Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Konec devatenáctého století znamenal pro Indii život pod nadvládou britských kolonizátorů. Právo zde představovali důstojníci a jejich oddíly. Zdaleka ne všude však byli vojáci takovými džentlmeny, jak se o nich vyprávělo. Malá zemědělská vesnice Champaner je tábořištěm jednotky, jíž velí kapitán Russel arogantní a náladový muž, jemuž na lidském životě záleží jen minimálně. Podle toho se také chová k místním obyvatelům. Je jen otázka času, kdy dojde ke vzpouře. Vesničané vedení srdnatým a odhodlaným farmářem Bhuvanem a půvabnou Gauri však vědí, že odpor může existovat i bez zbytečných krveprolití a přestřelek. Rozhodnou se pro mírovou cestu jejich triumfem nad bezohlednými uzurpátory se má stát vítězství nad vojáky v jejich národním sportu v kriketu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Milan25 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičkový film. Délka vůbec není na škodu, spíš naopak. Jednou z nejlepších věcí ve filmu jsou uplně suprové písně a dokonalá choreografie. Podle mě je to rozhodně jeden z nejlepších neamerických filmů za posledních deset let. ()

maci06 

všechny recenze uživatele

Lagaan je příběh, který už jste zaručeně několikrát viděli, jeho zasazení do Indie a kriket z něj ale dělají něco extra ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Kolonizátori sú bezcitné prasce a tak sa ich obyvatelia utláčanej dediny rozhodnú poraziť v krikete, aby im 3 roky nemuseli platiť dane. Keby boli tie charaktery viacej dvojdymenzionálne, tak by už boli kreslené. Lagaan bol medzi prvými bolly filmami, ktoré som videla. Pripadal mi veľmi dlhý a málo sa toho dialo. Veľmi pekná cinematografia, na hudbu som okrem Radha Kaise na Jale zabudla. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Indie se v tomto filmu vypořádává s britským dědictvím způsobem natolik naivním a zavádějícím, že bych styl více ocenila, kdyby patřil do filmového dávnověku... Něčím však chytne, možná odhodláním obyvatel vesnice, možná napětím, jak to celé dopadne, možná snahou pochopit tu nekonečnou hru zvanou kriket. ()

šarka 

všechny recenze uživatele

skoro 4 hodiny politické agitky a vesnickáho kriketu, kdy se banda hodných hodných vesničanů musí na hřišti postavit zlým zlým angličanům,k reří utlačují je a jejich hodného rádžu...to je i na mě moc. Ani vtipné mi to moc nepřišlo, takže jediné, co stálo za to byla hudba (kromě momentu, kdy do toho začla "kvílet" ta bílá anglická slečna) a tanečky...a i těch bylo málo... ()

skleboun 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mi nevadila ani délka, ani zažitá klišé, protože myšlení a kultura je tak odlišná, že to dělá ten film hrozně zajímavým...aspoň pro mě :) plus krásné písničky a skvělá choreografie (hlavně v chrámu o Radhě a Krišnovi :) ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Prostě dobrý, kamera, davové scény, chlápci v županech co tančí, herci občas přehrávají až to bolí... ale jo má to šťávu ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Příběh má téměř západní parametry. Kolik takových pohádek bylo natočeno nejen v americké produkci. Ale celý film sráží pro indické filmy tak typická ďábelská stopáž, která je ještě také typicky natahována předlouhými indickými písněmi, které alespoň mně přijdou na jedno brdo a co by šlo říci jednou větou je v nich opakováno deset minut. ()

Dalessia 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo mé poprvé a asi taky i poslední :D - v živote som nekulala takmer 4 hodinový film a asi ani už nebudem. Kúsok mi chýbal k dokonalosti. 4+ ()

Dzvandzi 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře působivé, dlouhé, poutavé, chytlavé a kvalitní. Jednalo se o první film z bollywoodu, který jsem viděl a musim říci, že to byla dobrá volba, dost mě to překvapilo. Má to kvalitní scénář, herce ( hlavní herec se mi velmi líbil) a celé je to doprovázeno pěknými písněmi. Snímek je o národní hře kriket, konečně ho díky lagaan trochu chápu i když k tomu abych ho chápal úplně mám ještě daleko... Velmi oceňuji to, že navzdory délce mě to v žádných chvílích opravdu nenudilo a bavilo mě to, takže s bollywoodem určitě začnu a jsem zvědav co mě čeká. Tohle byl velmi dobrý rozjezd :) ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování, nadsázka, humor, ale hlavně jedinečná atmosféra zápasu v kriketu. Člověk by neřekl, že bude hodinu sledovat bez dechu jenom samotné utkání ve hře, jejíž pravidla ani nezná, a bude prožívat každou vteřinu, každou radost i bolest. Skvěle natočeno a Aamir opět ukazuje svoje neodolatelné charisma. ()

Katekat 

všechny recenze uživatele

Jen člověk, který sní, si své sny může splnit :-) Dlouho mě od filmu odrazovala stopáž, ale dneska na to byl správný čas a rozpoložení a první (a jedinou) pauzu jsem si dala po hodině a půl, to by člověk nevěřil, že to tak uteklo! Pro mě velmi emotivní zážitek, vždyť těm "zatraceným farmářům" jde o Laggan. Nejsilnější na mě působila scéna, kdy farmáři zahlédli blížící se mraky. ()

Reklama

Reklama