Reklama

Reklama

Dreamkatcher

Trailer 1

Obsahy(1)

Aby zastavil svoje zlé sny, ukradne malý chlapec tajomnému susedovi lapač snov a prinúti svoju rodinu, aby ho zachránila pred nočnou morou. (EvilMatus)

Recenze (12)

silentname 

všechny recenze uživatele

Najväčší problém "Dreamkatcher" je fakt, že ste tento film videli bez toho, aby ste ho pozerali. Všetko je to proste jedno obrovské klišé. Môžem prstom ukázať napríklad aj na tohtoročný "Brahms: The Boy II". V podstate je to presne ten istý film. Finále je možno trošku iné, no výsledne sa dočkáme presne tých istých scénok, čo naposledy. A okrem toho aj postavy sú prevarené. Chlapec, ktorý začne byť posadnutý démonom. Otec, ktorý sa počas filmu zdekuje niekam mimo obrazovku a keď sa vráti, tak ničomu neverí, je naivný jak táčky a jeho údel je dokopy len zomrieť. A potom tu je nová mama v podaní Radhy Mitchell, ktorá sa tomu bude musieť postaviť a nejako chlapca zachrániť. Viete všetko čo sa stane, viete odhadnúť každý jeden moment. A skoro som zabudol, samozrejme do toho bude zainvolvovaný nejaký predmet. Lin Shaye mi tu prišla tentokrát celkom okey, no dokopy nič zaujímavé tu nepredvedie. Myslím si, že už mala aj zaujímavejšie filmy a toto bude len ďalší nudný projekt, ktorý si pripíše ku svojmu menu. Je tu vôbec niečo dobré? V rámci príbehu a postáv moc nie. Herecké výkony sú funkčné, no nie moc zaujímavé a je tu možno pár celkom okey vidzuálov. Najzaujímavejšie na filme bolo, že Josh sníva o svojej zosnulej matke, cez ktorú je manipulovaný. A tie momentky postupne rastú a rastú ďalej. No ani raz ma film nepresvedčil, že by mal v sebe aspoň trošku originality, alebo by tvorcovia do toho zapojili viac fantázie a kreativity. Toto všetko sme už videli. A z toho sa odvíja aj môj rating. Hodnotenie: D+ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Hodina totální nudy a pak trošku náznak horroru. Dnes se opravdu kdejaká sračka nazývá horrorem. V poslední době zjišťuji, že kde hraje ta stará rašple Lin Shaye, tak film stojí za hovno! 10% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Horor o hnusnom faganovi, ktorého v snoch navštevuje jeho skapaná mater, a začne ním manipulovať proti premúdrelej psychologičke macoche a naivnému fotríkovi. Trailery vyzerali nádejne, ale napokon nie je o čo stáť. Celkové spracovanie je dosť lacné, strašidelné to nie je ani náhodou, sem tam nejaký náznak atmosféry a úplne pokurvené rozuzlenie, ktoré nerieši zhola nič. Možno sú aj horšie, ale žiaľ, nebavilo ma to. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvalitné ľakačky, dobrá atmosféra, napätie. To očakávam od hororu a tu sme tu nedostali. Nejaká stará mŕtvola naklonená v šere spálne nad chlapcom už nikoho neprekvapí, takže sa aj u najbojazlivejších zajacov po krátkom čase ozýva zívanie. Na záver to ešte strápnili záverečnými titulkami, po ktorých sa pokračuje pár minút ďalej. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klukovi se zdá o tragicky zesnulé matce, která se snaží prokopat zpátky do světa skrze lapač snů. Standardní laciný horor, který sice nemá úplně špatnou premisu, ale ztroskotává na atmosféře, nulovém napětí i hercích na čele s prkennou Radhou Mitchell. Pomyslnou korunu tomu nasazuje závěr, který jsem moc nepobral. 25% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo mega slabé a je jedno, či tu hrali pre mna známi herci alebo sama horrorová babička. Chce sa hrať na kliatbu z temnôt, od ktorej prebral niekoľko vecí, ale tomu filmu nesiaha ani po členok. Tu sa skoro nič nedeje a keď aj áno, tak je to mimo zaber a keď na scénu príde ten mutujúci chlapec, mimochodom ktorý ma iritoval po celú dobu, už som vedel, že je veľmi zle. Je to nudné, predvídateľné, nezáživné a klišéovité. Bubák sa tu skoro vobec neukáže a koniec, to už odjebal celkom. Slabé 2*. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Dle katastrofálního hodnocení jsem čekal mnohem horší výsledek. Dreamkatcher sice nepřináší nic novýho, ale to co dělá, dělá na slušný úrovni. Je to herecky i řemeslně solidní a jediný, co tomu může člověk vytknout, je absence jakýhokoliv originálního prvku. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Děsivě nudná záležitost, levná na první pohled. Navíc ten konec nedává žádnej smysl. Velká zbytečnost.20%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Takže co tu máme kopírku Chaty https://www.csfd.cz/film/605822-chata/komentare/ (chlápek odjede za prací a nechá svou přítelkyni s labilním děckem o samotě) Sinisteru https://www.csfd.cz/film/303202-sinister/komentare/ (vraždící dítě) Démona Zatracení https://www.csfd.cz/film/736764-demon-zatraceni/komentare/ (lesní čarodějnice a ukryté zlo) a jediná novinka je zde lapač snů. Jinak zde není co pochválit 3/4 filmu sledujeme ženskou s nesympatickým potratem pravděpodobně postiženým mentálně určitě, kterému umřela matka a ta ženská ji chce nahradit a tomu klukovi se zdá o mrtvé matce (což ani ona nebyla pokud jsem to dobře pochopil) a ta po něm chce, aby zabil své rodiče. Tak, že ji většinu filmu dělá naschvály (poraní ji rybářským háčkem, poháže jí na postel fotky své mrtvé matky dá jí do mléka sklo, otevře skříň a ona se bouchne) a pak se odváže k něčemu většímu což se mu stejně nepovede (hups spoiler sorry). 20 procent za cca 1 minutový záběr toho démona nebo co to bylo. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Trailery sľubovali omnoho viac, ako sme nakoniec dostali. Pokus a aj vo výsledku určité produkčné hodnoty sme síce dostali, casting bol slušný a nie neznámy či ide o Radhu či v hororoch už pekne etablovanú Lin, ale chýbali tomu nejaké tie ľakačky, gore mnoho nebolo a celkové to bolo také nemastné neslané až si človek začne premýšľať, či to vôbec stálo za zhliadnutie a zabitie drahocenného času a to nie je dobrá vizitka pre film. ()

Mangano 

všechny recenze uživatele

Dreamkatcher je takové podařené hororové béčko. Vypadá to opravdu, že jako pokaždé když Morganu Freemanovi přibude na tváři jedna piha za to, že někomu něco v nějakém dokumentárním filmu přišel solidně v obleku vysvětlit, Lin Shaye zase přibude na tváři pokaždé jedna vráska za to, že zahraje jednu a tu samou postavu v jiném hororu. Počet vrásek je pak to jediné, co se s každým rokem na této postavě mění. Tenhle filmek má celkem solidní atmosféru, ale dost ho na kolena sráží slabounký scénář. Konec je pak úplně banální a nedává ani moc smysl. Co se mi mega líbilo, byly ty dlouhé přelety nad dechberoucí přírodní scenérií. Bylo to jako sledovat horor vnořený do dokumentu od sira Davida Attenborougha. Horor je to tedy tak na dvě hvězdy, ale za tu úžasnou přírodní kulisu jednu přidávám. Na závěr bych chtěl tento snímek nominovat na cenu za nejpomaleji stoupající závěrečné titulky roku 2020 a cenu za nejdebilněji architektonicky řešená okna v čele budovy. ()

Reklama

Reklama