Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři nejlepší kamarádky jsou sebevědomé, chytré, užívají si, probírají spolu chlapy, vztahy a sex. K tomu se ale taky starají o děti, nebo je právě porodily, případně jsou těhotné. Sára (Hana Vagnerová) má hezký zadek, a tak ho začala fotit a žít ve světě sociálních sítí. Hedvika (Petra Hřebíčková) žije tak trochu ve zlaté kleci, její manžel workoholik (Jiří Langmajer) moc doma není, a tak není divu, že ji okouzlí mladý zpěvák David (Vladimír Polívka). Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu s Kamilem (Václav Neužil) bez peněz, prostě upracovaná a uhoněná matka dvou dětí. Zato Eliška (Gabriela Marcinková) má skvělého kluka (Štěpán Benoni), nesnesitelné rodiče, je těhotná a je jí špatně úplně ze všeho. Ale hlavně mají jedna druhou… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (227)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měla v plánu se filmu kvůli názvu, který mi způsobuje kopřivku, vyhnout. Kino mě minulo, Netflix už ne. A vlastně jsem za to ráda, protože to bylo ve finále o dost lepší, než jsem čekala. Nebýt některých extrémně nepřirozených scén a docela trapných rozhovorů, asi bych šla s hodnocením ještě výš. Bylo to na dobré cestě... 3,5* ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Moc bych přál divákům povedenou českou komedii ze (současného) života, ale opravdu nedokážu moc pochopit, že by mohla někoho skutečně rozveselit tahle téměř koncentrovaná deprese, která rodičovství na příkladu čtyř mladých matek a jejich partnerů líčí div ne jako to nejhorší, co vás může v běžném životě potkat. Samozřejmě, že mít/vychovávat dítě/děti není vždy ani zdaleka jen radost a zábava, tenhle film ale budí zatraceně silný dojem, že jeho tvůrci chtějí každého od pořízení si dítěte co nejvíce odradit. Předpokládám, že jejich záměr byl v podstatě opačný, v tom případě se jim ale tahle herecky hvězdně obsazená "komedie" tak úplně nepovedla. 40 % ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Film Matky měl zřejmě působit pozitivně (v souladu s titulní písničkou s textem „i přes všechny zmatky budem hrdý matky“), leč výsledný dojem z něj je spíš opačný – jeho hlavním poselstvím (dost možná nezamýšleným) se totiž zdá být to, že pořízení dítěte vám zničí život a přinese strašnou spoustu těžkostí a jen minimum radosti (tak jako hlavním hrdinkám), takže byste si ideálně žádné pořizovat neměli. Snímek sice konstantně přeskakuje mezi čtveřicí příběhů diametrálně rozdílných žen, které jsou nejlepšími kamarádkami, přestože spolu nemají prakticky nic společného, ale pořádný děj mu stejně chybí. Na začátku jsou sice nastoleny nějaké situace, avšak ty se nadále nijak nerozvíjejí - všechny čtyři hlavní hrdinky se totiž přibližně hodinu pouze repetitivně plácají ve vlastní bezradnosti a až úplně v závěru dojde skokově k sérii několika šťastných okamžiků, které mají naoko ty jejich problémy zaplácnout (avšak ve skutečnosti je nevyřeší). Kvůli neustálému lavírování mezi veselou komedií s depresivními podtóny (nepříliš vtipnou) a posmutnělým dramatem s komediálním nadhledem je nejasné i to, co by měl divák k hlavním hrdinkám vlastně cítit. V některých situacích by se jim měl zřejmě smát, jindy by mu jich mělo být líto (leckdy třeba i ze scény na scénu), leč souznět s nimi stejně moc nedokáže, protože se mnohdy chovají jako nány. Jediné téma, o němž film vypovídá konzistentně, je neschopnost životních partnerů komunikovat mezi sebou, neb právě nedostatek vzájemné komunikace je zdrojem naprosté většiny jejich konfliktů a problémů. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Slíbil jsem manželce, že jí letos vezmu do letního kina. Jenže nebylo moc času a když už byl, tak to vyšlo právě na film Matky. Do kterýho bych se jinak dobrovolně rozhodně nehrnul. Podle traileru jsem čekal naprostou katastrofu. Nakonec to ale nebyl až takovej průser. Našlo se tu pár vtipných scének a gagů, ale jako celek to celkem hapruje. Určitě si tenhle snímek své příznivce najde. Já to ale rozhodně nebudu. Jednou stačilo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Za mě velká škoda. Samozřejmě se nedozvíme, jaké je to vlastně být matkou, ale náběh na poctivý tuzemský vztahový film tam byl. Partner jedné (influencerka Hany Vagnerové) musí mrkat na sociální sítě, aby viděl, jak se daný den vlastně mají. Každopádně ho nenapadne nic lepšího, než ženě těsně před porodem koupit barák v dezolátním stavu. Chlap druhé (Petra Hřebíčková) tvrdne furt v práci, ona žije ve zlaté kleci, a tak začne hledat rozptýlení jinde. Další (Sandra Nováková) má dvě malé děti a stále doufá, že jejich nezodpovědný otec je oním princem na bílém koni. A poslední (Gabriela Marcinková) je těhotná, ale neužívá si ani nastávající roli, ani partnera, protože mnohé neustále rozbourává panovačná matka. Sice je máme na čas pohromadě, ale vesměs jsme několik minut s tou, pár minut s tamtou, a to je první průšvih. Tohle přeskakování moc nefunguje, protože zatímco jedna řeší něco „krizového“, linie druhé nás má třeba dojmout. Vše se tak kouskuje a rozpadá do jednotlivých scének. Naštěstí díky výkonům herců působí mnohé autenticky, ač to se skutečným životem mnohdy nemá nic společného. Navíc vlastně závěrem vadí i to, že naše hrdinky „na čas ukážou spokojený úsměv“ (kupříkladu Hřebíčková na to s manželem skočí v hotelu, Nováková může zpeněžit umělecký kousek a dostat se z finančních potíží, Vagnerová dostane prstýnek a získá další sledující), ale celkově to neřeší situaci, která jim nebo jejich partnerům dlouhodobě vadí – jestli si teda rozumíme. Podivnou kapitolou je pak postava Marcinkové, kterou „přejde“ prasknutá voda a která v těhotenství nesexuje a vyřeší to objednáním prostitutky. Raději bez komentáře. Celkově zbytečně neuspořádané, se zoufale chybějící dramaturgií, která by vytáhla jen to „zajímavé“. Není nutné se pokaždé zavděčit všem. Fajn obsazené vedlejší role. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (9)

  • „Už na první čtené zkoušce, kdy jsem se seznámila se všemi kolegy, jsem měla pocit, že to bude fajn. A byla to velká radost. Bavilo nás to spolu, smáli jsme se vždycky celý den, i když jsme zrovna netočili. Zároveň si ale myslím, že to je dobrý film,“ řekla Gabriela Marcinková. (SONY_)
  • Scéna v bazénu se natáčela v první polovině srpna 2020 v plaveckém stadionu SK Slavia Praha. (puchal)

Reklama

Reklama