Reklama

Reklama

Gangy New Yorku

Trailer 2
USA / Itálie, 2002, 166 min

Režie:

Martin Scorsese

Hudba:

Howard Shore

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, Jim Broadbent, John C. Reilly, Henry Thomas, Liam Neeson, Brendan Gleeson, Gary Lewis, Stephen Graham (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku v letech 1846 až 1863. Irští přistěhovalci a původní britští a holandští osadníci se formují do pouličních gangů, aby převzali kontrolu nad organizací života a obchodu v jeho ulicích. Film se soustřeďuje na dva nejdůležitější gangy. Dead Rabbits („Mrtvé králíky“) a Native Americans („Rodilé Američany“). Ústřední postavou je mladý Ir Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio), který chce pomstít smrt svého otce (Liam Neeson), bývalého vůdce gangu Dead Rabbits. Mužem zodpovědným za jeho vraždu je Bill přezdívaný Řezník (Daniel Day Lewis), hlava konkurenčního gangu Native Americans. Roku 1860 je Vallon propuštěn z vězení a postupně nahradí svého otce v roli vůdce gangu. Jeho hlavní myšlenky ale patří pomstě. Plán mu však zkomplikuje vztah ke krásné ale nevyzpytatelné kapsářce Jenny Everdane (Cameron Diaz)... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (766)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

V první řadě bezpochyby velkolepá show, až v té druhé pouze omleté drama o honbě za pomstou. Velkolepá výprava a herecké výkony zakrývají matnost a pochybnou autenticitu příběhového klání a Scorcese si svým cynismem velice často koleduje o výprask. Přesto se toho za tu půltřetí hodinu odehraje tolik, že jakékoliv nicotné chybky umírají ve stínu monumentálnosti. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Klasický Scorsese - ulice, špina, boj o prežitie, emócie. Gangs of New York je film, ktoré vás buď úplne ovládne a nadchne, alebo sklame a nasrdí. Našťastie patrím do tej prvej skupiny a tak mi môj obľúbenec Scorsese pripravil ďalší filmový zážitok. Jeho brilantná réžia a cit pre obrazovú kompozíciu, to sú hlavné ťahúne filmu. Spomínajúc jeho technickú stránku, nesmiem zabudnúť na precízny strih, ktorý vám buď vyrazí dych, alebo si ho ani nevšimnete - tak to má byť! (Vidno, že Scorsese začínal ako strihač.) A teraz k hercom: DiCaprio posiela k vode všetkých pokrytcov, ktorý si ho ešte stále stotožňujú s romantickým chudáčikom z Titanicu, Daniel Day-Lewis podáva rovnako kvalitný výkon, Cameron Diaz síce neexceluje, no ani neurazí, a aj ďalší herci sa počínajú viac ako dobre. Ich životné osudy sú tak prinajmenšom rovnako zaujímavé ako celá tá monumentálna výprava a to robí Gangy New Yorku, spolu s Barry Lyndonom Stanleyho Kubrika, najlepším historickým filmom aký som mal tú česť vidieť. Bravó Martin, ešte raz bravó. Dokázal si, že ešte nepatríš do starého železa, práve naopak, týmto filmom si si, aspoň v mojich očiach, upevnil pozíciu jedného z najlepších režisérov všetkých čias. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod bol po všetkých stránkach geniálny. Skvelá výprava, kostýmy a mne osobne sympatickí herci dokázali už od prvých minút vytvoriť fantastickú dobovú atmosféru. Celý stred snímku žiaľ upadá do slovnej nezáživnosti a priemerných až nudných dialógov. Skrátka to politikárčenie ma až tak nebavilo. Potom však prišiel záver a s ním oku lahodiaca akcia, vypäté scény a zahralo sa aj na emotívnu strunu. Film síce nepatrí k tomu úplne najlepšiemu čo Scorsese natočil, ale na nadpriemer to bohato stačí. 75/100 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vyjadřovat se historickými filmy k problémům současnosti mi nepříjde zrovna nejlepší nápad. Ovšem když je takový nápad zabalen v režijně vyzrálém a velkolepém pojetí, nelze než zírat. Scorsese je stále ve výtečné formě. Day-Lewisův výkon mi neustále připomínal DeNira, pro kterého byla nejspíš role Řezníka Billa určena. Každopádně abych to shrnul - přes všechny výtky je to snímek, který musí filmový fanda vidět. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvěle stylizovaná historicky New-Yorská mlátička s famózním Day-Lewisem, ovšem až zbytečně dlouhá, bez nějaké přidané hodnoty a vlastně i místy nudná. Scorseseho mám hodně rád, ale toto patří mezi jeho vlažnější tvorbu. Rozhodně to ale nebylo špatné, jen takové obyčejné a jediné, co zdvihává film nad průměr je právě famózní výprava...7/10 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (42)

Související novinky

Daniel Day-Lewis ohlásil herecký důchod

Daniel Day-Lewis ohlásil herecký důchod

21.06.2017

Kdyby se dával dohromady seznam nejlepších žijících herců, stoprocentně by na něm nechyběl Daniel Day-Lewis. Šedesátiletý držitel tří Oscarů je legendou, která do svých rolí dává úplně všechno, a… (více)

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

Slávni režiséri pre UNICEF

Slávni režiséri pre UNICEF

02.05.2005

Štúdio MK Film Productions za podpory medzinárodnej organizácie UNICEF nakrúca poviedkový film ALL THE INVISIBLE CHILDREN, ktorý bude pozostávať zo siedmych krátkych filmov od rôznych režisérov, z… (více)

Reklama

Reklama