Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Recenze (410)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ani náhodou vážny a napínavý thriller. Skôr iba prešumiteľná srandička so spústou klišé a oslých mostíkov. Ešte aj niektoré postavy kopírujú kolegov z lepších a slávnejších filmov (Macyho policajt Duvallovho Prendergasta z Falling Down). Kim Basinger nič moc, Chris Evans iba nasilu nastrčený seriálový krásavec. Na druhú stranu, keď to nebudete brať vážne, ale iba ako svižnú 100 minútovú reklamu na Nokiu, pobavíte sa. Hoci určite nie viacej, ako sa bavil producent Dean Devlin po podpísaní zmluvy s ňou. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Takže, lidičky, mně se to líbilo moc. Dokonce tak moc, že zatímco jinde hnidopišim a otravuju si to sama žízní po logice ...... tady jsem na to neměla ani pomyšlení, jak mě to raflo. Čert vem logiku. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Soudě podle předchozího režisérova snímku Nezvratný osud 2, nedělá Ellisovi žánrové zařazení velké vrásky na čele a podle něj nejspíše thriller=komedie. Cellular je na tom podobně. Je to absolutní hloupost s tunami nelogičností, ale většinu času si udržuje příjemné tempo, což film vytahuje z kategorie "sračka" do kategorie "čistý průměr". Jednoznačným kladem snímku je, že se nebere smrtelně vážně, a až na hystericky přehrávající Kim Basinger, záměr tvůrců "jen se tak pobavit" pochopili i všichni herci (jako vždy roztomilý William H. Macy především). I tak je ale tenhle film vhodný jen pro jedno zhlédnutí, nejlépe v mírně podnapilém stavu. Za takového předpokladu se slušně pobavíte a nebude vás trápit nelogičnost většiny situací ani nepřetržité nastavování děje, aby se dosáhlo alespoň devadesátiminutové stopáže. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

V rámci daného schématu by se těžko dal natočit výrazně lepší film. 60% Zajímavé komentáře: imf, flanker.27, snake, Anderton ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Díky režii, akci a částečně i scénám z pláže člověk zapomene na ty části, které by se mu z hlediska logiky nemusely tak úplně líbit. Navíc má film více než dobrou stopáž a všechno odsejpá neuvěřitělně plynule a načasovaně. Ale je to spíš 70%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbina. Logiku to nevidelo ani z rýchlika, ale Ellis vie, ako dať filmu tempo a napätie. A William H. Macy predvádzajúci chowyunfatovskú streľbu v skoku, tak to tak skoro z hlavy nedostanem. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Spousta klišé, to ano, ale líbil se mi ten přímý tah na branku, bez nějaké leckdy až neuvěřitelně nastavované omáčky okolo. Cellular nabídne možná uvěřitelný, možná neuvěřitelný příběh, jenž umí vtáhnout do děje i přinutit diváka k okusování nehtů (vlastní zkušenost :-) ). Jistě se dá namítnout, že je řada jiných, skvělých thrillerů, tak proč ztrácet čas s tímhle, když je tak klišovitý. Co třeba odpověď "Prostě proto."? Klišé u thrilleru nemusí být nutně na škodu, pokud jsou jen doplňkem scénáře, a nikoliv jeho kostrou. Tady jsou jen doplňkem. Proto dávám 4*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to teda docela úlet. V úvodu jsem měl totiž pocit, jestli si ze mě Chris Evans nedělá prdel, když ve filmu schválně chodí bez tílka a na laciný kecy balí Jessicu Biel. Ta mu to ale úplně nežere a tak mám po úvodu pocit, že se rozjíždí hodně slušný Beverly Hills 90210. Pak se ale na scéně objeví Kim Basinger, která má problém a v tu ránu se z filmu stává reklama na Nokii. Tenkrát asi dobrý, ale dneska je to poměrně k smíchu, když si uvědomím, kde dnes Nokie je a co v roce 2004 podle tohoto filmu uměla. O některých funkcích jsem totiž do shlédnutí tohoto filmu neměl ani ponětí, ale budiž. Postupem času se totiž rozjede docela slušnej akčňáček, kterej má nádech toho nejlepšího, co akčňáček může nabídnout. Takže nakonec překvapivě i spokojenost, u které bych ani nečekal, že vlastně skončím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Na prekvapenie to bolo od režisera/kaskadera Richarda R. Ellisa viac než fajn jazda a hlavne keď hlavnou pointou filmu sa stáva mobil a doslova jeho všestranné využitie, proste film funguje aj ako jedná veľká reklama ale aj upozornenie kde sú ešte nedostatky operátorov. Herecké obsadenie je dosť bohaté a v celku aj dobre funguje pre film, hlavne Chris Evans, Jason Statham a William H.Macy, až na Kim Basinger, s nej sa stane až nadmieru veľká hrdinka. 70% ║Rozpočet$25milionovTržby USA $32,003,620Tržby Celosvetovo $56,422,687 ()

imf 

všechny recenze uživatele

Možná až příliš bezstarostný akčňák, ve kterém Kim Basinger opravuje telefony a Chris Evans devadesát minut běhá po městě a dělá bordel. Už tehdy jsem věděl, že z toho kluka něco bude. Jason Statham uklizen do pozadí, Jessica Biel je na plátně snad pět minut (všichni tři si to pak vynahradili v konverzačce London), ale celkem to šlape a i když si na to pravděpodobně o hodinu později nevzpomenete, bude vás to bavit. Víc podobně "nenápadných" produkcí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušně obsazený film, který ze zápletky nedostává všechnu šťávu, ale je rozhodně dost příjemný a jeho tempo není vůbec špatné. Kim Basinger mi přišla lehce do počtu, protože by za ní mohla každá průměrná herečka zaskočit. Chris Evans mile překvapil a dvojice Statham Macy si užijí jen málo času na obrazovce. Film se nedokáže dostat přes průměr, i přes své slušné tempu, hudební doprovod a obsazení, což mě dost zarážejí, protože jediná chyba v tom případě může být ve scénáři (jednoduchý a přímočarý, možná až příliš s pár drobnými chybkami) a režii(nevýrazná osobnost, která má za sebou jen pár filmů). Cellular není špatný film, ale je v něm něco co ho odsuzuje do průměru a snad jednou na podruhé zjistím co. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Chris Morgan .. Čistokrevný příklad filmu, který mohl být hodně kvalitní, ale na větší výšiny v hodnocení je limitován hlavně scénářem (mimo jiné). Tento úděl by šel přehlédnout, kdyby film dostal jen o trochu poutavější vizuální zpracování, lepší režii a ještě více nadhledu (ne že by to šlo brát vážně) nebo naopak vážný tón, apod. Jinak není moc co pitvat, na dané úrovni je vše tak dokonale průměrný a na hranici únosného klišé skvěle fungující polothriller, že se nedá nudit a snímek jde bez úhony jednou přežít. Režisér David R. Ellis, když už nic extra nepředvedl, tak alespoň od počátku nasadí velmi příjemné tempo a nepoleví až do závěrečných titulků. Odpustit se tak dá všudypřítomný product placement nebo kolísající herecké výkony, protože hlavní je zábava a ta se dostaví. 70%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Scénarista Telefonní budky nám poněkud zrecykloval svůj předchozí nápad a rutinér Ellis ho zpracoval. Spousta nehorázných klišé, nijaké herecké výkony a antisympatický hlavní hrdina dělají z tohoto snímku skutečně nudnou záležitost. Bohužel ani tradičně výtečný Macy či obyvykle "cool" Statham nemají šanci snímek odtáhnout na svých bedrech, jelikož i oni se zde topí ve vodách průměrnosti. Nezajímavý snímek, který nic nového nepřináší a i to stokrát viděné nabízí ve formě horší než-li konkurence. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbinka od scénáristy Telefonní budky. Jenže na rozdíl od nervydrásající budky se Cellular veze v pohodovém duchu. Dokonce ve scéně kde Jason Statham honí Chrise Evanse po střeše a v každym filmu by hrála postupně gradující hudba v Cellular hraje Sinnerman od Niny Simone :-) Gigantickým neduhem tohohle filmu jsou až trapné nelogičnosti např. Proč bad guys nespoutaj Kim Basingerovou ale nechaj jí běhat po půdě a volat telefonem (i když ho teda předtim rozmlátili obřim kladivem ale to je jedno). Dále proč na to molo kde má dojít k předávce musí jít i William H. Macy "aby poznal Chrise Evanse" když byl ráno Evans v televizi? Nebo proč hajzl kterej vochcal Kim Basingerovou, když ho škrtila a dělal že je mrtvej počkal až si celá rodina sundá pouta a pak na ně teprve začal mířit? No a nevětší hardcore je "Xena chvat" s krevním oběhem, to snad ani tvůrci nemysleli vážně. Ale dost hnidopišství, protože všichni herci jsou v pohodě (až na Kim Basinger) plus malá role Jessicy Biel a tak to mám rád. A hlavně je to ZÁBAVA a o tu jde až v první řadě, takže jestli se přeneste přes extrémě neschopné padouchy a občasnou stupiditu tenhle film si užijete. Stejně jako já. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

už dávno mi tak nikdo nezahrál na trapnou notu jako D.R.ELIS. bohužel mu v tom sekundovali i herecké výkony hlavních představitelů, ale scénárista a režisér jsou ti hlavní co si zaslouží pověsit za kou.e do průvanu! nevím jestli vůbec někdo bude mít zájem o nahrávku z mobilního telefonu, ale já asi nebudu mít chuť se na tento snímek podívat znovu. není zase tak špatný, jen mi bylo vše řečeno na první zavolání. a ani mobil se mi nevybil! (a to nemám funglovku baterku). ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Film má drajv, jede se od začátku do konce bez jakéhokoliv zastavení, a to se mi na tom filmu líbí. Statham tady v mini roličce potěší . . . ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Ottman: 1. Opening/Abduction [3:10] ,2. Going Shopping [3:32] ,3. Making a Connection [2:30] ,4. Freeing Ricky [4:05] ,5. Moony's Curious [1:21] ,6. School's Out [4:22] ,7. The Bait [3:06] ,8. Epiphany/Bank [4:02] ,9. LAX [4:21] ,10. We're Going to Die [2:11] ,11. The Pier [4:09] ,12. Lost Connection/Dirty Cops [4:42] ,13. Porsche/Simple Bio [3:36] ,14. Police Station [4:01] ,15. Fake Out [2:12] ,16. Shoot Out [5:42], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se docela vyděsil, co si to na mě debutující Morgan ve scénáři připravil, protože hlavní únos vybafne dřív než se rozkoukám a hned zkraje připraví nesnesitelně (a téměř nesledovatelně) hysterickou Kim Basinger a hejska Chrise Evanse, balícího zpátky svoji expřítelkyni. Nakonec je z toho ve výsledku směska, která střídá výtečně vygradované napětí s logickými lapsy a do toho všeho přidává i středně vysokou horu klišé. Naštěstí se nám z hejska postupně vylíhne sympaťák, takže jsem měl komu fandit a hlavně díky právě Evansovi mám z Cellularu dojem lepšího průměru. ()

Reklama

Reklama