Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jessica Steinová je neurotická leč úspěšná novinářka ze židovské rodiny v New Yorku, která musí řešit problém obvyklý pro samostatné ženy jejího věku. Bratr je zasnoubený, nejlepší kamarádka těhotná a ona sama si musí připustit svou osamělost. Nemůže spát a jednoho dne se rozhodne, že odpoví na výzvu žena hledá ženu. A najednou je to tu - setkání s nekonvenční Helenou na jeden drink skončí zanícenou debatou a po probdělé noci i polibkem. Tato moderní romantická komedie boří všechna žánrová pravidla a přesto je zábavná, překvapivá a nachází pro obě hrdinky východisko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nápad a zpracování až překvapivě zábavné. Hodně dlouho mě to bavilo. Hlavní dvě představitelky byly zajímavé. Heather Juergensen je skvělá, Jennifer Westfeldt tady vypadá jako nějaká puberťačka. Zajímavé je, že to je druhý film s Westfeld který neskončil podle mého gusta, i když tady ten "happy end" není tak "happy" jako u prvního filmu. Přesto dobře zpracované zajímavé téma 3.5*. ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Kissing Jessica Stein by byla vcelku průměrná romantická komedie nebýt lehkosti a přirozenosti, s jakou je vykresleno řešení příchylnosti ke stejnému pohlaví. Nenastává moralita či hlásání poselství, nenastoluje se problematika ani se nepředestírá homosexualita jako životní styl, kromě páru Heleniných přátel (tato proklamativnost, ač její kořeny tkví v pochopitelné reakci na odmítání majoritou, je děsně otravná). A právě ta samozřejmost, s kterou je celý film podáván je velmi příjemná. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jessica si nemůže narazit chlapa, tak si narazí ženskou, ale protože ona je narozdíl od své přítelkyně "hetero", jejich tělesné sbližování připomíná dýchání z úst do úst a lechtanou dohromady. Nečekejte Velký třesk ani v erotickém slova smyslu ani v duchovním, ale fakt je, že lesbu Helenu byste chtěli mít za kámošku. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Novinářce Jessice se sice po pracovní stránce daří na co sáhne, ale v osobním životě si naopak vybírá veškerou smůlu. Nemůže narazit na muže, který by byl alespoň trochu normální - s jediným takovým se před lety rozešla v ne úplně dobrém, a navíc je to nyní její šéf. Když už selže asi stopadesáté rande, rozhodne se vyrazit na "druhý břeh", a narazit si holku. Nejdříve musí ale překonat všechny vnitřní i vnější překážky, které jakožto heterosxuální, a ještě k tomu židovka, sama i její okolí mají ... U tohoto filmu jsem se až nečekaně dobře bavil - hlavně proto, že film nikterak netlačil na pilu, a pomalým tempem (které mi někdy docela vyhovuje) představoval hlavní postavy, jejich potřeby a touhy, aby je v zápětí pustil dohromady. I herecké obsazení mi vcelku sedlo, obě hlavní hrdinky jsou více než sympatické, a celkově jim to spolu sluší. Prostě fajn komedie, pokud nejste velcí puritáni, tak rozhodně neurazí... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl na mě trochu moc. Jessica, židovská dívka z dobré rodiny, nemůže najít toho správného muže, na každém jí něco vadí, tak to zkusí se ženou a vážně se jí to moc líbí. Problém je, že se jí na tom líbí jen to, jak si jako ženy rozumějí. Ona vlastně není lesbička, ona vlastně ani ta přítelkyně není tak docela lesbička...a vrchol všeho je strašně protivná hudba. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama