Reklama

Reklama

Pozdravy od vraha

  • Velká Británie The Postcard Killings (více)
Trailer

Detektiv Kannon pátrá po vrazích své dcery a jejího přítele. Zabijáci si vybírají milenecké páry z celé Evropy a pohlednici s fotografií obětí posílají do novin. Když podobnou pohlednici dostane i novinářka Lombardová, a policie je stále nečinná, rozhodne se Kannon spolu s novinářkou jednat na vlastní pěst... (TV Prima)

Recenze (44)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Botoxem i ztrátou poznamenaná choť Famke Janssen nyní ví, že kde nepřijde důslednost táty Neesona, tam J.D.Morgan už jen vzlyká.. V rámci konceptu obskurních sériových vražd a jejich vyšetřování to nenadchne a trochu urazí. Třeba tím, jak je divák chvílemi o dost napřed před truchlícím americkým exdetektivem, který si přesto svými neomylnými instinkty maže Interpol na chleba a nebo koncem, který je stejnou měrou otevřený jako hloupý.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Briti a kvalitná kriminálka? To je ako keď vystrelí motyka. Nie že by sa nato pozeralo vyslovene zle, no toto je taký slabší, TV film, ktorému sa nedá uprieť snaha, no v konečnom dôsledku prehráva na námete, ktorý pôsobí tak primitívne, že človeku na gauči neostáva nič iné, ako krútiť hlavou. Ďalšia vec. Toto nie je ani thriller, ani mysteriózne “dačo”. Opera v závere asi mala navodiť melanchóliu, či pocit ľútosti (lenže ku komu?), no v konečnom dôsledku bola ako osina v prdeli, pričom nad odseknutým záverom možno akurát tak mávnuť rukou. Ostuda .. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(36%) The Postcard Killings je nudný kriminální thriller, který možná většina diváků odradí a v půlce jej vypnou. Protože menší nárůst tempa snímku jsem zaznamenal až za druhou půlí. K tomu nelogický závěr, který bije až do očí. Celkově toho zde nebudu tolik kritizovat, bylo to prostě vyloženě nudné, suché a bez většího nápadu. Pustil jsem si to výhradně kvůli hlavnímu herci J.D.Morgenovi pro kterého mám slabost ze seriálu The Walking Dead, kde v posledních sériích hraje charismatickou postavu Negana. Zde měl samozřejmě vážnější roli. Přesto mi zde jeho herectví nepřipadalo nejlepší. Ani se do téhle role moc nehodil. Zbytek herců též nic moc, včetně FamkeJenssen, která tu měla být jen na úvod a ne aby tu otravovala nadále. Pochválit můžu několik záběrů na brutálně zohavená těla + v půli snímku celkem dobrou, ale malou pointu. Hudba - nic moc. To je ale bohužel celé. Jako poctivý divák jsem to zvládl dodívat do konce. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti evidentně lacině vyhlížející technické stránce filmu, vše vypadalo jak z epizody tuctového tv seriálu. Mnohem rušivě se jeví nadbytečná artová koketérie, se kterou si režisér moc nevěděl rady. A navíc slabé režijní provedení moc velký průvan do žánru neudělá. Danis Tanovič doposud brázdil evropské dvorce, platí za zajímavého evropského režiséra, který tentokrát dostal k ruce herce od Velké louže. Jeffrey Dean Morgan představuje policejního detektiva, který už ani nevyšetřuje, nepochytil jsem, jestli už je v zaslouženém důchodu, nebo má erektivní dysfunkci, zkrátka a dobře, jednoho dne mu jakýsi sadistický maniak, později se ukáže, že ti maniaci jsou dva, rozkuchá nedávno vdanou dceru i s jeho zeťem. A na scéně máme vrahy novomanželských párů, co operují napříč evropskou unií. Výjimkou je Londýn, kde detektiv pobývá. Proč se nevraždí v zámoří nebo třeba ve Vietnamu, není jasné. Padne ale i letmá zmínka o Česku. Vraždy to nejsou jen tak ledajaké. Mají své důvtipné aranžmá, naznačený brutální ráz a mají smůlu jen v tom, že působí nezajímavě a nevzrušivě. A moc nepomáhá ani ""čumkarty" s oběťmi posílané do novin, na nichž se skví nejasné zprávy. Chválím, že identita vrahů je odhalena dlouho před závěrečnými titulky, vyšetřování tím zároveň dost ztrácí, divák je tím pádem napřed, rozuzlení není na diváka vyplivnuto v poslední desetiminutovce. Objasnění motivů vražd je sice podáno mírně nepřehledně i chaoticky, ale scenáristé, jedním z nich je i autorka úspěšné literární předlohy, si s ním dali práci, aby to působilo alespoň trochu poutavě, což se nedá prohlásit o režijním přístupu. Film nemá vůbec žádné napětí, po place běhá Famke Janssen, co působí, že utekla předčasně z estetické kliniky. Morgan sice film táhne, už jen svojí přítomností, ovšem scénář mu přisoudil novinářku černé pleti, která narušuje jeho naznačený status samotáře, takže coby dvojici jim to neladí. Šuměnkové finále průměrný dojem nevylepšuje. Danis Tanovič vůbec nepotvrdil své režijní kvality. A dokonce mně přišlo, že je mnohdy režijně dost mimo (viz finální část). Nabídl zhola průměrně odvedený až neumětelsky spíchnutý thriller s charismatickým americkým hercem v titulní roli, což svým způsobem je i určité odlišení v jeho dosavadní režijní tvorbě, ovšem mnohé scenáristické nápady nedokázal patřičně zužitkovat a s kreativností se moc neobtěžoval.. Svoji šanci dostal a nevyužil ji. Nevýrazný snímek. 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že nie je nič lepšie, ako začať komentár so slovami, že film bol zaujímavý a nezaujímavý súčasne. Keď musím vysvetľovať svoje dojmy takto, to vždy stojí za to. Je to záruka, že pôjde o kvetnatý komentár. A v prípade filmu "The Postcard Killings" nemôžem použiť iný výraz. Čo je zaujímavé? Myslím si, že vraždy ako také sú zaujímavé, zábery vedia byť miestami celkom tvrdé (hoci to nemá nejaký výrazne silný gore) a minimálne som bol zvedavý ako to celé dopadne. Plus som samozrejme zvedavý na to, kto je skutočným vrahom. No potom sa veci veľmi rýchlo odhalia a hlavne to rozuzlenie veľmi zaujímavé nie je. A okrem toho to nie je ani veľmi kreatívne, lebo podobné motivácie sme už mali spracované lepšie v tretej sérii seriálu "Bron". A úprimne by som poradil, aby ste si radšej čekli to. Jeffrey Dean Morgan ako hlavný hrdina je podľa mňa celkom funkčný. Nemôžem povedať, že by to bol najlepší herecký výkon, čo som kedy videl, ale bolo cítiť, že je zlomený otec, ale súčasne aj inteligentný detektív. Myslím si, že s Famke Janssen sme mohli stráviť čas trošku lepšie. Jej rola je tu vyslovene do počtu. Hoci sa o niečo postará, tak si myslím, že sa dala nájsť iná cesta. Čo sa týka vraha, tak je to trošku zložitejšie. Nechcem písať spoilery, takže poviem iba toľko, že pôsobí to celé trošku nasilu. Motivácie a dôvody sú jedna vec. Ale čím viac počúvate, tým menej vám to dáva nejakú hlbšiu logiku. A okrem toho výkony zodpovednej osoby sú častokrát príliš kamenné. Ako keby do toho vôbec nedávala žiadne reálne emócie. Možno to chce adresovať komplexnosť postavy, no postupne mi to začínalo liezť viac na nervy. Okrem toho je film dosť nudný a je ťažké počúvať donekonečna: "I feel sympathy..." . Myslím si, že vonku sú lepšie kriminálne thrillery, ktoré vás dokážu viac nadchnúť. Toto je pozerateľné, ale nič extra som z toho necítil. No nemôžem povedať, že som v tom necítil potenciál. Mimochodom ten záver bol čo? Avizovanie pokračovania? A z akého dôvodu? Hodnotenie: C ()

Marze 

všechny recenze uživatele

The Postcard Killings je založen na bestselerovém románu. New Yorskému detektivu Jacobu Kanonovi (Jeffery Dean Morgan) jsou brutálně zavraždění zeť a snacha v Londýně. Vypraví se tam a zjistí, že podobné vraždy byly spáchány po celé Evropě. Předcházela jim pohlednice zaslaná místnímu novináři. Začíná závod s časem zastavit vraha. Pro mě příběh moc zajímavý nebyl a celý film se mi zdál takový rozpadající se. Měl jsem pocity únavy a zvědavosti. Líbily se mi ty dva hudební kluby. Morgan by si zasloužil lepší film. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Miestami mi dosť varila kamera. V záberoch, kde detektív chlastá, som sa cítil ja ako ten opitý. A hlavne som mu to neveril. Jeffrey Dean Morgan ma herecky sklamal, ten smútok aj hnev, čo hral, vyzeral falošne. Ale potom tam príde tá hysterka a začal mi mäknúť mozog. To bolo brutálne prehrávanie, nechápal som, či to je ozaj thriller alebo len nejaký kabaret. Jediné, čo za to stálo boli pasáže, keď len hral nejaký podmaz a nikto nehovoril nič. Dokonca aj opera sa mi v tomto prípade zdala lepšia než čokoľvek vo filme. A ja operu nerád. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z mizerných thrillerů, který by neobstál ani před 20 lety, natož nyní v seriálové konkurenci. Celkově amatérské, utahané, bez nosných postav nebo dokonce zajímavé zápletky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Aranžmá vražd, jejich zdůvodnění a vůbec celkový koncept se mi líbil a odvážím se tvrdit, že pokud by to dostal do ruky třeba Fincher, pěly by se ódy na novou Sedmičku. Jenže nedostal. Nemůžu říct, že by to bylo špatné, ale pokud nepočítám záběry z místa činu, tak tomu chyběla odpovídající atmosféra a především napětí. Snaha policie dopadnout vrahy na mě působila liknavě a o nějakém závodu s časem se ani nedá mluvit. Ovšem nejhorší ze všeho bylo závěrečné zúčtování, za které by se měl režisér zastřelit. Rozpačitý jsem i z herců resp. z herce. Morgana mám docela rád, ale jeho policista, který poučuje policejní složky napříč Evropou, byl místy nesnesitelný. Promrhaná příležitost. 55% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Úvod vyzerá veľmi sľubne, zaujímavo naaranžované mŕtvoly vzbudzujú nádej, že pôjde o pošahaného, no inteligentného vraha, čo potvrdzujú aj ďalšie mŕtvoly, no odkedy spoznáme vrahovu totožnosť, už to nemá ten šmrnc, aj keď stále sa vrah javí ako inteligentný a vyšinutý zároveň, no potom príde k stretnutiu s policajtom v ľadovej pustine, ktoré je také trápne, akoby to napísal úplne iný scenárista a úplne to pochová dobrý pocit z kvalitného thrilleru. Škoda 50% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jeffrey, co se to s tebou, proboha, stalo? Jsi hubený jako tříska a tvůj rošťácký úsměv je potažený prošedivělým vousem, jako by skoro neexistoval ten ještě před časem nádherný chlap, jen zlomený ale přitom odhodlaný policejní detektiv, který chce najít vraha své dcery. Škoda slabší režie, bohužel. Dobře zvolená hudba, ale víc jak tři hvězdičky to nebude. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Komorní nuda,kde možná první půlka na dvě silnější hvězdy, ale jak poznáme vrahy, tak film už je jen ukecanou televizní epizodou seriálu, jakých v tv vidíme stovky.Nejhorší co může tvůrce udělat, když k pachatelům necítíte žádnou zášt´.A podle konce ani Morgan ve svý roli necítil nic.Když to tak vezmu,vůbec se neslučovalo to, co vrazi udělali, s tim, jak vypadali a jak se chovali.Slabota.Jedinou omluvou je, že to točil jogurt.30%. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Od Pettersona jsem četla zatím jenom jednu knihu. Kvůli seriálu Zoo. Nemám ho načteného, ale vím, jaké má základní schéma knih. A pravdou je, že na to, kolik toho napsal, klidně se do něj pustím později, až přečtu svoje topky, budu mít na důchod vystaráno. Proto jsem do filmu šla šla s nulovým očekávání. Prostě jsem se těšila na film s Morganem. A nebylo to vůbec špatné! Což je logické. Třeba takový Extant jsem dokoukala jenom kvůli němu, přestože byla druhá série ble. (Pokusím se být objektivní, přestože tohle slovo většinou ve slovníku nemám.) A upřímně, nevím, co si o filmu myslet. Způsob, kterým vrah zpracovává své oběti, je zajímavý. Tak zajímavý, že vás to nasere, pokud film nevysvětlí. Takže chcete vědět, kdo to dělá a proč to dělá. A jelikož je sice pán detektiv detektivem, smrt jeho dcery není jeho případ, musí se spojit s tím, kdo od vraha dostal pohlednici s budoucíma obětma. Proč ty pohlednice? O co vrahovi jde? Jak si vybírá zrovna toho, komu pohlednice přijde? Chce snad, aby ho do té doby chytili? Dobré otázky na rozjetí dobrého filmu. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že by tomu slušel formát minisérie. Takhle bylo všechno až moc narychlo. Věci se děly bez pořádného vysvětlení proč a moc ryhle. Celkově mi to spíš připomínalo televizní film mezinárodní spolupráce než něco, co mělo jít do kin. Je to správně nechutný, správně psychologický. Všechno není o penězích, ale tady bylo vidět, že chyběly a snímek tak působí jako něco, co by dávali "v pátek večer na dvojce". Film skončil. Nezanechal ve mě žádné pocity. Vlastně jsem se ani nebála o nikoho z nich. Škoda. Základ má potenciál, kdyby to natočil někdo jiný... ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Já byl spokojený. Není to tedy nervy drásající thriller, ale dalo se to. A i když je známo, kdo je vrah i motiv, nic to neubírá na tempu. Líbí se mi jakoby pomalé tempo, které kontrastuje s naléhavostí dopadení pachatelů. To, že to nakonec vyřeší všechno sám jeden americký detektiv, a ne celý interpol, mě také nepřekvapuje. Naštěstí, to nebylo ještě moc akční, kde by k jeho geniálním analýzám přispěla ještě schopnost „nemůžu umřít a nikdo mě nedokáže pořádně trefit“ Takže jako kriminálka na jedno použití, proč ne? ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Na Morgana je žalostný se dívat. Tam, kde to dřív uhrál očima, tu kupí cagovský výlevy v ty nejmíň vhodný doby. Kriminálka jako taková navíc stojí za pendrek. Povýšenej kokot v podobě hlavní postavy jí navíc hned od začátku žere hvězdičky. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad nevyužitého potenciálu. VO všetkom. Od hercov, cez scenár až po výpravu. Na začiatku sa to tak príjemné hrá s divákom, potom ale príde Štokholm a už je to len nasilu napínavá báchorka o nefunkčnom detstve a snahe niekomu niečo dokazovať. A stále som mal pocit, že už som to niekde videl. Škoda. 3 z 5 ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Tak snad za prachy, které Tanović získal za tuhle námezdní práci podle hodně děravého scénáře natočí doma v Bosně další skvělý film... A bude patřit do úplně jiného žánru, protože mysteriozní thriller (jak to tu nazývají) mu fakt nejde... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ve světě někdo vraždí manželské/milenecké páry jejich těla aranžuje do různých póz a posílá novinářom pohlednice. Případ vyšetřuje detektiv v důchodu (nejspíše) , který díky němu přišel o dceru a zetě. Průměrný thriller tak do televize někde na Tv Barrandov třeba rozhodně ne do kin . Vyššímu hodnocení brání několik zásadních věcí 1) To ho jako americká policie nechala jezdit po světě a vyšetřovat vraždy místo někoho zkušenějšího Fbi, Cia třeba ? (chápu je tam naznačené, že byla neschopná, ale i tak?) 2) Když policie ve Švédsku zatkla pachatele (nebudu psát kdo to je i když je to očividné od zhruba 40 minuty) to jim jako nic neprohledala a nezjistila, že měly více pasů 3) To jako cestovaly s částmi lidských těl po světě a kde jich skladovaly to si jich jako nosily v kufrech nebo mělo s sebou ledničku nebo přenosný box ?. 4) Ten konec bylo jako co? Pointa je dobrá ve stylu někdo má něco rád tak mu to zhnusíme zpracování je bohužel těžce průměrné. 40 procent ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma zoufale nevyužité mdlým zpracováním. Přitom vraždy jsou nápadité, originální, celoevropské pátrání atraktivní, ale výsledek je takový unylý. Karty se odkryjí až příliš brzy a finále je vyloženě nuda. ()

Reklama

Reklama