Reklama

Reklama

Střípky ženy

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragickém domácím porodu se musí vyrovnat s návalem emocí i velkým smutkem a najít cestu zpátky ke svému partnerovi i rodině. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (122)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zase ultra ťažká dráma. Dá sa ale vcítiť do hlavnej postavy, len neviem, či zásluhou Kirby alebo scenára. Rozhodne pôrod zahrala tak, že som tlačil aj ja. Či to ale bude stačiť? ( spomeňme si na Maršmelouna Aliho, ktorý prvú sošku dostal za oveľa, oveľa menej ) Film ktorý si nedáte len tak s chlebíkom, dokonca ani s tlačenkou, je premrštene dlhý a náročný, ale po jeho pozretí snáď všetky budúce mamičky prehodnotia pôrody doma. Dúfam. 2 z 5 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První půl hodina mi dala pořádně zabrat. Ještě jsem nikdy neviděla tak vydařenou filmovou scénu porodu, která ukazuje všechno, co je na tom tak děsivé, bolestivé a zároveň krásné. Za tu první půl hodinu dávám jednu hvězdu navíc, jinak bych hodnotila třemi. Vanessa byla dokonalá. Musím ale říct, že mi často ve scénách připomínala Lady Gaga, mají docela podobné rysy. Shiu bych ani nepoznala, nevědět, že je to on a svou roli zvládl také na jedničku, mám moc ráda jeho styl hraní. Celkově je to herecky moc povedené. Místy je to občas zdlouhavější, ale naštěstí to vyvažují scény plné vypjatých emocí a vše je završené skvělou scénou u soudu. ()

Reklama

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Problematika domácích porodů je určitě věc, která stála za zfilmování. První půlhodina filmu byla opravdu velmi silná. Film se s vámi nijak nemaže a rovnou z fleku vám ukáže ten největší naturalismus. Nejsem sice schopen jako muž posoudit, do jaké míry je to autentické a jak moc Vanessa Kirby přehrává (místy to totiž působí jako exorcistická scéna z Vymítače ďábla). Nelze ale upřít, že první půlhodina je skvěle natočená a klidně by velmi uspěla jako krátkometrážní film. Možná to pro mnohé diváky bude za hranicí únosnosti. Zbývající hodina a půl se věnuje tomu, co se stalo po nešťastném porodu. Manžel, manželka a její matka mají na věc různé názory a divák se s některými ztotožní a s jinými ne. Asi o žádné z postav nelze říct, jestli její chování je správné nebo ne. Ale právě tento rozpor v otázce neúspěšného dětského porodu a co dál (zda se soudit, pohřbít dítě, nebo jej dát do školy k výzkumu) v divákovi vyvolává pocit o tom víc a víc přemýšlet. Po hereckých výkonech filmu nelze nic upřít (hlavně skvělému výkonu Vanessy Kirby). Snad mi jen trochu mrzelo, že se filmu nedařilo držet svižnější tempo celou dobu. Jinak je to výborný film, pro diváka který zrovna nehledá nějaké mainstreamové filmy. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Kúsky ženy,” ktoré už len ostali z potenciálnej matky, čo sa veľmi tešila na príchod svojho bábätka, a tak ich treba zase zlepiť dohromady, však... ? Prvorodička Martha sa rozhodla porodiť v domácom prostredí, teda nie v špitáli, čím automaticky riskovala isté problémy, ak samozrejme nastanú, a vskutku ozaj nastali, a nie sú zrovna zanedbateľné ! Namiesto babice Barbary, prišla Eva, čo by malo byť v podstate aj tak jedno, no i napriek tomu, nie je všetko u Marthy v naprostom poriadku. Pôrod (ne)prebieha v harmonickom duchu, že „čím viac tlačí, tým by to malo byť skrátka lepšie,” ale ani to nemusí znamenať, že čerstvé novorodeniatko bude potom spoľahlivo dýchať. Čosi sa následne pokazí, prečo neprijíma kyslík, kvôli čomu po pár minútach náhle umiera, čo žienkou totálne otrasie, a kto je teraz tomu vlastne na vine ? Všetkému sa tiež prizerá aj Sean, to jest Marthin chlap, ktorý je z toho rovnako maximálne zdrvený. Nielenže obidvaja prišli o dieťa, ale zároveň sa bude pretriasať ich samotný vzťah, ktorý doslova visí na vlásku... Marthina matka Elizabeth, na ňu taktiež nalieha, aby sa zúčastnila súdneho procesu, kde by mala dotyčná za to aj patrične pykať ? Rodinná právnička Suzanne, by sa mala o to i postarať ? No, postará sa aj o niečo iné... / Maďarský filmový režisér Kornél Mundruczó nakrútil strašne depresívny snímok, s určitou nádejou na zlepšenie celkovej situácie, s úvodnou, neprerušovanou sekvenciou pôrodu na jeden záber, bez explicitného obsahu ! Počas tých zhruba vyše dvadsiatich minút, divák takmer ani skoro nedýcha, keďže sugestívny prístup to iba viac umocňuje, a to je asi i samotný vrchol celého počinu ! Nebol to zlý nápad, hodil sa. Protagonistka sa snaží, čo jej sily stačia, ale na Oscara to z mojej strany - nie je. Síce si odniesla ocenenie "Coppa Volpi" z Benátok pre najlepšiu herečku, no stále to pre mňa vonkoncom nestačí. Za to Ellen Burstyn už má svoj požehnaný vek, no Vanesse Kirby zručne sekundovala. Shia LaBeouf už dávno nie je tým, čím voľakedy býval, i keď jeho herecký výkon nebol na zahodenie, nebolo to nič extra. Mierne nadpriemerný film, ktorý neľutujem, že som nakoniec zhliadol. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ten film má skoro všechno co by měl mít.Slušnou kameru,dobré herce a silné téma - ať už jde o domácí porod,který je vždy velké riziko,tak srovnávání se se ztrátou dítěte.Přesto to ale dohromady nevytváří celek který by fungoval tak jak by měl a výsledek je podivně a těžko popsatelně sterilní a nedokáže vyvolat ty emoce který by měl a chtěl.A to je škoda,protože někde v jádru to je dobrý film a já sem byl připraven se nechat převálcovat a dojmout.Bohužel nepovedlo se a Pieces of Woman se tak zařadí do skupiny filmů,které není od věci vidět,ale divákovi nic nedají,ale ani nevezmou...60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Herečka ztvárňující hlavní postavu, Vanessa Kirby, ve skutečnosti doposud nikdy nerodila. Z tohoto důvodu pro svou přípravu k filmu sledovala četné množství dokumentů a videí různých porodů a porodních asistentek, dokonce jí bylo povoleno být přítomná u porodu v nemocnici v severním Londýně. (Kuzmik)
  • Scénář byl napsán na základě vlastních zkušeností scenáristky Kata Wéber a jejího partnera, režiséra Kornél Mundruczó, kdy během těhotenství Katy přišli o dítě. Jejich neschopnost vyrovnat se se ztrátou přiměla Katu dočasně se přestěhovat od partnera do Berlína, kde sama napsala scénář. Později vysvětlila, že psaní příběhu pro ni fungovalo jako forma terapie. (MarLin)
  • Název snímku se zobrazí až po úvodní 30minutové sekvenci. (Kuzmik)

Související novinky

Festival v Benátkách zná vítěze

Festival v Benátkách zná vítěze

13.09.2020

Navzdory probíhající pandemii koronaviru tento týden proběhl 77. ročník filmového festivalu v Benátkách, pochopitelně za přísných ochranných opatření. Naštěstí však vše proběhlo bez problémů a my tak… (více)

Reklama

Reklama