Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Heron vede ve starověkém Řecku obyčejný život. Jednoho dne ale zjistí, že je ve skutečnosti synem Dia a má před sebou veledůležitý úkol: spasit svět před armádou démonů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Neuvěřitelný způsob, jak smísit všechna zažitá podání řecké mytologie. Občas Herkules od Disneyho, občas Herkules s Kevinem Sorbem. Chvíli výpravné, že by Eduard Petiška skákal radostí kolem Olympu, chvíli krvelačné, jak kdyby epizoda vypadla z God of War. V první řadě ale akční, emocionální a rychle ubíhající antika, zabalená do hávu oblíbené Castlevanie, kterou navíc s ledovým klidem překonává. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Parlapanidesovci pracujú s korpusom motívov zo starogréckych mýtov veľmi podobne a rovnako výborne ako v IMMORTALS, to znamená s úctou (usudzujúc podľa mena založenou zrejme na ich pôvode) si vyberajú prvky zo širokej ponuky tejto mytológie, aby vytvorili nový, hoci nijak originálny príbeh, zachovávajúc pritom hlavné črty a charakter tých dobre známych prastarých príbehov. K tomu úžasná výtvarná stránka, pre mňa ako nepozerača anime nádherný zážitok a stopáž, ktorá nestihne nudiť. Ja osobne si však zastavujem každý druhý záber a kochám sa v tých krajinách, tvoroch, kostýmoch, predmetoch a architektúre a cítim sa ako v nejakej úžasnej galérií. Byť to na mne, nechám tento tím spracovať celého Petišku aj so Zamarovským... ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nikdy sem nebyl velký příznivec starých řeckých bají a pověstí a tenhle anime akčňák na tom nic nezmění,jakkoliv je celkem povedený a koukat se na něj rozhodně dá.Ono je tu sice tak nějak všechno.Hodně akce,kdy se pro hektolitr krve nejde daleko,hezká animace,nějaké ty rodinné osudové pletky a nebo třeba burácivý soundtrack,který se snaží vyvodit dojem epické podívané (když ale v závěrečných dílech takhle burácí v každé druhé scéně,trochu to začne lézt na nervy).Bohužel ale oproti Castlevanii nemá Blood Of Zeus tak zajímavý příběh,který by mě dokázal naplno vtáhnout a nemá ani tak sympatické hrdiny.Minimálně ten hlavní - Heron - je celkem nevýrazný a nudný týpek,kterého tady zastíní prakticky všichni...60% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé štyri epizódy sa zaoberajú rozvitím zápletky a ukazujú minulosť dvoch bratov, ktorí stoja na opačných stranách barikády. Potiaľto je príbeh epický a atmosféra hustá, že sa dá krájať. Bohužiaľ, ako v ďalších epizódach rastie nádej, ide o viac dobrodužstva a akcie (ktorá už nie je taká skvelá, ako v 3. epizóde), tak napätie klesá a postavy už dejom idú očakávanými cestami, čo uberá atraktivite príbehu. Vo výsledku tak ostáva seriál s výborným naladením, ale menej dobrým vyústením. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Krvavá jízda s antickými bohy, kde zápletka je... solidní, ale nic nového pod sluncem. Heron a jeho matka připomenou Herákla a jeho matku Alkménu, Heron a jeho bratr zase Castora a Polluxe (dvojčata, z nichž jeden má božského otce). Co si budeme namlouvat, hlavní slovo tu má vizuální styl. A ten rozhodně nezklame. Slabinou první série jsou lidské postavy, kteří zkrátka oproti nadpřirozeným bytostem nezjsou zajímavé. Je zvláštní, že bratrský projekt - Castlevanie - tenhle problém nemá. Tady asi nejzajímavější postavou démon Seraphim. Nicmé vůbec se nebudu zlobit za druhou sérii, kdy budou mít některý zanedbané postavy prostor se trochu nadechnout. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V seriálu jako hlavní protivníci olympských bohů vystupují „Giants“, v českých titulcích překládaní jako „Obři“. To je chyba, protože ve smyslu řecké mytologie se jedná o „Giganty“, děti bohyně země Gaii. (Dzin01)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama