Reklama

Reklama

Reefer Madness

(festivalový název)
  • Česko Mařena šlukuje (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

"Hrajte rychleji...rychleji...ještě rychleji." - Kultovní protimarihuanová filmová agitace Reefer Madness vypráví příběh skupiny mladých lidí, kteří si kvůli jednomu zahulení pokazí celý život. Film odhaluje doposud utajovaný účinek kouření marihuany, jímž je úplná ztráta myšlení. Uvolněné mravy života narkomanů kolem jejich krku obtočí smyčku, na které končí jejich životy. Uvidíte několik vražd, sebevražd a znásilnění způsobených zdánlivě neškodnou rostlinou. Reefer Madness se nepodařilo najít si diváky až do sedmdesátých let, kdy se stal vděčným zdrojem veselí právě mezi kuřáky marihuany. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (19)

Dadel 

všechny recenze uživatele

´´Film, kterého budete svědky, vás může vylekat. Jedině tak je možné dostatečně zdůraznit děsivé následky nového drogového nebezpečí, které ničí americkou mládež ve znepokojivě vysokém počtu. Marihuana je tato droga, agresivní narkotikum, nevyslovitelná pohroma, Opravdový Veřejný Nepřítel Číslo Jedna! Jejím prvním efektem je náhlý, divoký, nekontrolovatelný smích; pak přicházejí nebezpečné halucinace - prostor se rozšiřuje, čas se zpomaluje, až se téměř zastaví... pak přijdou utkvělé myšlenky, které vyvolají monstrózní výstřednosti, následované emočními poruchami, úplnou neschopností myslet, ztrátou schopnosti odolávat fyzickému vzrušení...což následně vede k aktům šokujícího násilí... a končí často nevyléčitelným šílenstvím. Při zobrazování těchto účinků ničících lidskou duši jsme se snažili mluvit jasně. Scény a události, přestože jsou smyšlené pro účely tohoto příběhu, jsou založeny na aktuálním vědeckém výzkumu následků marihuanové závislosti. Pokud vás tato tvrdá realita přiměje se zamyslet a uvědomit si, že musíme něco podniknout, abychom vymýtili tuto děsivou hrozbu, pak tento snímek splnil svůj účel... Neboť strašlivá Marihuana se může příště dostat až k vašemu synovi nebo dceři....nebo k vašemu....nebo k VAŠEMU!´´________ Právě jste si přečetli úvodní, smrtelně vážně míněný titulek tohoto slavného protimarihuanového pamfletu. Film, který následuje, už v koncentraci humoru trochu poleví, jde vlastně o jednoduchý příběh skupinky mladých lidí, ze kterých kouření jointů učiní násilníky, vrahy, sebevrahy a bezohledné řidiče. Je to krásně hloupé, má to svůj půvab a sympatickou stopáž. Legálně ke stažení na www.publicdomaintorrents.com (btw...podobné věci vznikají i v 21. století...) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Propagandistický film, vyostrujúci nebezpečnosť fajčenia marihuany do absurdných rozmerov vraždy, samovraždy, absolútnej straty kontroly a kriminálneho konania. Zdĺhavá a pomerne nudná záležitosť, napriek hodinovej stopáži. Zhulenci v 70. rokoch si obľúbili film tak, až dosiahol kultový status. Lebo veď - scápanému všetko smiešne. Problém nie je v tom, že dielo hyperbolizuje a extrémne preháňa. Mnohé škodlivé účinky pravidelné hulenie naozaj máva. Stačí sa len pozrieť na štatistiku psychiatrií, že koľko na tráve závislých podstúpilo dobrovoľne odvykaciu liečbu. Akútna toxicita THC na elektroencefalograme vyvoláva preukázateľne prejavy elektrickej desynchronizácie mozgu a prevahu rýchlych beta vĺn nad normálnymi. Časté sú pocity stiesnenosti, striedané smiechom, pestré zmyslové ilúzie, pocity súnaležitosti s všehomírom, pokrivené vnímanie času, veľa srandy, ale aj agresie. To je i pri iných ľahkých drogách. Ozajstným problémom je, že film poslúžil ako jedna zo zámienok k úplnému zákazu užívania a pestovania marihuany v USA. A následne takmer všade na svete. Jediným účinným prostriedkom, ako sa vysporiadať s trávou, je ale len jej úplná legalizácia spojená so zdravotnou osvetou. Požiadavka legalizácie sa týka všetkých drôg a omamných látok. Bez represie, ujedajúcej z prostriedkov štátneho rozpočtu miliardy. Bez represie, vytvárajúcej z bezstarostných zabávačov paranoidných zhulencov a z iných zase životné trosky, ktorých život je navždy poznačený záznamom v registri trestov. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Pitomoučký rádoby-naučný film o marihuaně. Však víte, o té droze, po které se slušní mladí lidé začnou chechtat jako maniaci a někdy to končí i vraždou. Nepřekvapí, že ve filmu jsou hloupoučké jednorozměrné postavy, které jen mají poukázat na to zlo jménem tráva, ale nečekal jsem, že budou velmi slušně zahrané. A nemluvím teď jen o jistě už ikonickém zhuleném pianistovi. Celkově je film sranda, i když mi zase tolik vtipné nepřijde, že v tehdejší době klidně mohl být tenhle film úspěšný ve strašení lidí. Takže ne úplně nevinná sranda. (4/10) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabou Frankenstein a Dracula, největším strašákem poloviny 30. let minulého století totiž byla marihuana! Už ten úžasně přehnaný prolog o „opravdovém veřejném nepříteli číslo jedna“ předznamenává naprosto směšnou propagandu s všelijakými vyfabulovanými nápady o tom, jak z vás tráva udělá vražedné maniaky. Film je to strašný, přesto svým nezvládnutým konceptem vyloženě zábavný a doporučuji ho vidět. Jen si teda myslím, že víc adolescentů ke kouření přivedl, než odradil. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Hodnocení vztahující se spíše ke kreativnímu vystoupení ansáblu z Otrlého diváka, než k samotnému snímku. Ten se ostatně hodnotí špatně, neb kromě toho, že simultánní dabing překryl pravou podstatu, tak i mi zde asi schází kritéria, vůči nimž by se něco podobného dalo posuzovat. ()

Zodd

všechny recenze uživatele

Navíc to bylo považováno za nejhorší film všech dob a všeobecně svou generací vysmívaný, než přišel Robot Monster i celý Ed Wood. To akcidentální zabití a jeho zobrazení tomu opravdu korunuje. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

[FOD 2022] O čem se ve filmu mluvilo zrovna moc nevim, protože simultánní dabing byl tentokrát ve všem vytočený hodně doprava. Pokud byla role tohoto filmu alespoň motivovat k onomu dabingu, zaslouží si pět hvězd. Ostrý monolog soudní obžaloby postupně se přelínající do obhajoby roztomilosti kaloně malajského by si normálně vysloužil nějakou nominaci za nejlepší scénář. ()

Xeelee odpad!

všechny recenze uživatele

[FOD 2022] Well… Se simultánním dabingem od Otrleckého týmu a s jejich osvětovou vložkou během pauzy v polovině filmu to byla fakt prdel :D. Jinak to je blbý jak troky. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Coca-cola byla kdysi také lékem, ale konzumní společnost s toho udělala nebezpečí číslo jedna pro obezitu. Marihuana je lék, který stejně jako ostatní léky ve větším množství škodí. Toto je jen ubohá propaganda na plátně. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Pětihvězda samozřejmě za skvělou performance Immanuela Lubrikanta a Kafilérie Zawadské na Festivalu otrlého diváka (3.3.2022), jinak ten film sám o sobě je jak jinak než děsný :-) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ano nasmála jsem se u toho a dost, jen škoda, že to původně nebylo myšleno humorně ale naprosto vážně. Rozhodně se tedy nedá mluvit o objektivním dokumentu, ale z dnešního pohledu spíše o humorném vyobrazení uživatelů marihuany v tehdejší Americe. Film jsem viděla dokonce v kolorované verzi, takže zážitek byl ještě lepší aneb když si někdo zapálil, tak místo normálního dýmu bylo možné vidět růžové, fialové, zelené, modré a další obláčky...k popukání. A výrazy alias šílenci mě taky dostávaly do kolen. Konec filmu už samozřejmě nebyl tak radostný, spíše vcelku dramatický, ale i přesto jsem si nemohla pomoct a odcházel jsem ze sálu s úsměvem na tváři. Viděno na AFO 2012 ve společnosti jednoho sympatického Nizozemce, který, jakmile se v sále zhostilo ticho, se mě vcelku nahlas zeptal: Have you ever been stoned? :D Atmosféra k popukání. ()

mi_X_o 

všechny recenze uživatele

Príčinou nárastu diváckej popularity v porovnaní s takmer nezáujmom v minulosti, je jednoducho dobový kontext. Práve porovnanie našich súčasných znalostí o marihuane (aktívne overených, alebo pasívne naštudovaných) s premrštenosťou a naliehavosťou, ktorú vidíme na plátne, sú tvorcom a ťažiskom vtipu. Naivita-či zámerná prehnanosť, s akou sú tu líčené účinky drogy a smrteľné následky, ktoré spôsobí väčšine postáv, dnes akoby reprodukovali predstavy našich starých mám o nebezpečnej marihuane. Naivita a premrštenosť sa teda stali ložiskom vtipu, pre tých ktorých mal film (v minulosti) odrádzať. ()

vincent

všechny recenze uživatele

Neskutocne vtipny propagandisticky film, ktory ma ludi odstrasit od navyku (?) na marihuanu. Zacina sa to a konci nejakymi kecami, no ono to ma aj dej a pribeh. pribeh je samozrejme naivny az hruza, katastrofalne zahraty a blbo zrezirovany. No to je na tom to krasne. Stretneme sa tu so skupinkou mladych ludi, ktori su dobrymi studentami a hracmi tenisu. Dostanu sa vsak pod vplyv skupinky vyvrhelov, ktori cez den vysedavaju v bare a tancuju a potom zalezu do bytu, kde vsetci vyhuluju (zadarmo!) travu. A tu sa to zacina... Tie vplyvy travy su neuveritelne, az sa clovek pyta co to maju za odrodu :). Vsetci sa tvaria sialene, divne tancuju, zabijaju chodcov na prechode pre chodcov, rehlia sa, vrazdia (je tu spomenuty pribeh chlapca, ktory vyvrazdil sekerou celu rodinu), pachaju samovrazdy, ci koncia v ustavoch pre chorobomyselnych. Skratke je to pecka, ktora ma urcite opacny efekt na divakov ako sa ocakaval a vytvara pri jeho pozerani chut nejaky ten joint si zapalit. Vynikajuce zetko. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že se aspoň zasměju nad demencí tohodle filmu, ale bylo to spíš nudný a trapný. Hodně špatnej exploitation. Jednu hvězdu dávám ale zhulenýmu pianistovi :D. Každopádně když srovnám tuhle prolhanou sračku a naše bolševický filmy z padesátejch let, nenajdu rozdíl. ()

Leb_Halabala 

všechny recenze uživatele

Nuda a šěď, kterou zachránil jen živej dabing. Jen ten zmirňoval čirou nudnost, kterou film nabízel. Ještě jednou bych chtěl dodat, že to je neuvěřitelná nuda. Komickej scén je tam jako prstů na ruce Djanga Reinhardta. ()

Reklama

Reklama