Reklama

Reklama

Vetřelec

Trailer 3

Vesmírná loď Nostromo míří zpět na Zemi, astronauti spí. Náhle dojde k jejich automatickému probuzení – nikdo neví, co se děje, protože jsou ještě velmi daleko od cíle cesty. Prostřednictvím centrálního počítače zjistí, že přijímače zachytily signál SOS z blízké planety. Posádka je povinna věc vyšetřit. Vyslaný modul má s přistáním velké problémy. Přesto někteří na průzkum. V jeskynním komplexu objeví podivný organizmus, který vypadá jako kolonie vajíček. Počítač mateřské lodi mezitím dešifruje zprávu jako varování, ne jako volání o pomoc. Všichni jsou okamžitě odvoláni. Jenže jedno z vajíček se otevře a jakási hmota ve tvaru chobotnice se během setiny sekundy přisaje na přilbu jednoho z astronautů, přesněji řečeno na jeho obličej. Přes odpor Ripleyové, že je proti bezpečnostním předpisům brát na palubu cokoli neznámého, otevře Ash dveře a všechny vpustí. Po nějaké době je nalezen cizí organismus na podlaze, sám odpadl. Vypadá to, že se postižený těší dobrému zdraví. Při společném jídle však stolující zažijí hrůzné představení. Před jejich očima vyleze z astronautova břicha nějaký tvor, a než stačí kdokoli cokoli podniknout, bleskovou rychlostí zmizí v obrovských prostorách lodi. Začíná noční můra – monstrum postupně likviduje posádku a zdá se, že je nezničitelné… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 816)

Aceboris 

všechny recenze uživatele

Nadhera, parada, krasa a uzas. Tento klenot medzi klenotmi a poklad medzi pokladmi je velmi lahke opisat. Uz ako maly chlapec este na kazete som si to pozrel tri krat po sebe hoci som sa neskutocne bal, film vo mne zanechal pocit, ktory sa neda opisat, dovtedy zaner, horor ci sci-fi som neriesil az tu sa to zlomylo. Ridley Scott spravil nieco co ma naklonilo na stranu tychto zanrov. Samotne spracovanie, hudba, dej, vizualne efekty, spracovanie vesmirnej lode vnutra a v neposlednom rade Votrelca bolo neskutocne a ocenene Oscarom, aj keby by som velmi chcel na tomto filme neviem a ani nechcem najst zapor. Skuste sa spytat niekoho, kto pozera len komedie, ci akcne, alebo iny zaner ci nepozna Votrelca, len malokto vam odpovie zaporne. Len malo filmov dokazalo tento zaner povzniest tak vysoko. V neposlednom rade mala stastie dovtedy neznama herecka Sigourney Weawer, ulohu odmietli take herecky ako Faye Dunavayova, alebo Bridget Fondova, za ulohu Ripley dostala honorar 30-tisic dolarov, jednoducho mala stastie, ze jej tato rola bola ponuknuta, lebo prave tento film jej odstartoval karieru. Filmy ako Working Girl, ci Ghostbusters netreba ani predstavovat. Proste niekto stastie najde a niekoho si stastie najde same. Samotny film do dnesneho dna ziskal uz trinast roznych oceneni a v 18 bol nominovany. Ak este je niekto kto ho nevidel tak nech sa do toho pusti, ja osobne vlasnim seriu na blu-ray a nelutujem raz za pol roka ma chyti sabes a hor sa na to. U ma ako jeden z mala filmov 10/10 ()

Loooba 

všechny recenze uživatele

Uau! Film, který se narodil ve stejném roce jako já, takže evidentně super ročník! Podívaná vetřelci do kukadel byla na dlouho tím nejděsivějším, co jsem mohl zažít! ()

palailogos 

všechny recenze uživatele

Vetřelec - Nebudu tady psát o tom, k jakým nepřesnostem jsem tady došel, a co by se doopravdy takhle nemohlo stát. Nebudu se vůbec zmiňovat o tom, proč v tak vyspělé lodi někdo sedí u klávesnice a neovládá počítač hlasem. A už vůbec mne nebude zajímat, proč jsou v tak obrovské lodi dva, DVA opraváři, kteří všechno dělají ručně. Napíšu vám o svých pocitech. Pocit prostoru, stále přítomná tíseň. Tušení neblahosti a stísněného nebezpečí. Zoufalství bezvýchodnosti a stálá temnota v duši. A přitom toho vetřelce sakra nikdo pořádně neviděl ....Ani jsem se sám sebe neptal, jestli je to sci-fi nebo horror. Podle mého čistokrevný horror, který se čirou náhodou ocitl na výletě ve vesmíru. Pokud jde o atmosféru, asi jeden z nejlepších filmů vůbec ...... ()

damapo 

všechny recenze uživatele

Film, který mě držel u obrazovky hlavně svým napětím a atmosférou. Je až neskutečné, jak mě tento film pohltil a až do samotného konce mě nepustil, přičemž vetřelce jsem takřka vůbec neviděl. To je ten důvod 5ti hvězdiček. Dokonalost tohoto žánru. ()

JohnyMaSpani 

všechny recenze uživatele

Poklad hororu, za těch 34 let se kurva moc daleko nedošlo, protože si fakt nevybavím film, kterej by tohle trumfnul . . . Vyserte se na efekty a vemte si z tohoto filmu příklad. ()

Balgool 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott nastartoval naprosto famózní sérii, která trvá bezmála již 35 let. S něčím takovým se kromě série Star Wars snad nelze setkat. Podporuje to i fakt, že po Scottovi pevzal režisérskou štafetu někdo jiný ( v pípadě Aliens famózní Cameron ), což dělá v rámci pokračování jednoho příběhu úplně nový zážitek z úplně, dá se říci, jiného filmu. Alien nabízí hororovou atmosféru, která by se dala krájet, totální klaustrofobii a strach v každé vteřině tohoto snímku. Na svou dobu revoluční záležitost, podtržená brilantním výkonem Sigourney Weaver. 4.5*. Za kult dávám 5* ()

Herrydos 

všechny recenze uživatele

Tento film se viděl a musím uznat že na dobu ve které je natočen je na velmi vysoké úrovni a dokáže vyděsit mnohem lépe než kdejaké horory dnešní doby Obchodní loď Nostromo jsem si zamiloval a vetřelec se stal mým oblíbeným mimozemšťanem protože tak jako mě dokázal děsit on to nedokázal již žádný film a proto tento film považuji jako jeden z nejsilnějších filmových zážitků a můžu vřele doporučit na temné večery ()

Dexies 

všechny recenze uživatele

KULTOVNÍ FILM!!! ... atmosféra se buduje už od úvodních titulků, přes celý film až po závěrečné titulky ... vynikající Sigourney Weaver ... vynikající hudba ... film dal základ pozdějším scifi/hororům ... překlad knižní předlohy zní: Osmý cestující je smrt ... ()

RajmikCZ 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1979, Ridley Scott posílá do kin svůj druhý velký snímek nazvaný Vetřelec. Nikdo nepředpokladá, že by to mohlo mít až takovýto úspěch, ani sám Scott. Otevírá brány do science-fiction filmů a jenom dokazuje, jak snadné je natočit film plný napětí, aniž by se muselo vlastně po celou dobu něco dít. Famozní! ()

tvurce 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejpreciznější ztvárnění strachu z neznámého. Absence všudypřítomně nepřítomného vetřelce cirkuluje napříč filmem od prvních minut až po poslední sekvence. Málo který snímek způsobil v kinech tak nádherně "panické" vlny jako Vetřelec. Ještě dnes si mi vybaví naše malé kino narvané k prasknutí a rytmické úleky všech přítomných...co 3 minuty to sborový výkřik a těla diváků pod tlakem nějaké neviditelné síly vyzařující z plátna vystřelena z předklonu zpět do opěradel sedaček...tohle jsem pak už nikdy v kině nezažil a pochybuji, že kdy ještě zažiju. ***** ()

denny001 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem se na tento "nepřístupný" film do kina nedostal. Korpulentní, neoblomná uvaděčka mne vypoklonkovala a já musel čekat na další šanci. O to větší zážitek to pak byl. Ve své době byl Vetřelec opravdové zjevení a tajemná atmosféra strachu dokázala uhranout. A pak je tady H.R.Giger. Potom, co jsem si prohlédl jeho portfolia, se nemohu ubránit dojmu, že to už někde musel vidět... Něco tak úžasně mrazivě temného a hrůzného snad nejde ani vymyslet. Scott a Giger společně vytvořili majsterštyk! ()

Yhitte 

všechny recenze uživatele

Jen tak tak jsem tomu dal ty **** hvězdičky. Chápu to, že vetřelec je "kultovní film", ale dnešním filmům o nešahá ani p kotníky a to ne kvůli špatným efektům (nic lepšího nemůžu čekat od 30ti letého filmu), ale kvůli příběhu. Většina filmu až na konec je suchá a ani jedna z scén v celém filmu není "děsivá". Jediné co to zachránilo před tím, abych tomu dal dvě byla poslední část, která měla DOKONCE i asmosféru a fakt, že to muselo být na svojí dobu úžasné (a taky že by mě všichni zavraždili). ()

Gorgon 

všechny recenze uživatele

Hororová klasika. Ze sci-fi hororů jednoznačně nejlepší. Po takové době to neztratilo ani trochu ze své původní atmosféry a film za to může vděčit Scottovu perfekcionalizmu. Jerry Goldsmith je taky klasa. Bez jeho hudby by to bylo poloviční. ()

Purish 

všechny recenze uživatele

Osobne považujem tento horor za niečo, čo sa vo svojej podstate nedá prekonať. Mám rád všetky štyri diely, ale jednotka je film, ktorý dal všetkym ostatným častiam atmosféru, vizuál, hudbu atď... Niekedy mi je ľúto, že som o niečo mladší ako film samotný, takže som túto pecku nemohol vidieť priamo v kine, kde sa atmosféra napätia a strachu dala určite krájať. Prakticky ak niekto spomenie meno Sigourney Weaver väčšina ľudí si spomenie na Ripleyovú a obávam sa, že to už táto herečka nikdy nezmení. Podobný osud ako má napr. Emma Watson, ktorá môže robiť čo chce, stále bude Hermióna :) ()

Tomur 

všechny recenze uživatele

Je to geniální dílo od Režiséra Ridley Scott jenom je škoda že jeho pokračovaní Prometheus tak trochu nevyšlo. Vetřelec je kultovní dílo s výbornou atmosférou hororového snímku ani dnešní filmy tohoto ražení nesou tak výborní. Nedávalo zesnulí tvůrce aliens Hans Rudolf Giger, udělal jednoho s nejúžasnějších tvoru na světě. Je to mistrovské dílo, a je škoda že podobné snímky se dneska nenatáčejí. Tenkrát mladičká herečka Sigourney Weaver, byla úžasná a od ti doby je s předních hereček kterou mužů. ()

Elanornegra 

všechny recenze uživatele

Nadcasova snimka, ktora i po tolkych rokoch dokaze zaujat. Vizualna stranka takmer neprekazala, co na sci-fi z takeho obdobia je dost nezvycajne, dej priamy, Sigourney vyborna ako vzdy ... spoznal som tam par hercov, fakt skvele a lepsie ako Cameronove pokracovanie z dovodu.. ze tam uz je citelne ako ten vizual za tie roky pokrocil... ale zase ak to mam porovnat s The Thing... tam bol ten strach z netusiaceho zla lepsi, a aj hudobny doprovod takze 95% ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu velmi dobrý sci-fi horror, který se rozhodně neztratí ani mezi dnešními snímky. Po pravdě řečeno většinu z nich hravě strčí do kapsy. Ale také jsem zde objevil pár drobností, přes které se nemohu jen tak přenést. Hlavně mě moc nevoněl způsob jak náš vetřelec nakonec opustil svět živých. To mi opravdu trochu zkazilo dojmy z filmu a také díky tomu dávám o jednu hvězdu méně než jsem měl až do samotného závěru v plánu. ()

redme 

všechny recenze uživatele

Jeden ze dvou excelentních sci-fi hororů jaké kdy svět / zatím / nosil. Atmosféra jako prase, lekačky přesně tam, kde mají být ..... A asi životní prokletí Sigourney Weawer. Jo, a tím druhým je Věc (1982) :-) ()

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Nový Vetřelec našel herečku do hlavní role

Nový Vetřelec našel herečku do hlavní role

17.11.2022

Pětadvacetiletá herečka a vycházející hvězda Cailee Spaeny (Mare z Eastttownu, Zlý časy v El Royale) jedná v současnosti o hlavní roli v chystaném rebootu filmového Vetřelce. Projekt pochází od… (více)

Reklama

Reklama