Reklama

Reklama

Historias lamentables

Trailer
Španělsko, 2020, 126 min

Režie:

Javier Fesser

Kamera:

Alex Catalán

Hudba:

Rafael Arnau

Hrají:

Pol López, Itziar Castro, Athenea Mata, Gloria Ramos, Chani Martín, Laura Gómez de la Cueva, Matías Janick, Alberto Castrillo-Ferrer, Héctor Abad (více)
(další profese)

Recenze (18)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Politovánihodné historky Aka: Divoké Historky: Volume 2!Španělská senzace pokračuje a je z toho sakra dobrý film.Příběh má 4 historky ( byť ta první je velmi krátká a je i nejslabší), tak se zaměřím jen na ty 3 nejhlavnější a nejdelší, které pojednávají o neštastných a mizerných lidech a je to neskutečně vygradované, vypointované, černým humorem prošpikované a hlavně brilantně napsané i zahrané.Druhá historka pojednává o muži, který zažije doslova noční můru, tolik náhod, příhod a smůly v jednom dni, to jsem snad ještě neviděl- moc hezky vymyšlené, vtipné a zábavné.Třetí historka je za mne nejlepší pojednává o africkém muži Ayoub, který bez pasu i bez peněz se honí za svým snem a dostane se do spárů jedné šílené ženy- Opravdu zlý člověk! A celé to opět graduje neskutečnými náhody a zvraty - je to opravdu vygradováno Ad Absurdum za hranicemi všeho! Chytal jsem se za hlavu, že tohle už nemůže být snad možné. Potěší i skvělá a nečekaná pointa.Poslední historka je o firmě Výmluvy.s.r.o. která vymýšlí alibi a pomáhá lidem v nesnázích a tím je i hlavní hrdina, malý byznysman a gambler, který se dostal do finančních problémů a před svými sestry musí vymyslet plán- opět skvěle a nečekaně vymyšlené.Výborně jsem se bavil, Španělé jsou zde v nejlepší formě a fanoušci jejich tvorby si tuhle pecku nesmí nechat ujít.Příběh 4/5, Akce 1/5, Humor 4/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5. 8/10. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Po tom všem, co jsem pro tebe udělala, mě nevezmeš do lékárny?!“ - „Ne! A když Ayoub říká ne, tak ne!“ Chabý odvar Divokých historek? Ne tak docela! Pravda, hned první povídka Rayito není tím nejsilnějším nástupem kvůli slabšímu námětu, ale zachraňuje ji dobrý konec. Poučení? Nesnažte se zavděčit otci! Víc mě chytil Muž z pláže. Ne že by byl Bermejo, Pan systematický, lpící na pravidlech a zvycích, mou osobnostní kopií, ale…ano je. Měl mé sympatie a pochopení pro jeho zdánlivě „malá“ trápení. Ale hlavně to byla sranda. Poučení? Nedodržujte pravidla za každou cenu! Třetí povídka, Ayoubovy narozeniny, byla znovu zábava. „Přechcávačka“, v níž má žena nad mužem nakonec vždy navrch (tak jako v životě, ehm), s navíc dobrou pointou. Poučení? Neuklízejte zahradu tomu, kdo o to nestojí! A čtvrtá, Výmluvy, je zdaleka nejabsurdnější a nejnápaditější. Poučení? Nevěřte nikomu a ničemu! Všechny 4 povídky jsou mile ujeté. Ne tak zábavné, černohumorné a cynické jako Divoké historky, přesto stojí za zhlédnutí. Za mě solidní 4*. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pro mne doposud ten nejlepší zážitek s povídkovím filmem. Nejenže je každá povídka opravdu nápaditá a přirozeně vtipná, ale hlavně jsou všechny mistrně provázány hlavním příběhem o ztraceném autu. Jen těžko říci která povídka mne nakonec zaujala nejvíce, neboť je každá úplně jiná. Pokud bych však měl vybrat tu nejvtipnější, byla by to určitě ta s Výmluvami s.r.o. Největší problém s tímto žánrem obvykle bývá, že se v tom člověk nakonec ztrácí a už nechce poslouchat další historky pokaždé od nuly, ale v tomto případě , když jsem se poprvé podíval na hodinky, zrovna probíhalo finále. Čas při sledování vskutku utekl jako voda. 94% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Divoké historky byly jiná liga, je vidět, že jméno režiséra a scénáristy se změnilo. Ty příběhy nejsou špatné, ale většinu v nich vyplňuje nekonečné žvanění, což mě moc nebavilo. Asi nejsvižnější byl Muž na pláži, naopak nejméně se mi líbily Narozeniny s čarodějnicí, která byla vskutku přesvědčivá. Ani dovětek mě příliš neuspokojil, byť příběh hezky uzavřel. Povídka Výmluvy má skvělý a úderný začátek, pak se začne táhnout až k trapnému finále, jež však bylo vzhledem ke zkažené postavě logické. Asi mi tu chybělo více španělského černého humoru. Po formální stránce nelze samozřejmě vytknout nic. Velmi slabé tři hvězdy, spíše 2,5* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ale áno, svetlé momenty to má. Hlavne vtipný tmavší spoluobčan s jeho vystupovaním a pohľadom na svet. Tiež fúzatý sympaťák na začiatku zažíva vtipné a šialené momenty. Drvivá časť stopáže ale nudí a behá vám mráz po chrbte z trápnosti "vtipov". Hudba nenapomáha filmu vystúpiť z rady španielskych komediálnych filmov. Dosť to pripomína série filmov - Agenti dementi a mnoho hercov je tu aj práve zo spomínaných filmov. Vyššie spomínaná snímka je ale omnoho zábavnejšia a prepracovanejšia. Škoda premárneného potenciálu. (23.10.2021) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po  "Divokých historkách" z roku 2014 přichází "Politovánihodné historky" a i tady jde o nadstandartní zábavu. Absurdní ale zatraceně zábavný. Opět hodně silný 4 hvězdy. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Asi se s některými uživateli zde míjíme, ale tohle šlo teda úplně mimo mě. Stopáž 2 hodin je i na tyhle 4 historky celkem dost, první tři šly úplně mimo mě, občas jsem se pousmál, občas šla vidět snaha poukázat na některé "špatné vlastnosti" lidí či sociální problémy apod, ale všechno to působilo občas tak béčkově, tak natahovaně a vlastně jakoby příběhy ve výsledku neměly co říct a sám jsem se ptal, co že si z toho mám odnést. Poslední příběh byl alespoň motivem celkem zábavný ve stylu filmu Alibi na klíč, ale i ten při svém postupu do finále pohořel a skončil stejně jako jeho předchůdci. Nebylo to ani tak vtipné, nebylo to úderné, nebylo to něco, co bych chtěl sledovat a jediná moje útěcha bylo čekání na závěr, který stejně nepřišel. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Poviedkový film so štyrmi poviedkami. Na Divoké Historky sa to ani zďaleka nechytá. Najväčší problém vidím v tom, že film pojednáva o nesympatických, nepríjemných ľuďoch, ktorí si za svoje problémy môžu vďaka svojím zlým vlastnostiam, ktoré príliš nedokážu zmeniť. Vďaka tomu som nielenže nemal chuť tým postavám fandiť, ale vlastne ma ani príliš nebavilo sledovať ich osudy. Na to nie je film dostatočne absurdný a zábavný. To sa týka hlavne druhého a tretieho príbehu u ktorých mi tie hlavné postavy fakt liezli na nervy a prial som im len to najhoršie. Prvý príbeh je aspoň krátky a páčilo sa mi jak sa neskôr napojí na ďalší príbeh. Jediný skutočne vydarený je štvrtý príbeh o chlapíkovi, ktorý si na vyriešenie svojich podvodov najme agentúru špecializujúcu sa na výhovorky. Tento príbeh bol konečne tak absurdný, že bolo zábavné sledovať do akých sračiek sa ten ústredný podvodník prepadá. Aj vyústenie je tentoraz odlišné od predošlých príbehov. Trochu ma sklamalo, že film ku koncu uhne. prepojí všetky príbehy a väčšina tých parchantov sa poučí. Za mňa to už bolo neskoro a fakt som im nič dobré neprial. Takže celkovo skôr sklamanie a za zhliadnutie to stojí len vďaka tomu poslednému príbehu. 6/10. ()

radektejkal

všechny recenze uživatele

Historky "lamentables" podobně i "salvajes" jsou částí současné, tedy aktuální, povídkové literatury. Nebudu se jim věnovat jednotlivě i proto, že tvoří jakési rámcové povídky, jejichž rám se - jako je tomu v postmoderní literatuře obvyklé - na nic neodkazuje. Jejich vyjadřovacím prostředkem je černý humor smíšený s absurditou (mně lahodí spíše absurdní prvky). "Komediologové", kteří dokáží odlišit grotesku, hollywoodský humor, české "hlášky" či italskou slovní přestřelku, by se možná divili tomu, že oba španělské povídkové cykly považuji za nejen "nejhumornější", ale i za "nejcitlivější": příkladem by mohlo být setkání zabloudivšího člověka a psa, stejně jako nalezení ztraceného prstenu či starého auta. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ako som tak sledoval Historias lamentables, ihneď som si spomenul na argentínske Relatos salvajes, ktoré boli praktický na rovnakej kompozičnej vlne ako tento španielsky súbor 4 poviedok. Keď to však porovnám, tak Argentínčania to zvládli oveľa lepšie. Na španielskom prevedení mi akosi prekážala tá neskonalá absurdita, do ktorej to bolo celé ladené. A pritom po scenáristickej stránke tie poviedky mali potenciál na to, aby to do toho absurdna padať nemuselo. Najviac sa mi páčila poviedka č. 4 o alibi na mieru, to bolo skutočne vybavené! Tie ostatné sa pohybovali kdesi na hranici priemeru. Dávam 3*, ale ani o tých nie som až tak úplne presvedčený... ()

Disease 

všechny recenze uživatele

První historka mě tedy naprosto nenalákala, ale od druhé to jede a když se ve finále ukáže, že i ta první měla ve filmu svůj účel, je to fakt paráda. ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

1. (rámcový) príbeh - O darčeku syna pre jeho otca, majiteľa úspešnej spoločnosti. 2/5. 2. príbeh - O chlapíkovi, ktorý chcel ísť fotiť na pláž pred hotelom kde je ubytovaný. 3/5. 3. príbeh - O manipulatívnej príživníčke. 4/5. 4. príbeh - O nezodpovednom chlapíkovi, ktorý utratil rodinné peniaze. 3/5. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Vynikající povídkový film se vzájemně volně propojenými příběhy a několika velmi překvapivými momenty. U mě rozhodně dobrý a jedoznačně za pět hvězd! ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

První historka nestála za moc, ale právě ta hezky propojuje všechny ostatní a tak se nám to na závěr pěkně poskládá a zapadne. Druhá byla dobrá, ikdyž toho puntičkářského a pravidla dodržujícího chudáka mi bylo trochu líto. Třetí byla také vtipná přestože ta "čarodějnice" mi šla strašně na nervy (ještě že to na závěr napravila). Nejlepší byla asi ta poslední. Služby firmy Výmluvy s.r.o. by možná někdy potřeboval každý z nás. Celkově velká spokojenost! ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Spokojenost , samozřejmě na Divoké historky ani Výhody cestování vlakem to nemá , ale důležité pro mě bylo , že to s přibývajícím časem nemá sestupnou tendenci a spíš to lehce graduje . Takový pohodoví španělští Bakaláři. ()

Reklama

Reklama