Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Generační seriál na motivy románu Mary Wesleyové začíná na pohřbu, kde se sejdou příbuzní a každý z nich si v sobě nese střípek osudů jedné anglické rodiny během druhé světové války. Ústředními hrdiny jsou Richard (Paul Eddington) a Helena (Felicity Kendal) a jejich neteře a synovci - jejich lásky, zklamání, osudové rány i hrůzy spojené s válkou. Seriál zístal televizní cenu BAFTA za nejlepší kostýmy. (Morien)

(více)

Recenze (2)

Morien 

všechny recenze uživatele

Taková televizní jednohubka. Člověk si buďto pustí jeden díl týdně a potom to celkem pohodlně pustí z hlavy, nebo tím stráví čtyři hodiny jednoho dne a výsledek se vypaří docela stejně. Ač je to z roku 92, už to naznačuje, jak budou vypadat komerční seriály (a nejen seriály) budoucnosti: převážně se souloží a sem tam se tam hodí nějaká ta historická událost. ()

judy 

všechny recenze uživatele

Četla jsem knihu, už ta mi přišla celkem slabá, takže mě překvapilo, že to zfilmovali. Vyloženě vztahový seríál, zasazený do doby 2. světové války v Anglii. Zajímavostí je pro mě z dnešního pohledu účast tehdy mladičkých herců Tobyho Stephense a Tary Fitzgerald - ti se spolu o několik let později sešli v The Tenant of the Wildfell Hall.** a půl. Pozn. ke shlédnutí celé na youtube ()

Reklama

Reklama