Reklama

Reklama

Pán tygrů

(seriál)
  • USA Tiger King: Murder, Mayhem and Madness
Trailer 2

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o chovu velkých koček a jeho podivném podsvětí obývaném výstředními postavami, které prostě musíte vidět. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (159)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

NTKV, tohle jsem nečekal ani v nejdivočejším snu. Dal jsem nakonec s chutí pět dílů a nestačím "wtfovat". Pokud je pravda, že dokumentaristé skutečně měli původně v plánu jen natočit život "velkých koček" v zajetí, tak narazili na neskutečnou zlatou žílu. Něco takového by nezvládli napsat ani bratři Coenové a Farrellyové dohromady pod taktovkou Davida Lynche. Smutné je, že mi hlavní "hrdina" přijde pomalu jako nejnormálnější postava. A to se bavíme o poly-gay country narcisovi. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Tak se mi dařilo odolávat tlaku svého okolí (jedna kamáradka, druhá kamarádka, třetí kamarádka, čtvrtá kamarádka; chlapi se na Tiger Kinga nekoukají? Nebo jen mají méně volného času?) cirka čtyři měsíce než jsem si řekl "Co dělat s celodenním bolehlavem? Ale tak jo, pustím si to a udělám si názor.". A musím říci, že to není ani ZDALEKA tak revoluční, převratné a senzační, jak se celý svět tváří... Co to vůbec je? "Dokumentární seriál o chovu velkých koček", jak píše Netflix? Určitě ne. Kočky jsou tu pouhou kulisou. Kdyby Joe a Carole sbírali známky, byl by to "dokumentární seriál o sbírání známek". Neoznačil bych to ani (investigativním) dokumentem. Tohle je panoptikum, reality show - Vyvolení: buranská edice. Nepřijde mi to ani bůh ví jak natočené, poskládané dohromady. Zpočátku jsem oceňoval absolutní nestrannost autorů, kdy jakékoli komentáře té které strany jsou prostě podávány bez jakéhokoli komentáře. Ve finále mi však přišlo, že to jen demonstruje nulovou investigativní ambici autorů: "Neměli bychom se k tomu všemu, co jsme natočili, nějak postavit, vyjádřit?" - "To je zbytečný. Podívej se na ten bizár. K tomu nemusíš nic dodávat."... Zároveň bych si dovolil zapochybovat o (absolutní) autentičnosti tohoto počinu. Zcela věřím, že všichni jsou takoví pošuci, jak jsou tam vykresleni, ale i sám pan producent Rick Kirkham říkal, že Joe se choval zcela jinak, když běžely kamery (aneb natáčíme Joe Exotic TV reality show, natáčíme natáčení Joe Exotic TV reality show a natáčíme natáčení natáčení Joe Exotic TV reality show). A zadruhé autentičnost vlastně nosného tématu celého seriálu - murder for hire. Když "dokumentaristé" natáčí tebe, tvého úhlavního nepřítele a člověka, u kterého si chceš vraždu objednat, tak si NEOBJEDNÁVÁŠ VRAŽDU V PŘÍMÉM PŘENOSU!!! Těším se, až to se svým okolím proberu, aby mi vysvětlili, co na tom na rozdíl ode mne vidí... 60% ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Seriál Tiger King není žádným neopakovatelným zjevením, za které je pokládán, jde jen o ukázkový případ toho, jak se má dělat dokument. Vybrání nosného tématu, získání důvěry všech zúčastněných a schopnost stát se součástí jejich prostoru, aby postupně zapomněli na všudypřítomnost dokumentujícího štábu. S trochou štěstí se pak ta dramaturgie udělá sama. Což se zde podařilo na jedničku. Ani náhodou se nejedná ale o čistou observaci, jsou zde klasické narativní zkratky, cross-cuty a celkem zjevně vyjevené nesympatie vůči protagonistově nemesis Carole Baskin a to i přesto, že autor dokumentu Eric Goode jakožto celoživotní ochránce zvířat, stojí fundamentálně na její straně. Scény, kde kamera pomalu sleduje její studené oči, zatímco něčí overvoice vyjmenovává důkazy pro to, že před lety zamordovala svého milionářského manžela či zpomalené záběry na to, jak se futruje s manželem krevetami poté, co Joe Exotic vyhrál v podstatě doživotí, budují nevybíravě monument všeobecného nepřítele vkusu a lidstva obecně. Samotný cirkus kolem Joe Exotica pak úžasně přispívá do mytologie "nejsvobodnější země na světě", odvrácené tváře amerického snu i do katalogu strašidelných tajemných rančů a k nim přiřazených postaviček, kde se může postavit někam vedle Wacco, Neverlandu či Spahn Ranche a zpětně dokazuje, nakolik přesně vykreslila podhoubí amerického venkova první série True Detective. PS: Osmý díl s nejtrapnějším člověkem na světě v roli moderátora je každopádně na odstřel. PPS: Jako nápovědu do začátku vám řeknu, že jediné více méně kladné postavy v seriálu poznáte dle toho, že jim chybí nadpoloviční část zubů nebo alespoň jedna končetina (do toho se nepočítá John Finlay, který nemá mentální kapacity na to stát se ani kladnou ani zápornou postavou) PPPS: setkáme se zde jednoznačně s nejhorším nájemným vrahem od časů našeho Citróna ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

!Budu SPOILERY! Dokument ako delany na obdobie tejto Cinskej pliagy... ved to poznate... nakupene, navare, poriadene, upratane... clovek fajci jednu od druhej a highlight dna je ked nejaka lopata nad vami da cez drzku svojej hysterickej zenuske... aby to clovek zvladal hodinu co hodinu, den co den, tyzden co tyzden a nerozplakal sa z tej bezmocnosti jak nas pan premier, znamy vodca sekty familiarne nazyvany Mesias, tak proste chlasta. Popri tom lustruje hore dole Netflix v ocakavani, ze na konci toho sajrajtu predsa len narazi na nieco co este nevidel alebo co aspon nevidel dlho. Po otoceni siedmeho lahvaca z Plzenska na mna vyskocil tento dokument. Po 20 minutach som vypol aj zvysky mozgovych buniek...otvoril cislo osem a nechal sa unasat na vlnach kokotizmu s otvorenou hubou. Pribeh jedneho vyfetovaneho rednecka, ktory sa rad nechava nakladat do prdele mladymi fetakmi (toho casu jeho manzelmi...jo plural) s dokonalou zubnou hygienou... do toho sefuje ZOO s viac ako 100 tigrami, ktore ho z casu na cas napadnu (alebo aspon niekoho z jeho crack personalu), popritom stiha zvadzat nenavistnu vojnu s pani dokonalou od konkurencie, ktora ma tak rada svoje macky, ze ich krmi svojim manzelom... a popri tom vsetkom si chlap stiha zakandidovat na prezidenta US and A a aj na guvernera. A tento chlap...pani a damy... je jedna z tych menej kontroverznych postav v celom dokumente... Ja som to zlupol na posedenie pri base... neveriacky krutil hlavou...a hltal vsetko co mi predhodili s nadejou, ze toho bude este viac...a oni nesklamali. Na posratie dobre !!!! ()

purekritik 

všechny recenze uživatele

Co maj společnýho latentní heterosexual na perníku, polygamní homosexual s mulletem, jednorukej hermafrodit a beznohej provozní? Kdo z nich si říká Joe Exotic? Vystřelí si někdo omylem během natáčení mozek z hlavy? Jak do toho zapadají tygři se slony, PETA, práskající panenka Chucky, FBI, nebo třeba samozvaná ochránkyně šelem, která zašla tak daleko, že je nakrmila vlasním manželem? Tohle a mnoho, mnoho dalšího se dozvíte v jedinečném příběhu, kterej napsal sám život a kterej se vyborne podarilo zachytit dokumentaristům z Netfixu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Ve skutečnosti se v žádném videoklipu nejedná o vlastní hudbu od Joe Exotic. Jedná se o předělávky písní vancouverské kapely The Clinton Johnson Band. (Kuzmik)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

23.09.2021

Poté, co streamovací služba Netflix na jaře loňského roku vydala Pána tygrů, dokumentární minisérii o výstředních chovatelích kočkovitých šelem, kteří se pro svou vášeň a obživu nebojí porušit… (více)

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

14.07.2021

Když na jaře loňského roku vypustil Netflix do světa dokumentární minisérii Pán tygrů o excentrických chovatelích kočkovitých šelem, zaznamenal s ní obří úspěch díky dramaticky bohaté „true crime“… (více)

Reklama

Reklama