Reklama

Reklama

Jeden z těch dnů

(festivalový název)
  • Německo One of These Days (více)
Trailer

Obsahy(1)

V zapadlém městečku na rozpáleném americkém jihu se každoročně koná vytrvalostní soutěž. Cílem účastníků je držet se co nejdéle vysněného auta. Jejich motivace mohou být různé, stejně jako prostředí, z nichž soutěžící pocházejí. Dopředu všechny žene vidina zářnější budoucnosti a životní jistoty, kterou výhra pro mnohé symbolizuje. S postupujícími dny a drsnými změny počasí skupinka Američanů zjistí, jak vysokou cenu je ochotna zaplatit za výhru i jak silná dokáže být lidská vůle. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[FEBIOFEST] Nepamatuji se, že bych viděl film, který by si mě sice trochu těžce, ale pomalu získával, ale pak to v poslední půl hodině totálně dosral. Sice jsem nemohl stihnout přímo začátek, ale myslím, že moc velká změna by to nebyla. Film se až zbytečně moc točí, kolem případů nějakých postav, které se nakonec ukáží, že nejsou k ničemu moc prospěšné nebo, že by nás to někam posouvalo. Herci v některých případech sice umí suprově hrát, ale jenom styl mluvy je nejvíc otravný a pokud k tomu připočteme absolutně otravné a zbytečné dialogy, je zaděláno na průser. Především finále filmu je zvláštní v tom, že film měl skončit o půl hodinu dřív. Sice by nedával tolik smysl, ale stále by byl snesitelný, protože příběh si jede svoji drama flow a v posledních dvaceti minutách se z toho skoro stane sci-fi. O nelogických aktech a linkách ani nemluvě. Film, který mohl být na čtyři velice hnusně a tvrdě spadl na dva. Zbytečně. Retardovaně. O pár dní později: Tak jsem nakonec měl možnost vidět začátek filmu. A ani nevím jestli jsem víc nasraný z A nebo B. Nejen, že mi to připomnělo jak byl film dobře odvedený a skvěle rozjetý, tak navíc absolutně nevysvětlil nelogiky na konci. Což je sere o to víc. Prostě ekl. ()

Vlad 

všechny recenze uživatele

Vyfuk ocividne neponal retrospektivny prvok na konci filmu - to co name malo vysvetlit konanie hrdinu avsak... Ponorenie do jeho motivov je velmi slabe, utrzkovite, povrchne, chladne, neosobne a neuprimne. Az to povazujem za problem, ktory dobre rozbehnutemu filmu lame vaz. Konanie Joa Colea by malo byt pre divaka zrozumitelne, cim nie je... ()

Reklama

Reklama

Reklama