Reklama

Reklama

Děti pod zámkem

  • Francie USA: Locking Up Children (více)
všechny plakáty
Trailer
Francie, 2019, 54 min

Režie:

Esther Goldmann

Obsahy(1)

V amerických věznicích je na 70000 mladistvých. Jaké jsou příčiny tohoto stavu a jaký je život mladistvých vězňů? Spojené státy drží světový rekord v počtu vězňů. Děti nejsou výjimkou, za mříže se mohou dostat už od deseti let. U závažných zločinů nehraje nezletilost roli. Pouze třicet procent mladistvých se ale dostane do vězení za násilné jednání. Většina z nich je zadržena za menší přečiny, jako je užívání drog. Dokument se věnuje na jedné straně tvrdému přístupu nulové tolerance v Texasu, na druhé pak reformě systému v Utahu, jejímž cílem je snížit množství mladistvých vězněných a vsadit na jejich rehabilitaci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Americka kultura je ve sve podstate nasilna a tak zavedla tyto kulturni normy. Ve stredoveku se za kradez nedostatkoveho chleba usekavala ruka, coz by dnes nikoho nenapadlo, protoze je chleba dostatek. Dokument se snazi vzbudit v divacich litost, ale proti funguji predatorske oci mladych akteru, kterym je do nich videt. Pro body navic mluvi nezname americke tema. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Samotné téma je diskutabilní a ani tisíc lidí by se neshodlo, jak problém řešit. Já zastávám názor, že v jedné věci je to v USA v pořádku. Jestliže nezletilý provede těžký zločin, přepadení, únos nebo nedej bože vraždu, pak je v pořádku zacházet s ním jako s dospělým. Přeci provedl něco dospělého, tak proč se k němu chovat jako k dítěti? Jedna žena v dokumentu, která bojuje za to, aby se zlepšilo chování a podmínky věznění pro nezletilé, říká, že by se s dětmi mělo jednat jako s dětmi. Ale jestliže se chovají, jednají a jsou nezvladatelní jako dospělí, pak toto není možné. Druhou stranou mince je chlapec odsouzený za vraždu otce na čtyřicet let (nepamatuji si přesně kolik), kterého ale otec celý život bil. Jistě ať sedí, ale až do důchodu? Další problematikou je naopak přístup k nevinnému v New Yorku. Mají v USA o čem přemýšlet a správný přístup je prevence, myslím, že by neškodilo i u nás něco podobného zavést (tedy vstup školáků ve věznicích) a to napříč jednotlivými problematikami a obory. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Výjimečnost dokumentu spočívá v tom, že přináší zcela převratné informace, něco, o čem jsem neměla ani ponětí, jak jsou souzení a následně trestáni mladiství a děti (od 10 let) ve Spojených státech. https://www.ceskatelevize.cz/porady/13686527437-deti-pod-zamkem/ ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzský dokument o americkém přístupu k americkým mladistvím kriminálníkům a v Texasu, kde můžou do lochu desetileté děcka, tak i k dětem. Paradoxní je, že tady mistrujou Amíky Francouzi se svými armádami arabských delikventů nicméně některý věci zajímavý, pro mne nejvíc vopruz ti šerifové ve škole. To je nácvik na kriminál nebo co? ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama