Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Heron vede ve starověkém Řecku obyčejný život. Jednoho dne ale zjistí, že je ve skutečnosti synem Dia a má před sebou veledůležitý úkol: spasit svět před armádou démonů. (Netflix)

Recenze (55)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Tento krát ale smekám. Občas Netflix niečo dobre trafí. Pôsobivá hlavne zbytočne neprestrelená animácia. Krásne krvavá Grécka mytológia. Je to kompaktné, celistvé, nabité akciou, má to patričné grády. /85%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Neuvěřitelný způsob, jak smísit všechna zažitá podání řecké mytologie. Občas Herkules od Disneyho, občas Herkules s Kevinem Sorbem. Chvíli výpravné, že by Eduard Petiška skákal radostí kolem Olympu, chvíli krvelačné, jak kdyby epizoda vypadla z God of War. V první řadě ale akční, emocionální a rychle ubíhající antika, zabalená do hávu oblíbené Castlevanie, kterou navíc s ledovým klidem překonává. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Protože jsem už v době své školní docházky četl Staré řecké báje a pověsti a měl je rád natolik, že jsem se jimi pročítal i v následujících letech opakovaně, pak mě tu hlavně ze začátku nemělo moc co překvapit. Ona vlastně celá kostra příběhu není zrovna něčím novým. A co třeba hlavní hrdina, byl ten nějak originální či zajímavý? Po pravdě moc nebyl... Je to jako klasická antická báje, jen mnohem víc rozvedená, krvavá a dotažená do bláznivějších (a pro někoho asi i mnohem cool) výšin. Ale překvapilo a zaujalo mě tu něco? Našel jsem tu něco, díky čemu si na Diovu krev za pár týdnů opět vzpomenu a proč bych se měl těšit na další sérii? Nemyslím si. Dokonce i ta zde všemi tolik zmiňovaná Castelvania mě bavila o něco víc, protože tam mě dokázali v každé sérii něčím překvapit... Animace je fajn, hudba je super, ale příběhově je to za mě spíš průměr. 5,5/10 ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Mě ten dabing Seraphina byl povědomý a pak mě to docvaklo po chvilce. Elias Toufexis propůjčil svůj hlas do hry Deus Ex: Human Revolution a posléze i Mankind Devided. Namluvil hlavního hrdinu Adama :) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Stejné studio, které dělá na mé oblíbené Castlevanii. Tudíž super animace, brutální výjevy, skvělé akční scény a zajímavé postavy. No, až na to poslední teda. Castlevania nabízí zajímavý upírský mytos a skvěle vypracované postavy, které mají své světlé i temné stránky a unikátní motivace. Diova krev je o něco epičtější (přeci jen tu vystupují a bojují antičtí bohové), ale příběh jako takový je trochu předvídatelný a průměrný. A postavy... no, nejzajímavější je démon Seraphin, který má zajímavý backround. A možná Zeus, kterého tu vidíme i v roli jiné než coby svůdníka (i když i toho je dost). Líbilo se mi, že Hera tu má docela velkou a aktivní roli. Ale hlavní hrdina Heron, na kterém to má všechno stát je zkrátka nemastný, neslaný líbivý chlapec, kterého čeká klasická cesta poznání, učení a poražení zla. Nuda. I tak ale doufám, že seriál bude mít pokračování a náš hrdina dostane možnost ukázat něco zajímavějšího. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý animák od Netflixu z prostředí starověkého Řecka. Příběh sleduje život obyčejného smrtelníka Herona, jehož život s změní, když se dozví, že je synem Dia. Héra z tohoto zjištění není moc nadšená a začne se mstít. Na jejich město svolá démony a jeho obyvatelé musí prchnout. Heron se musí postavit situaci a rozhodnout se, zda mu stojí za to v tomto boji bojovat nebo ne. Nakonec tento souboj mezi dobrem a zlem sledujeme celý seriál. Finále je skutečně epické a dojde i k pár překvapivým zvratům. Dost se mi líbí propracované akční scény a antické prostředí. "Už tě nechci nikdy vidět!" ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Starověké Řecko, bohové, titáni, mýtická monstra a jiné bytosti, tohle je na seriálu super, ten pocit je fakt super. Seriál má dva mínusy, hlavního hrdinu, je to prostě klasický hrdina, jeho bratr měl o něco zajímavější příběhovou linku, je proto škoda že se z něho nestal hlavní hrdina. No a pak to, že seriál má osm epizod, přitom jen válka o Olymp by potřebovali minimálně čtyři. Ale jinak je z toho hodně cítit AC Odyssey a GoW, tvůrci sou asi fanoušci těhle her, takže akce a celkové pojetí, s jakým se tenhle seriál prezentuje je super. Tvůrci asi počítali že dostanou druhou řadu, takže je tady dost věcí neuzavřených a to je škoda. Ale seriál mně bavil a nenudil. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Krvavá jízda s antickými bohy, kde zápletka je... solidní, ale nic nového pod sluncem. Heron a jeho matka připomenou Herákla a jeho matku Alkménu, Heron a jeho bratr zase Castora a Polluxe (dvojčata, z nichž jeden má božského otce). Co si budeme namlouvat, hlavní slovo tu má vizuální styl. A ten rozhodně nezklame. Slabinou první série jsou lidské postavy, kteří zkrátka oproti nadpřirozeným bytostem nezjsou zajímavé. Je zvláštní, že bratrský projekt - Castlevanie - tenhle problém nemá. Tady asi nejzajímavější postavou démon Seraphim. Nicmé vůbec se nebudu zlobit za druhou sérii, kdy budou mít některý zanedbané postavy prostor se trochu nadechnout. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Naruto (případně si dosaďte jiné anime, kde si hlavní "rivalové" za jiných okolností mohli být dost blízcí) + Olymp + Castlevania styl a gore + parádní soundtrack = VSL. Přestože chyběla zábavnost postavy Belmonta, ve výsledku mě Diova krev bavila ještě víc. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Říká se, že přes vašeho známého a dalších 5 lidí by jste se měli dostat ke komukoliv na světě. Říká se, že vaše rozhodnutí často mění životy lidí na druhé straně planety. A ono to samé platí naopak. No a představa, že někdo mocný, může řídit mé kroky, moje rozhodnutí a tím můj život je až děsivá. A tento seriál, nám ukazuje jak to vlastně může vypadat. To, že lidé v řeckých bájích byli často jen loutkou na šachovnici svých bohů, jsme mohli už párkrát vidět. A vždy mě to hrozně baví. Netflix přichází s animákem pro dospělé a vy kdo máte tématiku pověstí a příběhů rádi, pusťte do toho. Postavy baví, jak bohové, klaďas, záporáci, ti asi nejvíc, tak vedlejší postavy. Pochopitelně v rámci možností anime seriálu. O drsně záběry není nouze a příběh až na výjimky baví. Jediná výtka je asi to, že bych klidně 15 minut mírné omáčky vypustil. Jinak spokojenost za 90. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Neurážející anime, které řecké báje zbytečně nedohenostuje, ale i tak si zvládá odvykládat svůj příběh. Narozdíl od letošní Dragon’s Dogma tu máme pěknou animaci a děj je více koheretní. Na Castlevanii to furt nemá, ale s tímto žánrem se Netflix pere zatím dost obstojně. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

I když jsem od dětství fanda řecké mytologie, tak mi nevadilo, že seriál nabídl trošku odlišný úhel pohledu, který nebyl vždy věrný předloze. Vlastně to bylo příjemné osvěžení a to vše zabalené v příjemném anime krvavém kabátku. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Jako Castlevania, jenom lepší. Od prvního záběru se něco děje, a nepřestane až do konce. Pořád nějaká akce, cool bozi, strašidelní obři, souboje, prostě paráda. A do toho dojemný příběh o otcovství, lásce, nevěře... všechno tam je. Pokud hledáte odpočinkový a přitom našlapaný seriál, tohle je ideál. Nezlepší vám to život, ale rozhodně vám to zlepší listopadové dny v karanténě. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nikdy sem nebyl velký příznivec starých řeckých bají a pověstí a tenhle anime akčňák na tom nic nezmění,jakkoliv je celkem povedený a koukat se na něj rozhodně dá.Ono je tu sice tak nějak všechno.Hodně akce,kdy se pro hektolitr krve nejde daleko,hezká animace,nějaké ty rodinné osudové pletky a nebo třeba burácivý soundtrack,který se snaží vyvodit dojem epické podívané (když ale v závěrečných dílech takhle burácí v každé druhé scéně,trochu to začne lézt na nervy).Bohužel ale oproti Castlevanii nemá Blood Of Zeus tak zajímavý příběh,který by mě dokázal naplno vtáhnout a nemá ani tak sympatické hrdiny.Minimálně ten hlavní - Heron - je celkem nevýrazný a nudný týpek,kterého tady zastíní prakticky všichni...60% ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Netflix seriál Castlevania pretlačený cez kopirák. Do úvodu by sa hodila zapracovať kvalitnejšia nadácia. Druhá polka série mala už lepší šmrnc, aj kvalitnú akciu. V porovnaní s Castlevaniou mi tam ale chýbal humorný prvok ako v prevedení Belmonta. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Parlapanidesovci pracujú s korpusom motívov zo starogréckych mýtov veľmi podobne a rovnako výborne ako v IMMORTALS, to znamená s úctou (usudzujúc podľa mena založenou zrejme na ich pôvode) si vyberajú prvky zo širokej ponuky tejto mytológie, aby vytvorili nový, hoci nijak originálny príbeh, zachovávajúc pritom hlavné črty a charakter tých dobre známych prastarých príbehov. K tomu úžasná výtvarná stránka, pre mňa ako nepozerača anime nádherný zážitok a stopáž, ktorá nestihne nudiť. Ja osobne si však zastavujem každý druhý záber a kochám sa v tých krajinách, tvoroch, kostýmoch, predmetoch a architektúre a cítim sa ako v nejakej úžasnej galérií. Byť to na mne, nechám tento tím spracovať celého Petišku aj so Zamarovským... ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Mam oveľa radšej Castlevaniu, na ktorú sa seriál v mnohých aspektoch podobá. Diova krv je aj viac predvidateľná, má menej postáv rozobratých do hĺbky, animácia je ale parádna!. Keď máte radi anime, pozretím nič nepokazíte, predsa len, 8 epizód je rýchlovka na pár hodín.  1. séria  6/10 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl fakt nářez. Diova krev je skvělej způsob, jak naložit s řeckýma (tedy) nejlepšíma) mýtama. Krvavé, akční, působivé, dějově epické, emocionální a samozřejmě s neskutečně luxusní animací a dabingem. Bavil jsem se snad ještě víc než u Castlevanie. 85%. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama