Reklama

Reklama

Pro ptáčky

  • USA For the Birds (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
USA, 2000, 3 min

Režie:

Ralph Eggleston

Scénář:

Ralph Eggleston

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Ralph Eggleston

VOD (1)

Hejno malých ptáčků sedí na telefonním drátě, pěkně jeden vedle druhého. Sami mají dost práce s tím, aby se tam namačkali všichni. Pak ale přiletí velký přihlouplý opeřenec, který si k nim zkusí přisednout. Všichni do jednoho si z něj začnou utahovat. Jaké však bude jejich překvapení, když velkému, komickému a trochu připečenému opeřenci dojde trpělivost a velmi vážně se rozhněvá? (HBO Europe)

(více)

Recenze (262)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Klasika, která nezklame....když jsem byla malá, se tento snímek všude přeposílal atd...teprve nedávno jsem na něj narazila znova a vlastně zjistila, že tato humornůstka se řadí taky mezi filmy. Je to prostě o ptácích pro ptáky, zaručeně pobaví, i přestože je to vlastně o ničem. Možno najít zde: http://www.youtube.com/watch?v=aHUgdwyxTF0 ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Notoricky známá hříčka, ve které nelze malé ptakoše nechápat jako ženské a velkého ptakoše (tady je to ovšem lehce překvapivé a tzv. genderově vyvážené, i když to rozhodně nedělám schválně) jako chlapa nebo – světe, div se – ženskou. Byť tedy velký ptakoš světácky hýkal jako typický týpek a malí ptakoši mektali jako typické slepice, poťouchlý ženský kolektiv dokáže rozebrat bílou vránu jakéhokoli pohlaví, což vidím jako pointu zabalenou do stravitelného tradičně-rodinného modelu. Abych to zkrátil, je to celkem generická legrace, ale roztomile provedená a výstižně zahraná zejména slípkami uprostřed. Seriózně jsem uvažoval o trojce, ale trochu to namažu, protože mi to smrtelně vážně připomnělo naši účtárnu. (Mimochodem, oficiální text distributora evidentně psal někdo na cracku.) ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Toto dielko z dielne Pixaru som videl prvý krát ako predfilm k Monsters a.s.. Treba povedať, že opäť ide o veľmi zábavné dielko, avšak svojou originalitou až tak neohúri ako Geriho hra. Vtáčiky sú však veľmi pekne spracované (riadne potvory), okrem tradične dobrej animácie sa vykresľujú aj charaktery. Vtipné, ale bez žiadneho hlbšieho zmyslu - aj tak dám plný počet v hodnotení. ()

dita.krizova 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomuhle jsem dostala referát v ikt, ale stálo to za to. =) Mé 3 minuty štěstí. Pustíte si to a čekáte typickou pixarovku, která se opravdu dostaví a nezklame. A na konci, když mažete okno s videem máte stále úsměv na tváři, dobrý pocit na srdci a stále děláte zvuk pískací hračky "WOOPWOOPWOOPWOOPWOOPWOOP" ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pěkné tři minutky s roztomilými, ale zákeřnými ptáčky, kteří si jaksi neuvědomují, že kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp. For the Birds je klasický Pixar, pěkná a veselá animace, stručná pointa a nějaké ponaučení na závěr, zkrátka pohoda... Ale zas tak vtipné to nebylo. 8/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Pixar na svých webových stránkách uvedl, že první 4 ptáci mají svá jména a individuální vlastnosti. Zleva doprava jsou to: Chipper (Čipera), Bully (Rváč), Snob (Snob) and Neurotic (Neurotik). Když se budete dívat pozorně, uvidíte, že takoví opravdu jsou. (HappySmile)

Reklama

Reklama