Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Útvar operativního vyšetřování sídlící v Tokiu se snaží vyšetřit různé případy do 24 hodin. Novými členy se stávají Šima Kazuki, bývalý kriminalista, Ibuki Ai, pro něhož je to šance postupovat u policie dál, Kokonoe Johito, kterého sem dosadil jeho u policie vlivný otec, a Džinba Kóhei, policejní veterán. Každý z nich má něco do sebe, každý z nich má své metody, chyby i silné stránky. Společně pak vyšetřují velké i malé zločiny. (Zíza)

(více)

Recenze (2)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Stejná autorka i režie jako Unnatural. Není pak divu, že síla zážitku je podobná, přestože musím říct, že Unnatural pro mě stojí ještě o něco výše. Zároveň se i v tomto seriálu objeví laboratoř UDI a pár postav z Unnatural, takže znalý divák hned zajásá, že se tvůrci rozhodli světy obou seriálů propojit. Zkrátka taková třešnička navíc pro fanoušky. :) A teď už k seriálu samotnému – hlavní dvojice v podání Hošina Gena a Ajana Gó byla výborná! Ti dva se svými odlišnými charaktery skvěle doplňovali a zároveň z nich čišela energie takového toho správného chlapského přátelství. Přestože jsem tyto dva herce do teď neměla příliš v merku, v těchto rolích jsem si je okamžitě oblíbila. Zároveň mě hodně bavil Suda Masaki (včetně ósackého dialektu). V záporných rolích jsem ho moc nevídala, ale tady vystřihl prvotřídního záporáka ve svérázném „ležérním“ stylu. Spojení jakési prohnanosti, inteligence a nenuceného jednání z něj udělaly mimořádně zajímavou a tak trochu nepředvídatelnou postavu. A většina vedlejších postav celý ansámbl hezky doplňovala. Seriál má pár drobných much, které jde ale snadno odpustit. Začátek je třeba příliš zahlcující mírou nových informací a postav (vím ale, že podobný případ to byl i u Unnatural). Pak se na druhou stranu musíme prokousat pár epizodickými díly, než dojde na to hlavní (což zpětně vnímám jako menší nedostatek v rámci vyváženosti celku), nakonec ale musím uznat, že i to bylo vlastně v pohodě, jelikož skrze to poznáváme a ztotožňujeme se s postavami. Celkově vzato mě tentokrát sice tolik nevtáhla ta pracovní/profesní stránka seriálu, ukazující policii a vyšetřování (i když i tohle má své hezké momenty), ale na druhou stranu to plně vyvážily právě výborné hlavní postavy. Hlavní dvojka utáhla celý seriál s takovou energií, že bych se rozhodně nebránila vidět s nimi nějaké pokračování, pokud by existovalo.  ~(4,3)~ ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nogi Akiko prostě nezklamala. Ona svému řemeslu rozumí a ví, co chce moderní divák. Nedrží se starých osvědčených postupů, dělá si nové cestičky a stereotypy a klišé používá jako boty, nikoliv jako křižovatky. MIU404 byla zábava, napětí, dojetí a posun (skvěle vše promíchané a správně dávkované; chytré a vtipné dialogy plynou z úst postav, kterým to věříte). Nejenže tu nerušily špatné herecké výkony, naopak herecké výkony směle podporovaly své dané postavy, které se neustále vyvíjely. Ústřední dvojice/čtveřice policistů měla mezi sebou skvělou chemii a hlavně všichni byli v rámci mezí své postavy rozumní, lidští a napravitelní. Ajano a Hošino byli skvělými parťáky a já jen doufám, že je brzy spolu v těchto rolích zase uvidím. Prostředí, zasazení, nástroje, kolegové, oběti a pachatelé i náhodní kolemjdoucí do toho všeho zapadali a Nogi Akiko je nikdy neodhodila po jejich použití. Věděla, že tam jsou, že je divák zná, a tak se pro ně nebála sáhnout. Do toho nám vytvořila chytrého záporáka, o kterém lze delší dobu přemýšlet. A aby Nogi Nebyla u konce, ještě to všechno vytvořila ve světě, který je nám známý z jejího předchozího seriálu Unnatural. Zde si dokonce dvě postavy střihly cameo. Strašně mě to bavilo. Bylo to napínavé, svěží, zábavné i drsné. Jo a Suda Masaki tu mluvil svým ósackým přízvukem. Kdo to je tenhle ten chlap?! Silné 4*, třeba až zkouknu znovu bez dítěte za zadkem, tak zvýším na 5*. ()

Reklama

Galerie (109)

Reklama

Reklama