Reklama

Reklama

Zombi Holocaust

  • Itálie Zombi Holocaust (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zombie! Kanibalové! Šílený vědec! Tento film má vše, co správný fanda hororu potřebuje štěstí. Malý, zdánlivě idylický ostrov kdesi ve východní Indonésii se stává dějištěm strašlivých událostí. Šílený doktor O´Brien zde ve svých laboratořích provádí nelidské pokusy s nevinnými domorodci i jejich mrtvými těly. Situace se vyhrotí po příjezdu čtyřčlenné expedice, pátrající po tajemném božstvu zvaném Kito. Vše směřuje k nevyhnutelnému střetnutí zombie s kanibaly! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (78)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Něco, co se z počátku tváří jako klasická italská kanibalská gore řezničina, se v půlce změní v „lékařskou“ gore řeznickou variaci na Ostrov Dr. Moreaua. Zombíci tu sice nějací jsou (mají perfektní masky, fakt z nich jde hrůza), ale v celém filmu tak nějak nehrajou žádnou závažnější roli. Děj se rozjíždí docela dobře, konečné zjištění, že nejde o čistej kanibalskej horor je dost potěšující, ale výsledný efekt trošku kazí ten konec, kterej je svým způsobem trošku nelogický (v tom, že není vůbec nijak nastíněno, proč k němu došlo) a hlavně šitý hodně horkou jehlou. Ale jinak je to docela povedený snímek (asi nejlepší kanibalismem načáchlý film, co jsem viděl), dobrý masky, dobrý gore, nějaká nahota... Dostal jsem víc, než jsem čekal. Spokojenost. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zajimavej horurek, kterej sice neni dvakrat strasidelnej, ale aspon tu neni nouze o krev a vnitrnosti. V podstate od zacatku do konce se tu tahaj streva a zerou organy, na druhou stranu, neni zde nic skutecne originalniho, ale aspon je tu toho hodne. Jinak cely je to takovej slepenec mezi Cannibal holocaust a Zombi 2, pricemz nejdriv mame Cannibal a kdyz uz to zacne bejt po nakejch 50 minutach unavny, objevi se zombici a film razem zacne pripominat Zombi 2. Co se tyce masek zombiku, jedinej rozdil mezi nima a domorodcema je v tom, ze maj na sobe par roztrhanejch hadru a pytel uspinenej od blata na hlave. Moh bych filmu vytykat neoriginalitu, spatny masky zombiku, nic moc herecky vykony, nic moc hudbu atd., ale neudelam to, protoze film v podstate splnil moje ocekavani a je se docela dobre bavil. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde o trash nehorázných rozměrů, přece jen by ho každý hororový fanda měl vidět. Vznikl ve stejném roce jako Zombi 2 a Cannibal Holocaust, nicméně vydělávání na případné záměně názvů je to nejmenší, co dnes diváka může trápit. Především - filmu rád odpustím nedostatky, pokud je přebije svými klady. V tomhle případě by člověk čekal úchylnou porci gore, ale dostane jen porcování srandovních paňáců, figurínu s ulomenou rukou a statisty (srandisty?) s bramborákem v obličeji místo zombíků. Všechno se topí v nudě, odfláklosti, lacinosti a stupiditě, závěr je megaklišé. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava, která se veze na Fulciho Zombi 2. Stejné lokace, stejné interiéry, dokonce i filmový štáb. Ovšem, jak už samotný název napovídá, Girolami byl o něco odvážnější a nezůstal jen u Fulciho. Do svého řádně krvavého koktejlu zamíchal i Deodatův Cannibal Holocaust. Pod rukama mu tak vznikla zajímavá příchuť, plná přínosných dialogů, žravých domorodců a soldního gore se skvělým soundtrackem navrch. Na druhou stranu, některé efekty ´sou opravdu odfláknuté. A nejvíce to odnesli chudáci ghúlové, kterých je tu naštěstí poskromnu. Tvůrci se totiž soustředili pouze na obličejové masky a se zbytkem těla už si nelámali hlavu. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tradičný príbeh a spracovanie tej doby, niečo podobné a zhruba na rovnakej úrovni ako je Zombi 2 od Fulciho z roku 1979. Určite je viac filmov tohto žánru, ktoré sú si podobné, mňa hneď pri sledovaní napadol práve Zombi 2. Tieto 2 filmy sú si celkom dosť podobné napr. čo sa týka exteriérov, príbehu, spracovania atď... Avšak u Zombi Holocaust sa režisérovi asi málilo a tak pridal k zombiekom aj kanibalov + nahota žien taktiež nechýbala. Príbeh Zombi Holocaustu sa začína celkom hustým, atmosferickým začiatkom v pitevne. Tento úvod je dosť dobre urobený, navnadil ma, ale potom to už trochu viazlo. Už v spomínanej pitevne sa podarí odhaliť jedného zmrda, ktorý sa pohráva s mŕtvolami (napr. odrezáva im ruky, kuchá im hrudník apod. avšak pre svoju zvrátenú potrebu). Je odhalený, začína vyšetrovanie a až jeho znak (tetovanie) na hrudi kmeňa Kito, dá vyšetrovaniu a expedícii ten správny smer. Kolísavý hororový výkon v ktorom bolo minimálne v prvej polovici na škodu, že sa nerozviedli ďalej tie nechutnosti do väčšej gradácie. V závere sa to trochu zlepšilo v tomto smere + nemôžem filmu nedať 1* grátis za holé scény (nebolo ich veľa, myslím že 3), avšak tá posledná kvetinková sa mi moc páčila. Priemer žánru, 3*. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy asistent Toran (Roberto Resta) vyskočí z okna, se při dopadu oddělí ruka z figuríny imitující jeho tělo. V následujícím záběru, kdy Toran umírá, má ovšem obě ruce v pořádku. (masekjc)
  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • Film obsahuje minimálně dvě scény z legendárního zombie hororu Zombi 2. Objeví se zde i stejné exteriéry a herci ze jmenovaného filmu. (folklorman)

Reklama

Reklama