Reklama

Reklama

Epizody(3)

Třídílná minisérie Kvíz je inspirovaná pozoruhodným a skandálním příběhem Charlese a Diany Ingramových, kteří se pokusili o „kolosální loupež“ ve vědomostní soutěži Chcete být milionářem? 9. září roku 2001 byli major Ingram, jeho žena Diana a komplic Tecwen Whittock, který seděl v publiku, obviněni z podvodného pokusu získat milion liber v tehdy nejpopulárnější televizní soutěži na světě. Manželé stanuli před soudem za to, že jejich komplic v publiku spiklenecky pokašlával, aby naznačil správné odpovědi na otázky, které majorovi kladl moderátor pořadu Chris Tarrant. (HBO Europe)

(více)

Recenze (63)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedená minisérie o jednom televizním skandálu.Před dvaceti lety jsem měl trochu jiné starosti,takže jsem o něm nic nevěděl a bylo tak fajn se nechat překvapit a zjišťovat co že se to stalo a jak vše dopadne.I přes výsledek soudu jsem nakonec hlavním postavám spíš fandil a po skončení nejsem vůbec přesvědčen že opravdu podváděli.Pokud soud opravdu probíhal alespoň trochu tak jak je zde popisován,pak je zarážející že byli Ingramovi odsouzení.Pravdou je ovšem i to,že tvůrci tu s námi diváky docela slušně manipulují.Jednak tím,že vybrali (koneckonců jako vždy) sympatičtější herce než jsou jejich reálné předobrazy a druhák nám ukazují to co sami chtějí a vyvolat sympatie k hlavním postavám zas není tak složité...70% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* U téhle třídílné britské minisérie mě zaujal případ, o kterém jsem dosud nikdy neslyšel a protože hodnocení nemá malé, tak jsem ho zkouknul a musím uznat, že jsem si ho užil. Soutěž Chcete být milionářem zná asi každý a bylo zajímavé sledovat jak vznikala, i čím si musela projít. Potěšil mě taky její přístup, protože se snaží být objektivní a taky aby si divák udělal vlastní obrázek o případu, který popisuje, protože pravdu vědí jen samotní protagonisté a těm do hlavy opravdu nevidíme. Jsem rád, že tuto HBO minisérii autoři podali odlehčeně, s vtipem a tím pádem dokáže bavit po celou dobu i v soudní síni. Proto není divu, že ji doporučuju dále i já. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný dokument, který vrhá zase trochu jiné světlo na aféru z britského "Chcete být Milionářem". Hlavně v třetím dílu předkládá zajímavé informace, které v souvislosti s případem vyvolávají otázky, jak mohli být Ingramovi při takovéto obhajobě vůbec odsouzeni - za předpokladu, že vše probíhalo podobně jako ve třetím díle. Obecně mám však problém s obsazením Matthewa Macfadyena, který vyvolává dost sympatií, působí nevinně a diváky si získá. Když přitom člověk koukne na pravého Ingrama, spíše by si v této roli představil Bena Millera (z Johnnyho Englishe) nebo Roryho Kinneara (bondovky a kultovní epizoda Black Mirror - National Anthem). Ti působí mnohem více vychytralým dojmem, který Charles v televizi a záznamech budí. Tím si tvůrci trochu naběhli, protože podléhají tomu, co sami kritizují. Překládají obraz situace, ve kterém se divákům snaží vnutit sympatie k slavné trojici. A to se jim i daří. Opravdu by mě zajímalo, jak to tenkrát bylo, ale jestli podobně, jak to prezentuje Quiz, pak doufám, že ti tři příští soud vyhrají. Obžaloba měla totiž podle této interpretace opravdu chabé argumenty a důkazy. Ať už to bylo jakkoliv... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná miniséria, ktorá sa dá zhltnúť na jedno posedenie a odhalí pozadie vzniku slávnej súťaže, ako aj pozadie jej najväčšieho škandálu. Všetko je servírované v rezkom tempe, dej sa nám svižne posúva dopredu a hoci niektoré veci sú vám známe vopred, aj tak pri chvíľach odpovedania na súťažné otázky nechýba napätie. A to napätie sa voľne prenáša aj do súdnej siene a ak divák nepozná rozsudok vopred, užije si to hádanie konca ešte viac. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Zatraceně dobrá minisérie, která se může směle zařadit i po bok soudních dramat jako Norimberský proces nebo Dvanáct rozhněvaných mužů, i když tady vlastně jde jen o soutěžící v Milionáři. Právě díky projevu obhájkyně manželů Ingramových je dobře vidět, proč je často takový problém vynést odsuzující rozsudek, i když je v očích veřejnosti přece „všechno jasné“, a celý třetí díl je vlastně taková honička za podivuhodným konceptem jménem pravda. Kromě těchhle témat je to taky poměrně zábavně zpracované, místy se objevuje humor a člověk se neubrání úsměvu nad tím, jak jsou soutěžící vynalézaví, když jde o to dostat se do horkého křesla a „podivat se Čechovi do tfaře“. Zajímalo by mě, kolik soutěžících v Česku mohlo získat výhru jen proto, že nepohrdli trochou té kamarádské výpomoci. (1 329.) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

  • Dvě hlavní postavy, Charles (Matthew Macfadyen) a Diana (Sian Clifford) Ingramovi, se pak ve skutečnosti účastnili dalších soutěží. Například původní britské verze pořadu Nejlabší! Máte padáka! na BBC. (1a1jsou3)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama