Reklama

Reklama

I Was a Teenage Werewolf

  • USA Blood of the Werewolf (pracovní název)
Trailer

Obsahy(1)

Tony Rivers (Michael London) je narušený mladík. Po několika incidentech je poslán k psychologovi Alfredu Brandonovi (Whit Bissel), který praktikuje i hypnoterapii. Ten ho bez jeho vědomí naočkuje tajemným sérem, které způsobí jeho pozvolnou proměnu ve vlkodlaka. (Hans.)

Recenze (10)

pepo 

všechny recenze uživatele

Vlkolak bez priciny. To spojenie teenagarskeho rebelstva s tradicnym hororom funguje prekvapivo super. Na rozdiel od priserneho Blob. Navyse to nie je fantasy ako je pri tychto filmoch zvykom. Po vzore Vlkolaka v Londyne ide skor o sci-fi. Takze namiesto kliatby je tam sialeny vedec a krasne to zapada do svojej doby. Navyse sa tam toho deje dost vela, je to kratke a tym padom ani nevadi, ze scen s priserou nie je prilis vela. Velmi sa mi to pacilo a decka v dobovych autokinach to museli totalne zrat. Zanrovych 9/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hodnocení jsem očekával lepší kousek. Samozřejmě je jasné, že jakýkoliv masakr jde mimo kameru, případně se zavčas ztratí ve tmě, ba dokonce i fotografie obětí si prohlédnou jen postavy ve filmu. S čím jsem ale počítal, a nedostalo se mi, by byla tajemná atmosféra a strašení v duchu starých hororů. Mlha žádná, noční scény podivné, z větší části přes filtry, a úplněk tu nehrál roli. Koneckonců ani leckteré již zaběhlé klišé, jako že na vlkodlaka se musí jedině se stříbrem, tu nebylo. Dvě postavy jsou klíčové - student Tony, ukázkový magor, a doktor Brandon, co si z Tonyho bez jeho vědomí udělal pokusného králíka. Proměna a maska na tehdejší dobu solidní, jisté oživení přinesly kanadské žertíky studentů. Alespoň že konec dopadl dle mého očekávání. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Asi jediná zaujímavá vec na filme je moderné zasadenie "karpatského" mýtu o vlkolakovi do prostredia päťdesiatych rokov - teda obsahuje to nielen nóvum dekády tínedžerov ale aj sci-fi šialeného vedca, A ešte maska je skvelá a to je asi tak všetko. Zvyšok je v štýle lacného béčka do drive-in kín. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Klasický werewolf horor starej školy, ktorý vďaka svojmu, nielen dobovému, úspechu (pár týždňov po vydaní zarobil viac ako 2,000,000$), podnietil vznik nemalého množstva súvisiacich titulov. Príbeh I Was a Teenage Werewolf je priamočiary a bez zbytočných odbočiek, odohrávajúci sa v celku pokojnej štvrti, ktorej pohodu permanentne narúša študentík Tony, nezvládajúci svoju agresivitu. Ultimátum od polície, ale hlavne pretrvávajúce problémy so samým sebou, Tonyho privedú až k doktorovi Alfredu Brandonovi. So zvyšujúcim sa počtom liečebných hodín sa však priamo úmerne zvyšuje aj Tonyho animálna agresivita. ### Zo snímku je aj po tých dlhých rokoch stále cítiť horor, čo je veľkým plusom. Času sa totiž v plnej miere nepodarila transformácia na komédiu. Horor so serióznym hereckým výkonom a atmosférou zostal! ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Za mě osobně velmi příjemné překvapení... Film o kterém američtí senátoři prohlásili, že má škodlivé účinky na mládež, aniž by ho sami viděli... Samotný příběh je poměrně jednoduchý... Hlavní hrdina, mladík Tony, má problémy se zvládáním vzteku... Je neustále připravený vybuchnout, porvat se kvůli každé maličkosti, takže je nakonec donucen nátlakem nejbližšího okolí navštívit psychiatra, jehož pokusy a tajemné sérum Tonyho postupně promění ve vlkodlaka... Musí říct, že i po více než půl století jde o výborný, atmosférický horor, na kterém se zub času příliš nepodepsal, maska je povedená, herci taktéž, jen pěvecké a taneční číslo mě dost iritovalo, přišlo mi ve filmu zcela zbytečné, tohle bych čekal spíše od Mexičanů... Ale to je jen malá vada na kráse... Prostě a jednoduše, I Was a Teenage Werewolf je tím nejlepším vlkodlačím filmem, který se v padesátých letech urodil... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

IWaTW považuju za nejlepší filmy který mají v názvu "I was a teenage.....". Třeba takový Frankenstein mi přišel neobyčejně debilní. Zato tohle je maso. Hned od začátku jsem se skvěle bavil, ale je to možné tím že prostě mám pro vlkodlaky slabost. Maska vlkodlaka byla parádní a tak trochu strašidelná. Jediné co mě jako obvykle u těhlech filmů štvalo byla hudba která byla prostě strašně špatná. Oni ani herci za moc nestály ale dalo se na ně koukat. Pro mě osobně se jedná o svěží dílko která si určitě za pár let ještě pustím. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu by nejvíc asi bodl nějakej svižnej remake, protože potenciál příběh má, vlkodlak je monstrum, které se neokouká, a nápad zasadit ho mezi středoškoláky byl v 50. letech slušně osvěžující. I Was a Teenage Werewolf ale bohužel trpí na přílišnou nedějovost, roztáhlost a zybtečnou ukecanost. Už vůbec nemluvím o naprosto zbytečném tanečním a pěveckém čísle (naštěstí teda ne vlčího juniora samotnýho). Maska pubertálního vlkodlaka je sice hezká, hezky se přes ni slintá a směšně působí jen v detailu, smůla je, že v některých záběrech jsou vidět i špatně nasazené falešné zuby, zatímco v jiných scénách je chrup v pořádku. A konec vzali tvůrci strašně rychle a tragédii nešťastného Tonyho nenechali diváka ani vychutnat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Názov možno bude evokovať akúsi zmesku komédie a ( prístupného ) hororu. Ale nemusíte sa báť. Ide o plnohodnotný kus v tomto podžánri, kde sa nálepka teenage odrazí v celkovej dobovej atmosfére snímku ( rock & roll, oplodneniahodné čajky, móda ) a kde sa dočkáme serióznych strašidelných scén ( prvá killovačka ). ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Originál, který vyvolal nekončící sérii "I was a teenage (cokoliv)" parodií. Za mě možná trochu podceňovaný film. Ano, ujíždí to ve scénáři a rebelující teenager, který jí syrové hamburgery, je trošku přepálená verze Rebela bez příčiny, ale režijně to je zvládnuté výborně. A atmosférické hororové scény (první honička v lese, tělocvična) umí diváka strhnout i dnes. ()

Reklama

Reklama