Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Scytale 

všechny recenze uživatele

Vyšší hodnocení za zpracování kontroverzního tématu únosů lidí mimozemšťany, kde americká administrativa a armáda jsou bezcitní superbastardi a mimozemšťani ambivalentní cynici, kteří to myslí dobře. Zajímavý nápad zachytit více než 60 let historie UFO se lehce odráží v nepřehlednosti filmu a někdy až příliš rychlému střídání generací ( titulky typu "O patnact let později" nejsou vyjímkou, ale spíš pravidelností). První polovina seriálu je příjemně svižná a dostatečně sci-fi akční, ale druhá je již značně ukecanější. Celkově chválím Spielberga, za tuto povedenou sci-fi televizní sérii, stejně jako za Bratrstvo neohrožených. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Seriálový kousek z produkční dílny Stevena Spielberga,který je opravdovou a klasickou sci-fi podívanou s velmi dramatickým dějem.Skvělý scénář,který začíná na konci druhé světové války a perfektně propojuje časovou osu až do současnosti,je opravdu velmi dobře napsaný a nemá žádná výrazná hluchá místa.Režijní tým se také drží vysoko nasazené laťky a produkční nápady a vedení Spielberga jsou cítit na míle daleko.Vizuálně je film opravdu skvělý(samozřejmě na televizní úrovni) a mimozemské tajemno je opravdu cítit všude.Filmů a seriálů s mimozemskou tématikou je hodně,ale jen několik je jich takhle dobrých a opravdu napínavých až do konce.K tomu si přidejte skvělé herce(Dakota Fanning je opravdu úžasná a ještě o ní uslyšíme),výbornou hudbu a máme tu opravdu skvělou scifárnu.Osobně mám tenhle seriál moc rád,nejen pro tu tématiku a skvělé zpracování,ale také není nijak zbytečně natahovaný a taky je skvěle natočený.Ano,seriál má hodně postav a zabírá poměrně velkou časovou osu,takže pro někoho to může být chaos,ale já se v něm orientoval bez problémů a opravdu jsem si to užil.Dávám jasných 90%. ()

Reklama

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Citujúc klasika: "ODPAD JAK OČI !". Spielberg si evidentne povedal, že dokáže vyprodukovať kult ala AKTY X a zároveň nadviazať na svoje BLÍZKE STRETNUTIA. Vo výsledku ale produkčne zastrešil paškvil korunovaný dementnými komentármi Dakoty Fanning, ktoré musia zožrať nervy každého súdneho mimoz ... ehm, človeka. Technická poznámka: Táto séria je z produkcie štúdia Dreamworks a nie HBO ako tvrdí užívateľ -dRaGoN-. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Po filmarskej stranke to veru ziaden zazrak nieje. Patos, omielanie tych istych klise, vyrazne kolisava kvalita, ci podaktore komicke masky a efekty. Kladom serialu je vsak jeho obsiahlost. Serial ma naozaj obrovsky casovy zaber a odohrava sa na pozadi skutocnych historickych udalosti co mu dodava na uveritelnosti. A iked je to fikcia, je zalozena na najznamejsich dohadoch a informaciach, ktore sice nikdy neboli dokazane, no akosi ani vyvratene. Takze ked odhodime vsetku tu klisovitost, mohli by sme si dokonca povedat, ze takto nejak sa to mohlo skutocne udiat. To je najvacsim kladom. TAKEN vas minimalne donuti na temou UFO trochu viac porozmyslat. A aj to sa pocita. (6.5/10) ()

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Dosť nudné. Slabučké herecké výkony. Hrozná maska. Ale zo všetkého najhorší bol asi pol-hodinový záver, v ktorom sa nič neudialo. Jediné, čo stojí za zmienku je výkon Matt-a Frewer-a, ktorému jeho úloha geniálne sadla. Možno, keby to nebol seriál, ale len maximálne 2-hodinový film, tak by z toho bolo niečo lepšie. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Seriál se odehrává v období od srpna 1944 do prosince 2002. (sator)
  • Příběhy o únosech a zpozorování UFO se zakládají na opravdových příbězích lidí, kteří věří na mimozemšťany. (HappySmile)
  • Minisérie Uneseni se kromě diváckého zájmu těšila i přízni odborníků. Získala cenu Emmy v kategorii nejlepší minisérie a byla nominována na Zlatý glóbus v kategorii nejlepší minisérie či TV film. Americká Akademie sci-fi, fantasy a hororů jí udělila svoji výroční cenu Saturn za nejlepší televizní program a v dalších pěti kategoriích ji nominovala. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (sator)

Reklama

Reklama