menší měrou zasáhlo úplně všechny. Vrátím-li se k oblasti filmové, tak mě moc potěšilo, že distribuce festivalu vybrala 16 filmů, oslovila "kinaře", díky kterým jsme se mnozí z nás mohli přehlídky filmů byť ve velmi osekané podobě účastnit. Chvála všem, kdo tento nápad nejenže měli, ale vše i zrealizovali! Film Na palubu, který jsem viděla, se mi líbil. Pro mě opravdu milý, letní film s vtipnými momenty, u kterých jsem se smála nahlas, výběr herců taky na jedničku. Nečekala jsem vůbec nic, ale z kina jsem odcházela příjemně překvapená a naladěná :) ()

Alex 

všechny recenze uživatele

Podle mne až příliš pohodové. Spíše než "komedie" by k popisu seděla "romantika". Ale špatné to určitě není! ()

pekl 

všechny recenze uživatele

Hloupoučká letní francouzská komedie, myšlená zřejmě jako úlitba publiku, které se omylem dostalo k přehlídce TADY VARY na "oblastech" v letním horku. Slepá cesta, jakýkoli četník ze Saint-Tropez je neskonale vtipnější. Ano, jistě, milenecké vztahy běloška-černoch vše aktualizují vzhledem k současnosti. Hrdinové ale nemají žádné charisma, nelze jim držet palce. Víceméně zoufalost a nejslabší článek jinak kvalitní přehlídky TADY VARY 2020. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Týmto typom komédie mi Francúzi dokážu takmer vždy ulahodiť. V tomto prípade sa jedná o osviežujúcu letnú komédiu s príjemnou atmosférou, sympatickým hereckým obsadením, ale hlavne tým, že sa tento snímok na nič nehrá a vykresľuje obyčajné radosti aj strasti mladých ľudí. A to všetko zabalené do síce nie originálneho, ale za to dôkladne vykalkulovaného scenára. Mňa to bavilo. 75 % ()

Reklama

Reklama