Reklama

Reklama

Blade Runner

  • Česko Ostré komando (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy věda pokročila a společnost začala vyrábět replikanty, kteří jsou od lidí k nerozeznání. Liší se jen tím, že žijí pouze čtyři roky. Replikanti jsou používáni pro nebezpečné mise, ale po krvavé vzpouře v jedné mimozemské kolonii jim byl zakázán vstup na Zemi pod trestem smrti. Na plnění tohoto nařízení dohlíží speciální policejní tým Blade Runner. Rick Deckard, bývalý člen této jednotky, je povolán zpět do akce, když je jeho kolega zákeřně zabit jedním z replikantů. Vyšetřování ho zavede do koncernu, který replikanty vyrábí. Zde se setkává s krásnou Rachael, ačkoliv není skutečným člověkem, ona sama je o svém lidství zcela přesvědčená. Rick na replikanty nahlíží jako na podřadné věci, ale díky sblížení se záhadnou Rachael začíná o svém vyhraněném názoru pochybovat. Jsou skutečně replikanti od lidí natolik odlišní a je třeba je vyhladit, jak to Deckardovi nařizují jeho velitelé? (TV Nova)

(více)

Diskuze

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Možná se zítra hecnu a dokoukám těch posledních 30 minut, ale fakt nevím... Ten film nejenom, že mě vůbec nezaujal. Neuvěřitelně nudil. Vůbec nevím o co tam vlastně jde a proč se na obrazovce odehrává to co se odehrává, ale prostě i ten styl, kterým je to natočeno je mi šíleně nelíbiví. Prostě tomu lepší hodnocení než odpad dát nemůžu, protože na tom filmu neshledávám nic, ale vůbec nic dobrého a vidím jen jedno negativum za druhým. Ke všemu jsem to ani nezvládl dokoukat... takže se omlouvám všem milovníkům tohoto kultu, ale prostě hodnocení zvednout nemůžu.

na příspěvěk reagoval Castrator, Castrator

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Castrator

Ano koukal jsem s dabingem. A voiceovery byli během sledování té hodiny a 15ti minut můj nejmenš problém takže pochybuju, že by se mi verze bez nich líbila více. Ale dík.

na příspěvěk reagoval Castrator, Jakkob

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

A za třetí, kvůli blábolistovi Apachovi, ten původní sestři vůbec všichni nenávidí, pro spoustu lidí (v zahraničí) je to nejoblíbenější verze, právě kvůli těm voiceoverům, které z BR dělají chandlerovku a dodávají filmu něco, co v dalších verzích není. Plus to je pro mnoho lidí první verze, kterou viděli a prožili s ní deset let, než šli na Director's Cut.

na příspěvěk reagoval dragon94

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Tady je zase Blade Runner "znalců":-D

Voiceovery nejsou jen v kino verzi, ale i ve video verzi. To za prvé. Za druhé, pokud sledoval verzi s voiceovery, mohl klidně sledovat Final Cut, ale s dabingem, který je použit z té video verze, takže v češtině Final Cut voiceovery má.

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

dragon94

Pokud chceš 2049 dokoukat do konce, pak ano. Pokud se na to chceš dívat kvůli Leta, pak se na to úplně vyser, je tam asi sedm minut pokud se nepletu.

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

mm13

Zvláštní mám stažené dva final cuty, od dvou různých lidí s různými rozlišeními a oba dva voiceover obsahují... upřímně, kdyby tam nebyli tak ty postavy vůbec nemluví... a to by snad bylo ještě horší... No i tak to nemění nic na tom, že to nedokoukám. Zeptám se je důležité znát první díl před nový dílem? Na ten bych se kouknul kvůli Letovi.

na příspěvěk reagoval Abes, mm13, Castrator

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

mm13

No já myslel, že se tím myslí to jak Harison přijde někam do místnosi a promlouvá jako vypravěč co právě vidí jak se jeho postava cítí a tak.. takový jakože mluvený myšlenky...

na příspěvěk reagoval mm13

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Tak to asi každý považujeme za voiceovery něco jiného. Každopádně určitě mám final cut z roku tuším 2007? nebo tak nějak... Je to z ověřeného torrentu.

na příspěvěk reagoval mm13

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Takže je to jasné. On viděl ten původní (producentský) sestřih, který všichni včetně Scotta nenávidí. A pak se ještě diví, že se mu to nelíbilo... To je asi stejné, jako dívat se na Exorcistu v "director's" cut verzi.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Jestli ty "voiceovery" znamenají, že tam do toho někdo něco vypráví, tak pokud vím, tohle bylo jen v úplně první verzi Blade Runnera. V pozdějších verzích to bylo zavrženo, protože to podle Scotta (a snad úplně všech ostatních) totáln kazilo celý film. Alespoň já jsem na tohle v žádné pozdější verzi nenarazil a vůbec mi to tam nescházelo.

Ale kdo ví, třeba se pletu. :-)

Jinak, jak tak pozoruju, má v sobě Blade Runner asi zabudovanou nějakou pojistku, aby nemohl být pochopen jednodušším divákem. ;-)

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

dragon94

Vybral jsem si final cut, která obsahuje i voiceovery, který prý výrazně vylepšují film.

A byly v té verzi FC "voiceovery"?

na příspěvěk reagoval dragon94

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Rewol , dragon94

Hodně mi připomínáte mě samotného, když jsem ten film viděl prvně. Taky se mi jako že jó nelíbil, nicméně dnes ten film zbožňuji.. ;)

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Díky tomu, že vyšel druhý díl jsem se rozhodl podívat na tento film. Vybral jsem si final cut, která obsahuje i voiceovery, který prý výrazně vylepšují film. Upřímně je to fakt totálně příšerný film. Koukali jsme na něj 4 a ani jeden z nás nepobral o co tam vlastně jde. Vizuál asi působil kdysi dávno zajímavě, ale mě přijde spíše odporný.
Na tomto filmu je všechno špatně, od hereckých výkonů, přes hudbu, akci, vizuál, scénář, příběh atd... atd...
Nezvládli jsme to ani dokoukat. půl hodinu před koncem filmu jsme to vypli. Dnes jsem zkusil na sílu zkouknout ten zbytek, ovšem jsem to po 5ti minutách vzdal. Nebudu tomu dávat několik hvězdiček, protože to nosí nálepku "kultovní film". Je to prostě ODPAD!

na příspěvěk reagoval Jakkob, Castrator

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

V čase vzniku by som sa na tento vraj "kultový film" asi pozeral úplne inak. Žiaľ, pozrel som si ho až 36 rokov po premiére a bolo to biedne. Nejaký rozdiel medzi Majkou z Gurunu a Blade Runnerom (1982) nevidím... Ako pokus o sci-fi biedne zlyhal. Dve hviezdy sú len za tú výpravu, ale aj to iba v prípade, že v popise filmu vypadne označenie sci-fi. Snaha o Philipa Marlowa z budúcnosti ma nejako nebrala a aj tie ťažko zrozumiteľné prehustené sra čkové dialógy z 80tych rokov sú už chvalabohu preč. Scenáristi nútili postavy "mlieť pantom" aj keď nemali čo povedať. To asi zase odpozerali z Ramba ;) len na rozdiel od Staloneho "mleli pantom" celý film, zatiaľ čo Rambo si to nechával na záver ;))

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Já bych řekl že tak rok a půl až dva roky určitě, ale ruku do ohně za to nedám. Ale při vší úctě je o dost "víc" než "jen" vymodelovaný 3+1 apartmán ;)

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Jakkob

To vznikalo několik let? Nechci nijak snižovat zápal autora, ale přeci jen je to v enginu udělaný 3+1... ,-)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Druhý Gladiátor našel záporáka

Druhý Gladiátor našel záporáka

17.03.2023

Ano, opravdu se vám to nezdá. Legendární režisér Ridley Scott (Vetřelec, Marťan) brzy začne natáčet pokračování ke svému obřímu hitu Gladiátor z roku 2000. V něm se tentokrát neobjeví Russell Crowe … (více)

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Zemřel legendární hudební skladatel Vangelis

Zemřel legendární hudební skladatel Vangelis

19.05.2022

Svět filmu a hudby opustila další fenomenální osobnost, jejíž výraznou a zvukově podmanivou tvorbu zná snad každý filmový divák. Ve věku devětasedmdesáti let totiž zemřel legendární řecký hudební… (více)

Reklama

Reklama