Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

To, že na tomhle seriálu nese podíl Spielberg, nikdo nezapře - občas jsem měl pocit, jako bych koukal na prodlouženou a vylepšenou verzi Blízkých setkání třetího druhu. Během 10 epizod sledujeme dění napříč bezmála 60 lety a vychází se z již tak profláknutého incidentu v Roswellu. Seriál sice nepřichází s žádným šokujícím rozuzlením, ani s vlastní, ojedinělou, teorií o návštěvách mimozemské rasy na naší planetě - naopak, rozpracovává vesměs známé, ale divákovi je to podáno strašně vkusně a decentně. A pokud si v hlavě sjedu celý ten příběh znovu, musim smeknout, jak do sebe všechno zapadlo, jak se vzájemně během toho půlstoletí propojily postavy, které jsme měli tu šanci vídat, a jaký záměr scénárista přiklepl (nebo se ho tedy spíše držel) "bytostem z jiné galaxie". Nejlepší bylo finále, to nezklamalo a bylo v něm všechno - vyvrcholení, napětí, podmanivá hudba, ale hlavně? Emoce. Přiznám se, že už je tomu nějakej pátek, co jsem něco u obrazovky tak obrečel. Taky bych tu rád zmínil zápisky z deníku Allie, které nás doprovází ve vyprávění - byla to osvěta. Mnohokrát jsem se nad těmi monology pozastavil a musel uznat, že tomu tak na tomhle světě a v životě lidí (leckdy bohužel) je. A poznámka na závěr: nečekal bych, že zrovna v takovém seriálu dostane hlavní štěk uřvaná a usoplená Heather ze Záhady Blair Witch, ale hrála tu bezvadně - dokonale jsem jí tu mrchu, kterou měla na plátně ztvárnit, věřil. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

První díly byly skvostné, plné napětí a nového a toužili jste si pustit další díl, aby jste nasáli, co možná nejvíc informací. Bohužel někde za polovinou se to zlomilo a úroveň napětí a touhy šla velmi nízko. Jakmile jsme se v časové lince zasekli a sledovali jsme "přítomnost", tak to najednou ztratilo svoji sílu a táhlo se to a loudalo.. A jak se blížil konec, tak jsem pořád čekala nějaké rozuzlení, nebo něco velkolepého, ale dočkala jsem se tak akorát slzavého údolí. Jedno však bylo velmi nadprůměrné a sice malá Dakora Fanning! To děvče je neskutečně citlivé a herecky nadané. Jí jsem teda věřila všechno. Ale její seriálová matka mě vytáčela svým hysterickým projevem (uznávám, že to po ní režisér možná chtěl).. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Dávám 3* po zhlédnutí prvního dílu. Nemám to ve zvyku, hodnotit seriál tak brzy, ale u mě je vlastně už i pozdě. Těšil jsem na povedený sci-fi seriál, těšil jsem se na J. Benz. Proč to nevyšlo? Když má jeden díl 80 a více minut, už to pro mě není seriál, ale série. J. Benz je zmaštěná až hrůza. Třeba se to tak nosilo, ale já to vidět nemůžu. První díl moc neodkryl, ale mám pocit, že už jsem to všechno někde viděl. Loučím se se seriálem... *** myslím neurazí. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Citujúc klasika: "ODPAD JAK OČI !". Spielberg si evidentne povedal, že dokáže vyprodukovať kult ala AKTY X a zároveň nadviazať na svoje BLÍZKE STRETNUTIA. Vo výsledku ale produkčne zastrešil paškvil korunovaný dementnými komentármi Dakoty Fanning, ktoré musia zožrať nervy každého súdneho mimoz ... ehm, človeka. Technická poznámka: Táto séria je z produkcie štúdia Dreamworks a nie HBO ako tvrdí užívateľ -dRaGoN-. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Vydarená televízna miniséria s pomerne vyrovnanými dielmi a stupňom zábavnosti. Keby som ale predsa len musel povedať, ktorá pasáž sa mi páčila viac, povedal by som prvá polka príbehu. A práve príbeh zohráva významú úlohu, začíname v 40. rokoch a končíme až po roku 2000 a počas tohto obdobia sledujeme osudy rôznych postáv a generácií, čím nadobúdajú UNESENÍ epický rozmer. Jediné, čo by som tejto minisérií vytkol, sú slabšie vizuálne efekty, či pomalšie tempo rozprávania, ale vzhľadom na to, že sa jedná o televízny projekt, nie sú moje pripomienky príliš opodstatnené. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Ve třetím díle zkoumá Owen Crawford fotografii neznámého manželského páru, který byl unesen mimozemšťany. Tento obrázek je skutečná fotka Betty a Barneyho Hillových, kteří se na začátku 70. let proslavili, když se při hypnoterapii údajně odhalilo, že byli uneseni vetřelci. (HappySmile)
  • Postava Allie Keysové byla časopisem TV Guide zvolena jako 16. největší sci-legenda. (HappySmile)
  • Seriál se odehrává v období od srpna 1944 do prosince 2002. (sator)

Reklama

Reklama