Reklama

Reklama

Epizody(14)

Obsahy(1)

Kdo doopravdy řídí náš stát. Kdo řídí ty, kteří tvrdí, že něco řídí. Malá kancelář uprostřed Prahy je skutečným centrem české politiky a její šéf nejmocnějším mužem republiky. Zkrátka co Mohamedu Mekka, to Čechu Blaník! Antonín Blaník. Profesionální lobbista, který si na dlouhé řeči nepotrpí, problémy řeší rychle a bez odkladu. (38film)

(více)

Recenze (17)

char_t 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech - zatím slabší, než Kancelář Blaník, asi hlavně proto, že první díl je zmatené shrnutí přeskočené sezóny a další dva (DPH na pivo a Karanténa) byly evidentně spíchnuté dost narychlo, aby reagovaly na aktuální situaci. Čtvrtý díl už ale jede naplno, doufejme, že to vydrží. Snad s dalšími díly nebudou tolik spěchat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To by Vráťa nikdy neudělal. On je křivák, ale rovnej." Tonda Blaník je borec i v časech korony. Už tedy spravedlivě nekope do všech, ale jen do tý neoblíbený části politiků, ale to zase tak moc nevadí. Je to totiž pořád zábava, kadí se první liga a republika pod Tondovým dohledem neustále vzkvétá. Já jsem si to užil. Čus virus. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První díl je vlastně takový teaser na věci budoucí. Snad do toho zas pořádně šlápnou..Materiálu je bohužel pořád mraky. EDIT: Bohužel nešlápli. Skočila jim do toho karanténa a muselo se točit na kameru na záchodě...a strašně to Blaníkovi uškodilo. Navíc ten fakt, že má Blaník všechna čísla na důležité lidi v telefonech, začalo být strašně laciné. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Většinu zemí krom banánových republik a to dokonce těch s demokratických zřízením neřídí prezidenti, premiéři ani ministři. Řídí ji lidé, kteří tyto lidi řídí. Velká Británie tam má například svého Humphreye Applebyho no a my svého Tondu Blaníka. Myslím si, že Markovi Danielovi tuhle roli už nikdo neodpáře a je mu ke cti, že Tondu dává opravdu nadšeně, dokonce si ho užívá. Ačkoliv díly s jistou setrvačností reagují na aktuální domácí politickou a někdy i světovou situaci, mají často větší výpovědní hodnotu než například zpravodajtví naší veřejnoprávní televize :-). I když si z lecčehož dělá parta scénáristů srandu, možná leckdy opravdu kloužou okrajově po hranici skutečné reality :-) ! Mez skutečnou blbostí našich některých politiků a scénářem s absurdními zápletkami, nemusí být totiž až tak velký rozdíl... Blaník má jedinou chybičku. Časem jeho humor, jeho apel i satira nutně vyčpívá... Doba se mění a témata překrývají nové události. Zatímco u Jistě pane premiére a Jistě pane ministře dnes šlověk až žasne jak je ta byrokracie a to aparátničství stále i po 40 letech stále stejné, nevím jak bude působit sledování Blaníka za 40 let a zda to bude působit stejně. To ale není chyba tvůrců. Tak to prostě je. Rozhodně je to však věrný otisk doby i toho co si většina z nás má stále potřebu demokraticky volit... Dávm za 5 párů luxusních polobotek! * * * * * ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tonda Blaník se opět vrací se svým pořadem. V politice se toho děje stále dost, takže má z čeho brát. Zatím je to spíš takový souhrn věcí, co se staly za poslední dva roky. I díl s pivem byl dobrý. "Tonda Blaník!" ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Tonda Blaník se zase rozjíždí a šije kolem sebe stále dost ... uvidíme zda mu nedojde dech. Začátek byl slabší, ale 3. a 4. díl byly bezva, takže zatím ho podpořím 4 hvězdami a budu pečlivě sledovat dál. Další díly už nějak moc nebaví, koronavirus negativně zapracoval, takže snižuji známku a doufám, že se časem vrátí s něčím zajímavějším. Nejspíš nemá cenu sledovat, aby tenhle seriál zbytečně nezkazil reputaci původní Kanceláři. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tonda Blaník je zpátky! A naštěstí opět v parádní formě. Až na zbytečný první díl je to jedna velká paráda a druhý, třetí a čtvrtý díl jsou vyloženě geniální. A velké plus je taky to, že je to ohromně aktuální. Snad to nebude horší. 90%. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Po devíti dílech zatím zklamání. Působí to, že si daný sponzor, uváděný v titulcích, zřejmě zastesknil, že už není Tonda Blaník, tak si ho zaplatil, a tvůrci museli hned vyběhnout na plac vytvářet nové díly. Díly v karanténě jsou zatím to nejslabší, co Blaník přinesl, tady měli tvůrci zareagovat tím, že sérii přeruší, a ne dělat skype formu pořadu, která nefunguje. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Kouzlo Blaníku bylo v tom, že na reálné události dokázal naroubovat fiktivní pozadí. Tohle už je příliš moc volné a prakticky vůbec (nebo max v základní myšlence) se neopírá o skutečné události. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Kancelář Blaník se držel ještě v rámci jakýchsi mezí. Tady už je to přes čáru v tom smyslu, že se z toho stala fantasmagorie. Vtipy jsou trapnější, scénář méně promyšlený (řekl bych, že je snad i prvoplánový a nepřepisovaný, neupravovaný). Zápletky už tolik nezaujmou, i když se občas nabídne zajímavé téma - které tak zůstane promarněné. Za mě jenom slabší průměr, což je oproti předcházejícímu seriálu docela škoda. ()

RypavaDvojka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek skvělý. Starý dobrý Tonda Blaník. Bohužel s karanténou nepřišlo odložení, což seriálu moc neprospělo a přišel kvalitativní úpadek. Skvělé díly: Pivo a tři DPH, Karanténa Blaník, Dvojníci, Království za Koněva (Asi nejlepší z těch karanténích) Z původního úmyslu dát 4 hvězdy jsem spadl na tři. 60% ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Republika Blaník je už pouze stínem toho Blaníka, který tak skvěle nastartoval. Chápu, že lockdown do toho hodil vidle, je ale otázka, jestli nebylo lepší počkat a všechny příběhy kolem koronaviru nezhustit do jednoho, dvou kvalitních dílů. Tohle je prostě nuda od začátku do konce. Marek Daniel je stále fajn, ale víc než kdy jindy je vidět, že tu prostě nebyl scénář, který by to utáhl. Nuda. ()

niska98 

všechny recenze uživatele

tak já mám Kancelář Blaník už docela dlouho ráda a znám všechny díly, takže jsem se těšila až se dostanu k tomu pokračování a nejsem vůbec zklamaná. obvzlášť některé díly a situaci byly výborný. zkrátka mě tenhle koncept baví. Ale jde hlavně o reakční parodii, takže se netrefí do vkusu každého. doporučuju těm, co mají rádi parodie, politické parodie, a chtějí se docela dobře pobavit. Body na víc za novinové články. Protože ty jsou hodně boží ()

Bjesik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První čtyři díly nemají spád. Následuje řada povedených dílů, které sice nedosahují kvality Kanceláře Blaník, ale film předčí. V desátém díle se najednou tvůrci rozhodnou zbytečně opakovat, že Tonda je lobista a že vydělává peníze, jako kdyby se divák koukal na první díl. Republika Blaník je (zatím 11 dílů) zbytečně přímočařejší jak v podání "vývoje" jednotlivých kauz, tak v projevech Žížaly i Leňuchy. Kvůli individuálnímu natáčení herců se také vytrácí dynamika "pracovního kolektivu". Přesto se některé díly velmi povedly díky důmyslné práci s konkrétními politickými novinkami (6., 7., 11. díly). ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Letem světem českou politickou satirou. Rejpání do politiků je vděčným tématem, ale je toho už všude moc a pokud při tom vysloveně nešlapete na politická kuří oka, rychle zapadnete. Covid z toho udělal jsem tuctovou záchodovou fraškou, kde se vyjednává s politiky a řve po zaměstnancích. Škoda, potenciál tu byl ale nová Česká soda by z toho nebyla ani bez covidu. ()

Reklama

Reklama