Reklama

Reklama

Strom přání

Austrálie, 2020, 90 min (Alternativní 86 min)

Obsahy(1)

Jedno nepovedené přání malé vačice uvrhne na celé město zimu a mráz. Nic ale není ztraceno a stále je zde šance na záchranu. Dobrodružná cesta malých vačic může začít! (Televize Seznam)

Recenze (9)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľmi nudné. Postavy nie sú veľmi sympatické, nemajú ani sympatické hlasy, a stále by sa len vykecávali a pokrikovali navzájom mená. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ pohádky kde nic nedělám a když to vidím jako bych koukal na laciný dětský kanál. Jednoduchý příběh nic zábavného. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Stýská se mi. Po úplně obyčejných, uvěřitelných zvířátkách, která by přebývala v úplně obyčejném, uvěřitelném světě - a která by zažívala úplně obyčejná, uvěřitelná dobrodružství. Ale - jak vidno - moderní doba se dožaduje zvířátek, světů i dobrodružství neobyčejných a neuvěřitelných, pročež je vhodné, aby se hrálo přímo o bytí či nebytí jakéhosi vybájeného mikrokosmu, kde žijí všechna zvířátka pěkně pospolu v klidu a míru ... veškeré místní šelmy jsou tak patrně navěky odsouzeny k radostnému přežívání na sójových bobech, mrkvi, kapustě a podobných dobrotách. Pokud si dobře vzpomínám, cosi podobného by mělo někdy v daleké budoucnosti nastat v ráji, kde "vlk a beránek se budou pást pospolu" - v souladu s Boží vůlí. Budiž, jde o pohádku, a v pohádce obyčejně nic není nemožné. Jenomže mě trochu irituje zápletka, kde všechna současná i budoucí blaženost závisí na jednom jediném kvítku - a nějak se nemůžu ztotožnit jak s civilizovanými zvířátky, obývajícími Chráněné město, tak s jejich necivilizovanými příbuznými, kteří se zabydleli v Divočině. Všichni dohromady se projevují spíš otravně nežli roztomile (či naopak maličko děsivě, pokud to předepisuje scénář) - jejich chování je prostě v příkladném souladu s pestrobarevnou kýčovitou animací, tudíž mně jejich eskapády nepřijdou nijak zvlášť zábavné, napínavé ani dojemné ... 2,5* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Austrálsky animák pôsobí moderne, aj keď je škoda, že je určený skôr pre menšie deti. Tomu zodpovedá aj infantilnejší humor, aj keď relatívne častý (chýba žáner komédia). Deti ocenia hlavne farebnosť a všemožné zvieratká a o jednoduchší príbeh sa až tak starať nebudú. Nevšimnú si asi ani občasne zjednodušenú animáciu (myslel som si, že časy 3D animácie, kde napr. vlasy sú z tvorené pár strapcov a z jednoduchých geometrických tvarov sú už preč), hlavne že oči postavičiek sú tvorené obrovskými buľvami a zreniskami (ala anime). Vačice ako hlavné hrdinky animáku nie sú príliš sympatické, rovnako ako aj ďalšie postavičky, aj keď sú do istej miery originálne. Príbeh však nepostráda dobrodružnosť a výpravnosť, občas je možno prekombinovaný, ale štandartné parametre spĺňa. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Animácia nie je samozrejme dokonalá, ale pre dieťa, ktorému stačí len trocha farebnosti a príbeh ho až tak nezaujíma to vôbec nie je zlé. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama