Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zaběhané mašinérii vztahů, orientované na legální i nelegální vydělávání peněz, se v rozmezí deseti let odehrává příběh trojice zúčastněných osob: Sam "Ace" Rothstein (Robert De Niro) je bývalý hazardní hráč, dosazený mafiánským gangem do Las Vegas na vedoucí místo velkého kasina, které se jeho přičiněním stane minořádně úspěšným. Rothsteinovu osobní bezpečnost zajišťuje jeho nejlepší přítel, brutální gangster Nicky Santoro (Joe Pesci). Osudový zvrat do Samova života přinese profesionální podvodnice Ginger McKennaová, do níž se Rothstein zamiluje a jíž bezmezně věří. Město, obklopené ze všech stran pouští, je pro Scorseseho prostorem ze zvláštní působivostí, místem, kde platí odlišná pravidla a kde může organizovaný zločin dospět k naprosté dokonalosti. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 066)

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Roberta De Niro, jako ostříleného sázkaře, udělají investoři ředitelem kasina v Las Vegas. Musí ale vyjít se svým problémovým kamarádem mafiánem (Joe Pesci), a navíc ho ničí Sharon Stone. Připomíná to další podobné filmy "mafiánky" (podle vzoru "indiánky"), které všechny směřují od vzestupu k fatálním žěnám až k hořkému pádu (Například Zjizvená tvář, 1983 s Al Pacinem). Ve filmu Casino tu Robert De Niro hraje noblesně to, co nejlepšího od něj v mafiánkách lze očekávat. Jako tip na další vynikající, ale méňe známou "mafiánku" mne napadá například Milerova křižovatka (1990). ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Dlouhé, ale v tomto případě to nevadí. Velmi dobře podané i zahrané a doplněno spoustou skvělých písniček. 80%. ()

TakzvaneSam0 

všechny recenze uživatele

Velice povedený kousek Martina Skořice, zajímavý film který je odvykládaný z retrospektivy. Joe Pesci odvedl jako vždy vynikající práci a De Niro taky. Kdyby tu bylo víc podobných gangsterek bylo by to lepší 🙂👍 4 * ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Podobně jako vždy budou lidé, kteří přestože je nad slunce jasné, že v jakémkoliv hazardu nemůžou vyhrát, to budou stále zkoušet, a taky lidé, kterým bude věčně imponovat kult násilí a styl života parazitických zmrdů, tak budou asi už navěky i takoví lidé, kteří si budou vždy myslet, že čím je film delší, tím je zároveň lepší. ()

Zabriskie 

všechny recenze uživatele

Brilantní gangsterský epos, který si i přes značnou délku neustále udržuje divákovu pozornost. Příběh se točí okolo gangstera Sama Rothsteina (De Niro), kterému všemocná mafie nabídla, aby se navzdory faktu že nemá potřebnou licenci, postaral o vedení jednoho z Lasvegaských kasin. A tak nahlížíme do Samova života, který zahrnuje podvody, klamání policie, neustálé problémy se svojí zákeřnou ženou, která s ním zůstává jen kvůli penězům a snahu, aby jeho agresivní přítel, taktéž mafián, zmizel z města, protože svojí přítomností mu působí velké trable. Film je prostřednictvím uvozujících komentářů jakoby vyprávěn ze 2 různých úhlů pohledu - zaznívá tu vnitřní hlas Sama i jeho přítele v podání Joea Pesciho, který má díky své svérázné povaze na věci opačný názor. ()

Dinoo 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese to je meno človeka ktorý dokáže urobiť takýto film bez akého koľvek zaváhania alebo nejakej chyby vo filme. Roberto De Niro , už si neviem predstaviť iného mafiána v hociakom mafiánskom filme.. Joe Pesci je ďalšia mafiánská tvár presne pre takýto film. No a o Sharon Stone myslím ,že už ani hovoriť nemusíme ,tá sa v takýchto filmoch priam vyžíva. ()

provazek 

všechny recenze uživatele

Dokonale natočeno ale Mafiáni měli lepší příběh, taky sem se místama až nudil, což ovšem zachraňovala Scorseseho režire :) ()

NickyS 

všechny recenze uživatele

Je to sice asi bohužel poslední film dua Scorsese-De NIro(dnešní nahráda L.Dicapriem mi přijde moc moderní, ale jistě má něco do sebe), ale zato se nám tady pánové předvedli vtom nejlepším světle od dob Špinavých Ulic a Taxikáře. Bezmála 3hodinový film mě nenechal ani na vteřinu vydechnout, což se mi nestavá tak často ani u filmů s poloviční stopáží!Děj je mistrovsky vypilovaný a jde ruku v ruce s vynikajícími dialogy.Celý film se nese ve středním tempu aby byl zkončený monstrozním finále, které vám zaručeně vezme dech!!P.S. Uvidíme jestli se Scorsesemu podaří ještě alespoň jednou podobný triumf, dnes již už se zmiňovaným l.Dicapriem.(tím ovšem nemyslím oscara za Skrytou Identitu).Držím palce Mistře. ()

JoudaCZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není o příběhu, nebo alespoň ne o příběhu, který by nebyl jasný od prvních minut. Ten film je spíš o postavách. Co je která zač a kam bude směřovat, to u každé víme od jejího uvedení na scénu, o to víc si je pak můžeme užít. A ty postavy jsou perfektně zahrané - DeNiro, Pesci, Stone, Woods plus všichni ti mafiánští strejdové... Režisér to vše navíc vyladil do dokonalé symfonie stylu a barev. Že je to dlouhé? 3 hodiny času jsou v tomto případě sakra dobrá investice! ()

Gennaro@po 

všechny recenze uživatele

Díky za kaýdou vteřinu. Neuvěřitelné reportážní záběry kamery. Bozsky Joe Pesci, ktery proste exceluje. Hluboce se klaním.... ()

Monco 

všechny recenze uživatele

Dokonalý gangsterský film. Jeden ze zásadních filmů 90. let. Mám doma knihu (předlohu) a je jen škoda, že se tam nepřidalo víc scén. Ale můj oblíbenec De Niro a Pesci opět bez chyby ()

Smelina 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem v poměrně krátkém čase viděl téměř všechny zásadní gangsterské filmy - Kmotry, Mafiáni, Tenkrát v Americe. Naštěstí Pan režisér Scorsese natočil další mafiánskou variaci takovým stylem, že vám nebude ani trochu připadat že posloucháte 10x omýlanou písničku. Zábavu obstará obvyklá partička mafiózních týpků De Niro, Pesci, Woods. ()

Související novinky

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama