Reklama

Reklama

Black Water: Abyss

  • Nový Zéland Black Water: Abyss (více)
Trailer 1

Dva páry vyrazí na výlet do australské džungle, aby prozkoumali dosud lidstvem nedotčenou, hlubokou jeskyni, objevenou jejich kamarádem, který se do této tajemné šachty vydává s nimi. Když se všichni spustí dolů, začíná dobrodružství. Ne však takové, jaké si myslíte. Venku totiž začne obrovská bouře a jeskyni zaplaví voda. To ale není to nejhorší, skupina totiž po chvíli zjišťuje, že ve vodě něco je. Něco děsivého a nebezpečného... (Matared)

(více)

Recenze (79)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Po nepodarku "Jungle" a (pre istotu) následnej 7-ročnej odmlke mi Traucki opäť urobil radosť. Pekne nakrútený aligátorský jaskynný survival. Mínusom je iba klišé. Lebo keď už je skupinka kamarátov uväznená v jaskyni, samozrejme divák zisťuje, že mali medzi sebou aférky a hentá je tehotná s hentým... proste aby reč nestála, však o čom inom by sa mali tí chudáci baviť. Nakláňať sa na okraji brehu s baterkou je tiež bohovský nápad. Aligátor vyskakuje len vtedy, keď to scenáristovi vyhovuje, a keď sa už zdá, že je všetko nebezpečenstvo zažehnané, podľa očakávania to tak nie je. Takže inteligencie to veľa nepobralo a neprekvapí to dokopy ničím, ale ja mám prírodné horory rád, postavy sú sympatické, kamera krásna, spracovanie a útoky aligátorov presvedčivé, na film sa dobre pozerá a je to aspoň zábavné. Hodnotím rovnako ako Crawl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vydarené pokračovanie, aj keď toto je asi taký sequel, ako minuloročné 47 Meters Down: Uncaged voči jednotke: čiže žiadny. Proste nové postavy, nové monštrum (hoci rovnaký živočíšny druh samozrejme) a nové prostredie odohrávania. Namiesto lagúny zatopené podzemné priestory. A mňa to bavilo! Postavy slabé a dialógy hrôza počúvať, ale akonáhle začne boj o život a uvidíme strašidelného krokodíla a jeho realistické, naturalistické a nepríjemné scény útokov, zaplesá srdce každého hororového fanúšika. Žiadny humor, ale ostrá vraždiaca šupinatá suka, ktorej je úprimne ukradnutá, čo zožerie, výčitkami svedomia určite netrpí, na to vezmite jed. Problém je, že akonáhle si ľudožravý plaz dá prestávku, do popredia  sa dostávajú krajne mdlé vzťahy a dialógovky. Našťastie to nikdy netrvá zbytočne dlho a zakaždým skôr alebo neskôr hladinu opäť rozčerí podozrivý pohyb. Akčné finále už je trochu nastavované, ale nejako extra mi nevadilo, vlastne skôr naopak. Ďalšiu 7-ročnú prestávku neodporúčam. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia piatich dobrodruhov sa vydáva preskúmať systém podzemných chodieb. Podarí sa im objaviť nádhernú jaskyňu, ale kvôli prietrži mračien zostávajú uväznení pod zemou. A nie sú sami. - Režisér parádneho The Reef sa po dlhšej prestávke vracia s ďalším Animal Horror kúskom a opäť prináša krvavú zábavu. Scenár samozrejme netreba komentovať, pretože ten je u všetkých filmov tohto ranku totožný, ale za zmienku určite stojí slušná práca s aligátorom, ktorý sa na rozdiel od digitálneho nepodarku v mainstreamovom Crawl drží v úzadí, a keď už udrie, tak to stojí za to a scéna je nastrihaná tak, že to nepôsobí trápne, aj keď vždy na obeť zaútočí rovnakým spôsobom. Ako letné osvieženie to svoju úlohu splní ideálne a páči sa mi, že sa režisér vo svojich hororoch drží väčšinou podobnej tematiky. + herečka z The Loved Ones a The Meg ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velká slabota. Lekací scény nebyly moc promyšlené a zcela založené jen na hlasitých zvucích a hudbě. Jeskyně byla malinká a vedlejší zápletka ubohá. Krokodýl vypadal jak z gumy nebo papíru. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pablo de Sax v knihe Tak pravil Vincent zaznamenal aj túto múdrosť pražského undergroundového svojrázu Vincenta Veneru: "Bez komoušů, homoušů, životem se prokoušu.". Obsah filmu by sa dal zjednodušene opísať parafrázou tejto básne: "Bez krokoušů, krokoušů jeskyní se prokoušu.". ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dva páry, průvodce a dobrodružství v divoké přírodě severní Austrálie. Objevená šachta totiž může vést do rozsáhlé neobjevené jeskyně, za které by jednou mohla být turistická atrakce. Teď je ovšem třeba ji řádně prozkoumat. Ovšem naše banda (mnozí bez zkušeností) do ní vleze v době, kdy mraky nad nimi rozjedou solidní slejvák, prostor se tak rychle plní vodou, navíc není tak prázdný, jak si parta myslí. Prostě pro hladového predátora ideální příležitost k lovu. Nepotřebuju efektně natočené ukousnuté končetiny za každou cenu, ale tohle? Pusto, prázdno, nikde nic. Nic ale bylo zřejmě i v hlavách tvůrců, kteří přišli se scénářem na několika stránkách a vyslali pětici (docela sympatických) výletníků do podzemní dutiny. A prakticky jen opakujeme to, co už od režiséra Andrewa Trauckého známe. Má za sebou krokodýlí dobrodrůžo Krvavá laguna či komorně laděný a bez speciálních efektů natočený Útes smrti. Také ten je plný únavných scén, kdy hrdinové plavou a jen civí kolem sebe, jestli neuvidí žraločí ploutev. Tady je to jak přes kopírák. Baterky neustále sledují temnou hladinu a minuty se vlečou. Navíc i tehdy postavy poukazovaly na svůj zamotaný milostný vztah, tady máme jednu těhotnou, ovšem kdo bude asi otcem? Tip diváka bude rozhodně správný, stejně jako nebude těžké tipnout, kdo ze skupiny zařve jako první a kdo přežije. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Možný SPOILER. Hlúpejšieho krokodíla človek nevidí ani v dokumentárnych filmoch. Čo tam po kráse jaskýň, keď si človek pustí "animal horor", pritom hlavného záporáka vidí tak 3 krát (?), z piatich možných obetí dvaja prežijú, smrť ďalší dvoch si musíte nájsť niekde na "Dark webe", pričom takmer 80% filmu sa nič nedeje. Ak je tento komentár k tomuto filmu krutý, tak si predstavte, aký by bol, keby som sa zle vyspal. Jediné čo poteší je fakt, že krokodíla nevyprodukoval "CAPCOM", pričom každopádne, aj tak som nečakal nič mimoriadne, lebo keď v úvode vidieť, aká spoločnosť sa na filme podieľala, divák by si mal vedieť spočítať Dva a 2. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva páry a průvodce se vydají do australské džungle za dobrodružstvím. Cílem je kamarádem průvodcem náhodně objevená šachta, z níž by mohla vést podzemní cesta do neobjevené jeskyně. Část skupiny hledá nevšední zážitek, průvodce Cash s kamarádem Ericem, přirozeným vůdcem, by případné nalezení rádi zpeněžili. Úvodní scéna s japonskými turisty navnadí, na akci si ale musí divák ještě chvilku počkat. Samozřejmě je smůla vlézt do podzemí v době, kdy se chystá velká bouře a hrozí přívaly vody. Hazard je to ovšem tehdy, když o ní skrze chytrý telefon víte. Film je samozřejmě plný hloupých klišé. Můžete si vcelku zdárně tipovat, v jakém pořadí kdo zařve, a vůdce jako první rozhodně nebude. Krokodýl útočí, jak ho napadne, ale zase se nejedná o nijak inteligentního tvora, tak budiž. Nu a přežívat v jeskyni s takovým přísunem masa asi rovněž nebude problém, byť závěr ukáže ještě něco dalšího. Ano, přepálený závěr jako by vypadl z akčních filmů 80. let. Pravda je, že napadení krokodýlem není hned zkraje tak devastující jako u žraloka, jehož zuby maso odřezávají. Krokodýl musí maso vytrhávat. V podstatě jde o jeskynní variantu Kořisti (2019). Normálně bych dal méně hvězd, ale mám slabost pro podzemí a krokodýly, a tak vše hloupé přehlížím, včetně nepřekvapivých vztahů jednotlivých postav. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád krokodíly a nevadia mi ani takéto béčka, ale toto ma moc nebavilo. Prostredie jaskyne odkiaľ nie je uniku je fajn, lakačky, či útoky krokodíla ma nestrhli, postavy sympatické tak jedna z piatich a záver je už prehnaná paródia. 40% - 2* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru příjemný nadprůměr. Rychlý spád, dobře využité prostředí, solidní postavy a hlavně režijně zvládnutá náznakovost v přístupu k predátorům, kteří nikdy nezačnou působit směšně a nepřirozeně. Ve finále je nám fuk, kdo tedy přežije (a stejně to víme) a posledních 10 minut tam být vlastně nemuselo, ale průběžně to napětí funguje, při úmrtích musí zapojovat představivost divák a last-second útěky docela svírají žaludek. Nic víc od toho snad ani nelze chtít. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ach jo... krásna ukážka toho, ako tuposť môže zabiť celý film. Mám rád animal horory, no ale musí tu byť súlad medzi reálnosťou a mystikou. Ich jasné definovanie pre celý film. V tomto prípade sa však reálne vyobrazený krokodíl bez nejakej legendy a žiadneho mysteriózneho základu správal, akoby práve došiel z menzy s IQ 150. To skrátka bilo do očí. Tým pádom atmosféra takmer žiadna, krokodíl tiež iba pár krát na scéne. No a gore... škoda reči, nula bodov. Ledva podpriemer. 30/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Z krokodýlí žranice divák uzří spíše krokodýlí mrsknutí. A i když si kovaní zoologové trhají diplomy, tenhle jeskynní průzkum docela zabaví. Režisér Andrew Traucki se po třinácti letech vrátil do podobných vod, v nichž už se se svým štábem s krokodýlem zabijákem v zádech svého času brodil. Tentokrát jen změnil lokaci, a denní svit vyměnil za šero jeskyně. Krokodýlí eskapády napsalo scenáristické duo John Ridley a Sarah Smith, co se věnuje seriálové tvorbě. A tenhle jejich "zlozvyk" až rutinu si přetáhli i do filmových vod, které neskýtají tu nejnápaditější hru na honěnou se zubatým šibalem. Ovšem režisér má poměrně přehled a cit, kdy diváka napnout a své herce poslat do úzkých. A tak se stalo, že Jessica McNamee v titulní roli si s krokodýlem tyká, ten si ji na své menu nezařazuje, ovšem čtyři její přátelé už pro něj představují plnohodnotný jídelníček. A to nevyzrazuji postupné řídnutí party, nýbrž jde o pouhé konstatování, že divák shledá jednoduché, avšak intenzivní dění přece jen poněkud předvídatelným a schematickým. K duhu filmu jde realisticky komponovaný krokodýl, neokoukané herecké tváře a poměrně neotřele využité prostory panenské jeskyně. (Rozpočtem) skromná hostina s kuchařem pevného stisku může začít. 7/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vlastne ma trochu mrzí, že dávam Abyssu iba tri hviezdy, pretože oproti Crawl a Narok 6 metre je to film podstatne desivejší, a na rozdiel od oboch spomenutých, nie je jeho krokodíl ani sekundu na smiech. Crawl a 6 metre boli ale omnoho invenčnejšie, a mne to tu ešte skazilo to klišovité riešenie osobných problémov. Ale fajn jednohubka. 65% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dá sa kvitovať, že to v jaskyni vyzerá dosť autenticky, rozumej v podstate nič nevidíme, len zmes tmavých farieb so zelenou. Lenže filmy v podzemí sú tu od toho, aby vytvárali aj nejakú atmosféru, čomu treba prispôsobiť aj určitú štylizáciu. Postavy riešia hádajte čo, no niečo v zmysle kto čaká dieťa a s kým. Finále je síce fajn a odohráva sa niekde inde, ako by ste očakávali, avšak predchádza mu scéna, z ktorej priamo kričí blbosť preživších postáv. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zbytečné a špatné pokračování slušného hororu o zabijáckém krokodýlovi. Film, který pouze těží s popularity prvního dílu, ale nepřináší nic nového a vše staré předkládá amatérsky a nudně. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film z meho mozku vycucl veskerou radost.Je to takova plovakova uroven zabavy. Film patri ke kouskum,ktere nejsou moc dobre,ale mohou byt dobre, pokud jste ve spravne nalade. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Režisér zatraceně nedoceněného The Reef který osobně považuju za možná nejlepší žraločí film hned za kultovními Čelistmi si sice vybral trochu slabší chvilku, ale že by si film zasloužil 47%, to teda ani omylem. Atmosféra v jeskyni je slušná, krokodýl dokáže nepříjemně vybafnout, herci v pohodě, smrti slušný a stopáž přiměřená. Velkou díru v žánru film sice neudělá, ale pro nadšence do animal hororů je film příjemnou jednohubkou na sobotní večer. Takovýhle mizerný hodnocení si nechte pro televizní SyFy píčoviny. Pohodová jednohubka.59%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Stejně jako před léty se režisér rozhodl vše vsadit především na postupné budování atmosféry a několik úderných leč dobře provedených krokodýlích útoků. Žádné gigantické monstrum, žádné přemrštěné digitální efekty a to se mi na něm líbí asi nejvíce. Zpola potopená jeskyně se ukázala býti slušným prostředím k natočení filmu, zvláště když pracujete především s náznaky, dobrým zvukovým doprovodem a šetrným podsvícením. Jen v samotném závěru se dle mého nechal až moc unést a akční finále mi do toho zas až tolik nepasovalo. Ale tak to je otázka vkusu a momentální chuti. O trochu horší už to bylo s tou omáčkou okolo. Postavy jako takové mi nějak zvlášť nevadily a některé z nich mi byly i docela sympatické, no o dost horší už to bylo s úrovní dialogů a přesvědčivostí některých momentů. Ale to zas u tohoto režiséra není žádná novinka, spíše bych řekl jeho „neduh“. Každopádně si myslím, že i tentokrát odvedl slušnou práci, za kterou se určitě stydět nemusí. Nicméně na krokodýlím jídelníčku bych určitě skončit nechtěl, přestože sám jsem měl už tu „čest“ krokodýlí maso ochutnat na jedné z mých dovolených a musím uznat, že není zrovna nejhorší. 50% ()

Reklama

Reklama