Reklama

Reklama

Beznaděj

(TV film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Na osamělé nevadské dálnici zastaví vůz manželů Jacksonových policejní automobil. Sedí v něm Collie Entragian, mohutný policista z malého městečka Beznaděj. Místo formální kontroly dokladů ovšem Petera a Mary odveze do městského vězení, kde je již zavřena i rodina Carverových, stárnoucí spisovatel Johnny Marinville a zvěrolékař Tom Billingsley. Collie se dle jeho slov zbláznil a vyvraždil celou pouštní osadu. Dokáží jeho příští oběti přežít a s pomocí věřícího hocha Davida Carvera porazit zlo zmítané Beznadějí? DESPERATION (Beznaděj) je filmovým zpracováním stejnojmenného románu Stephena Kinga z roku 1996. (Goodlooker)

(více)

Recenze (128)

tron 

všechny recenze uživatele

„Milujem Pána prsteňov!“ Režisér Mick Garris (SLEEPWALKERS, SVEDECTVO, ŽIARA, JAZDA NA STRELE) a herci Ron Perlman (SLEEPWALKERS) a Tom Skerritt (MŔTVA ZÓNA) si so Stephenom Kingom už niekoľko dlhých rokov rozumejú a v roku 2006 sa znova všetci traja sem-tam úchylný dojem vyvolávajúci páni stretli na horore BEZNÁDEJ, kde hrá Perlman (MENO RUŽE, HELLBOY, BOJ O OHEŇ, VOTRELEC: VZKRIESENIE) šialeného šerifa zaspatého mestečka, ktorého obyvatelia to už majú za sebou. Snímka oplýva solídnou atmosférou, peknou výpravou a kvalitným hereckým obsadením. Inak sa jedná o priemerný horor s nábehom na mysteriózny triler, poskladaný z obľúbených Kingových motívov, ako sú nábožensky silne založení ľudia (CARRIE, TEMNÁ VEŽA: PIŠTOĽNÍK), mŕtve mestečko (KUKURIČNÉ DETI), videnie zavraždených dievčatiek (OSVIETENIE), čierno-biely pohľad do histórie mestečka (TO), rôznorodá skupinka uväznená v konkrétnom priestore (HMLA, VZBURA STROJOV), združujúce sa zvieratá (TRETIE OKO), vražedné psovité šelmy (CUJO), vrah s odznakom spravodlivosti (MŔTVA ZÓNA) atď. Snímka sa kvôli svojej dĺžke neubráni určitej nude. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Atmosféra zdatná, prostředí výborné. BEZNADĚJ od Kinga jsem nikdy nečetl, ale mohlo by to stát za to. Ja bych snad dal i vic, kdyby ten film někdo okleštil o ten "náboženský" aspekt, škoda. Nechápu jestli to byl záměr Kinga nebo Garrise. Jinak Tom Skerritt a Ron Perlman jsou paradní. P.S. Ale pozor, na televizní produkci je BEZNADĚJ dost nekorektní, což je jenom dobře. 50% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tento film je Béčko jak vyšité. To ale neznamená, že se budete nudit. Ron Perlman tenhle film táhne první polovinu, druhou táhnou hlavně zábavné neherecké výkony hlavních představitelů. Jediné komu jsem to hrozné přehrávání toleroval byla moje oblíbená Kelly Overton. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na televizní "inscenaci" pěkné. Perlman to jistí. Na jedno použití ucházející kousek, který nenudí, i když se u něj moc nebojíte... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdepak, žádný zázrak se nekoná, Beznaděj trpí obvyklými neduhy televizních kingovek, tedy laciností, absencí výrazných hereckých osobností, užvaněností a vzhledem k angažování průměrného režiséra také neschopností přenést atmosféru, kterou King dokáže ve svých románech vytvořit, do skutečnosti. Velkým kladem je obsazení Rona Perlmana a v první půli dokáže jeho přítomnost vytáhnout film na slušné tři hvězdičky. Potom se snímek propadne o třídu níž. Místy je příběh a jednání postav trochu nelogické, ale těžko říct, jestli za to může scénář nebo předloha, protože knihu jsem nečetl. Každopádně se v příběhu objevují obvyklé Kingovy ingredience a motivy, nechybí nábožensky zanícený člen party, alkoholik a liberálně smýšlející demokrat - to všechno ke Kingově osobnosti tak nějak patří - chlastal jako duha a léčil se náboženským zápalem a patří v Americe k levicově orientovaným demokratům. Jinak jsem si Kinga v tomhle případě nevšiml - ani v malé roličce roznašeče pizzy - asi ho to ke stáru přestalo bavit nebo představoval jednu z četných mrtvol... Celkový dojem: 40 %. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Knihu Beznaděj jsem zatím nečetla a tak jsem byla zvědava, jak se mi právě proto tento filmový přepis zalíbí. Možná právě díky jménu Micka Garrise, jehož Osvícení bylo poměrně vydařené (vůbec jsem v tu chvíli nepomyslela na příšernou Jízdu na střele, kterou se tak, pro mě, postaral o nejsprzněnější filmovou adaptaci Stephenova díla), jsem chybně doufala, že Beznaděj by mohla, i navzdory malému počtu procent, nabýt alespoň trochu podobných kvalit. Ze začátku jsem v to ještě věřila, zalíbila se mi lehce psychotická kamera a šílený Ron Perlman. Poté se děj sunul kupředu, ačkoliv mi přišlo, že se vlastně nic podstatného neděje. Pár scének bylo poměrně efektně zvládnutých, ale samotná pointa o onom velkém zlu, mnou zůstala jaksi nepochopena. Ač jsem se snažila, tak k rozluštění tajemství městečka Desperation jsem se nedokázala přiblížit, protože jsem jistý čas před koncem začala tak trošku usínat. Obsáhlá, více než dvouhodinová stopáž dokázala své. Možná, kdyby se jí kousek ubralo, dostala bych se i já k závěru:) Myslím, že kdybych knihu četla, hodnotila bych zcela jistě méně a rozhodně bych si nebrala servítky. Toto mistrovo dílo je jedním z mála, které jsem nečetla před tím, než jsem jej zhlédla. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kingova předloha nepatří k těm jeho úplně nejlepším a spíš jde o průměrný román. Hlavní klad je v postavách a ty se ve filmu nepovedlo herecky obsadit nijak extra. Čestné vyjímky tvoří výborný Ron Perlman v roli Collieho, který zastiňuje všechny a jeho odchod je v druhé polovině hodně znát. I Tom Skerritt je obsazený celkem zdařile (i když já už měl v hlavě ksicht Krise Kristoffersona) a Cynthie a Mary jsou vybrány taky hodně dobře. Mick Garris v zásadě předvedl to co jsem od něj čekal a tedy normální převyprávění s někoilka vyškrtnutými scénami z knihy. Na poli televizních filmů jde o lepší průměr, ale pokud se rozhodujete mezi knihou a filmem, vyberte si knihu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Myslim si, ze prva polovica filmu bola s Perlmanom celkom zaujimava. Potom to uz nejako zacalo stracat napätie alebo ma jednoducho dej nezaujimal tak, ako by mal. Jednoducho sa mi to nepacilo. Skoda, pretoze i taky Sleepwalkers z roku 1992 od rezisera Garrisa a samozrejme od Kinga sa mi vtedy este pacil....... 23.03.2008 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú Kingovu literárnu predlohu, ktorá poslúžila ako námet pre tento film, som bohužiaľ nečítal. Takže som na to pozeral celkom nezaujato. Príbeh sa mi videl zaujímavý a jeho prevedenie dosť pôsobivé. Herci si v poriadku odviedli svoju prácu a režisér dobre zvolil prostredia. Keď si prečítam knihu, možno to ovplivní môj názor na tento horror, ale zatiaľ mu dávam tri hviezdy. *** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Neznám knihu, takže nemohu a nebudu porovnávat film s knihou, ale zhodnotím ho jako normální televizní film. Jako horor se mi ten film i docela líbil. Hlavní záporák v podobě šerifa byla opravdu velmi hororová postava (Ron Perlman zahrál svého záporáka naprosto dokonale), a i exteriéry a zvířata ve filmu byla děsivá. A ještě se mi nestalo, že bych se v nějakém filmu bál nějakého Asiata tak, jako zde. A hlavní kladná postava, chlapec David, měla i vhodně zvoleného hereckého představitele. Přesto se nemohu zbavit dojmu, že film byl až moc dlouhý, a že se ve skutečnosti jednalo o filmy dva. První polovina byla opravdu velmi dobrá, divák nevěděl, co se tam děje, bylo to prostě napínavé a opravdu hororové. V druhé polovině filmu se už skoro nic zajímavého nestane a jedná se jen o velmi nudné dovyprávění. Ale celkově se mi tato Kingova adaptace líbila. Film považuji za průměrný, a proto dávám také tři hvězdičky. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Micka Garrisa považujem za solídneho prevádzača Kingovích románov, i keď samozrejme body za najvydarenejšie sfilmovania si musia pripísať iný tvorcovia, no týmto filmom to posral. Jeho spracovanie je nezáživné, King si už tiež vyčerpal tie najlepšie nápady niekde inde, herci sú podpriemerný a bohužiaľ ani Perlman ani Skerrit mi sem ktovieako nesadli. I keď prvá polka s Perlmanom ako posadnutým policajtom čo solídne vyľudnil mestečko bola za 3* ďalej to už nebolo ani zďaleka také zaujímavé. Napätie kleslo na nulu lebo začali vysvetľovačky v kruhu medzi preživšími. Nebiť Kingovho mena divák by sa len čudoval čo za riedky blábol mu scenárista predhodil. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Beznaděj, skutečně, beznaděj jsem cítila při sledování tohoto snímku. Knižní předlohu už si nepamatuju, rozhodně nepatřila k tomu lepšímu, co King napsal. Ale tenhle film je imho naprosto beznadějný případ, nebyla jsem schopná dokoukat. Postavy - v románech i povídkách Stephena Kinga ta vůbec nejpropracovanější složka - mě absolutně nezaujaly. Ženské někdo zabije manžela, rodičům dcerku, a oni se chovají prakticky vlažně - víc jsem já obrečela mou andulku nebo strýcova psa, než oni své nejbližší. A pak je tady neustále se modlící chlapec, co byl do filmu napsán snad samotným PapaRatzim či ještě fanatičtějším svatým válečkem. Nuda, šeď, otrava, nezájem, náboženská agitka, opruz... Mám pokračovat? Za zmínku stojí snad jedině izolovaná pouštní atmosféra. Čekala jsem další nepovedenou adaptaci, ovšem alespoň dvouhvězdičkovou... Dát tu druhou hvězdičku za Pearlmana? Ne, ten mi taky lezl na nervy, nic nebude! 29% ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

První půli zdatně táhne Ron Perlman, děj se zajímavě rozbíhá, napětí houstne....a najednou...kua. Perlman pryč, nastupuje plejáda tak toporných hereckých výkonů, že každá argentinská telenovela je proti nim adeptem na pytel oskarů a všemu tomu vévodí přemoudřelý hošík chrlící modlitby jak z kulometného pásu. Od vypnutí obrazovky mě dělilo jen napjaté očekávání, zda to moudré děcko praví "bohdá žízní nezhyneme". ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

První co měl režisér udělat, je to že zastřelí toho debilního spratka. TAkovýhle dítě fakt bych nechtěl. Celou dobu "Bůh nás ochrání", a při tom to ze začátku byla dost dobrá zábava. Ale prostě toho kluka dokonale posrali. Naneštěstí to tu zachraňujou výborní herci typu Skerritt, Weber(toho chlápka žeru:-)) a Frewer. Knihu jsem ale nečetl tak nevím jak by hodnocení dopadlo po zkouknutí. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Spolu s Needful Things najhoršia adaptácia Kingovho príbehu. Začína to celkom sľubne, a dokonca si myslím, že sa snažia držať atmosféru knihy, no herci sú v tomto filme absolútne strašní, sledovať film sa skoro absolútne nedá, lebo je frustrujúco nudný. Režisér nevie hercov viesť a v porovnaní s knihou sú vám všetky postavy maximálne ukradnuté. A keď ani ľudia ako Tom Skerrit alebo Ron Perlman nevedia čo do toho dať, tak niečo ste fakt posrali. Kniha mala svoje temné čaro, no myslím, že tento film toho pokazil fakt dosť. A to napriek tomu, že sa držali príbehovej línie (zväčša). Keby to urobili viac ako Resident Evil hry, tak to mohlo fungovať. Inak je to ako keby ste dostali obľúbené jedlo absolútne bez chuti, z ktorého sa vám zdvihne žalúdok. Tak na mňa pôsobí Desperation. Je to až zúfalá snaha akokoľvek zaujať. Aspoň čímsi. A absolútne to nefunguje. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

tak tady jde fakt vidět ta druhořadá malorozpočtová produkce a protože jsem četl knížku, vidím, jak je film zprzněný až na kost....Perlman byl skvělej a na roli se snad jako jediný hodil a že tam vůbec nebyla postava Audrey, to mě teda nakrkli...no a dabing? to je prvotřídní hnůj ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekal, kdy mě tvůrci něčím překvapivým, neviděným a netušeným překvapí, a stále nic, a pořád jen dialogy a dialogy, a najednou už to trvalo hodinu a půl a stále nic... Měl mě varovat začátek. Naprosto bez atmosféry, bez napětí, bez pocitu tajuplnosti, prostě dva lidi jedou v autě. Buranský venkovský šerif - to už je tak otřepaná rekvizita, že mi až bylo Rona Perlmana líto, co to musí hrát. A ani příjezd do vylidněného městečka nepůsobil nijak strašidelně. Sterilní jak frigidní barbína. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V krátké době jsem narazil na další film podle předlohy Stephena Kinga – kterou jsem bohužel rovněž nečetl a tak jsem dopředu neměl ani páru, co mě čeká. Mick Garris si však v minisérii Stephen King's The Shining (Osvícení) nevedl zas až tak špatně, takže jsem očekával další slušnou (tedy alespoň průměrnou) podívanou. No a té se mi svým způsobem i dostalo. Jenže…Není to vyloženě špatný film, jen mě docela srali ty pánbíčkářské kecy a do jisté míry rovněž naivní pojetí celé zápletky. Začátek to však mělo více než slušný, to je pravda. Ron Perlman v roli drsného policisty a posedlého „maniaka“ byl bezkonkurenčně tím nejlepším, co nám zde bylo nabídnuto. Zaprášené městečko plné zohavených mrtvol dopomohlo vytvořit zajímavou atmosféru, slabší jedinci se dočkají i několika lehce morbidních záběrů – no prostě to vypadalo super. Jenže tento příběh v sobě skrýval mnohem víc, než jen boj hrstky lidí s nějakým psychopatem a mysteriózní stránka filmu už tak dobrá nebyla. Máme tu zlého ducha z dolu, který si žádá pořád a pořád nové těla (nepohrdne ani zvířaty) – to by ještě nebylo tak špatné, ale pak tu máme i DOBRO v podobě věřícího hocha Davida a všechny ty jeho pobožné kecy mi zakrátko lezli neuvěřitelně na nervy. Bohužel tu hraje dost zásadní roli, takže mé přání, že natáhne brka mezi prvními, se nekonalo. Navíc bych v tomto případě ocenil mnohem kratší stopáž, protože ke konci tomu již značně docházel dech a viditelně pohasínala jiskra, kterou se režisérovi podařilo zažehnout v první polovině filmu. Charakteristika většiny postav nebyla moc zajímavá – vlastně mi přišlo, že tu byly spíš do počtu a na můj vkus těch přeživších bylo taky zbytečně moc. Pokud bych tedy přešel k hodnocení, tak za první půlku tak 60% - za tu druhou tak 40%. Takže zůstanu na zlatém středu, ale jen v případě že přimhouřím jedno oko. ()

Reklama

Reklama