Reklama

Reklama

Pro ptáčky

  • USA For the Birds (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
USA, 2000, 3 min

Režie:

Ralph Eggleston

Scénář:

Ralph Eggleston

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Ralph Eggleston

VOD (1)

Hejno malých ptáčků sedí na telefonním drátě, pěkně jeden vedle druhého. Sami mají dost práce s tím, aby se tam namačkali všichni. Pak ale přiletí velký přihlouplý opeřenec, který si k nim zkusí přisednout. Všichni do jednoho si z něj začnou utahovat. Jaké však bude jejich překvapení, když velkému, komickému a trochu připečenému opeřenci dojde trpělivost a velmi vážně se rozhněvá? (HBO Europe)

(více)

Recenze (262)

Fraktální 

všechny recenze uživatele

hezky, velmi hezky zpracované. na 5 hvezdicek moc jednoduché. kdyby to bylo ve velkém filmu tak je to jen jedna z mnoha, mnoha "milevtipných scének" . tak proč jí samostatně vynášet do nebes. na malém prostoru není co skazit. netočí se takto krátké filmy bez napadu... to by musel být režiser retard... ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Filmeček o to krásnější, že v něm figurují elementy tak skvěle zachycující společnost: ptáčci se nejprv hádají o místo na drátě, ale sjednotí se proti někomu, kdo je odlišný. Ten velký pták pak ty malé štve už pouhou existencí, přitom se jen snaží zapadnout. No a pak přijde karma, a všechny malé ptáčky připraví o peří. Navíc je film vtipně roztomilý a tvůrci se vyblbnou i s věcmi, jako přidání unikátního charakteru ke každému ze skoro totožných ptáčků. Celé to pak rámuje (třebaže neúmyslné) modrooranžové téma. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Klasika, která nezklame....když jsem byla malá, se tento snímek všude přeposílal atd...teprve nedávno jsem na něj narazila znova a vlastně zjistila, že tato humornůstka se řadí taky mezi filmy. Je to prostě o ptácích pro ptáky, zaručeně pobaví, i přestože je to vlastně o ničem. Možno najít zde: http://www.youtube.com/watch?v=aHUgdwyxTF0 ()

dita.krizova 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomuhle jsem dostala referát v ikt, ale stálo to za to. =) Mé 3 minuty štěstí. Pustíte si to a čekáte typickou pixarovku, která se opravdu dostaví a nezklame. A na konci, když mažete okno s videem máte stále úsměv na tváři, dobrý pocit na srdci a stále děláte zvuk pískací hračky "WOOPWOOPWOOPWOOPWOOPWOOP" ()

ic 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem si říkal, proč dávat 5* filmečku, který má jen 3 minuty, jestli to jeko není urážka ostatních normálních filmů, na kterých filmaři pracují třeba i několik let. Ale řeknu vám, že není, tohle dílko si zaslouží aspon ty moje 4*. Pokud jste ochotni obětovat několik málo minut ze svého drahoceného času (a 10MB při nejlepší kvalitě) můžete ukázku tohoto dílka (zdarma a zcela legálně) shlédnout zde (pixar.com), najdete tam i dalších 6 krátkých filmů od pixaru, včetně známé Geri´s game. Jediné co budete potřebovat je quick time codec, pro přehrávání formátu .mov . ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Pixar na svých webových stránkách uvedl, že první 4 ptáci mají svá jména a individuální vlastnosti. Zleva doprava jsou to: Chipper (Čipera), Bully (Rváč), Snob (Snob) and Neurotic (Neurotik). Když se budete dívat pozorně, uvidíte, že takoví opravdu jsou. (HappySmile)

Reklama

Reklama