Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jessica Steinová je neurotická leč úspěšná novinářka ze židovské rodiny v New Yorku, která musí řešit problém obvyklý pro samostatné ženy jejího věku. Bratr je zasnoubený, nejlepší kamarádka těhotná a ona sama si musí připustit svou osamělost. Nemůže spát a jednoho dne se rozhodne, že odpoví na výzvu žena hledá ženu. A najednou je to tu - setkání s nekonvenční Helenou na jeden drink skončí zanícenou debatou a po probdělé noci i polibkem. Tato moderní romantická komedie boří všechna žánrová pravidla a přesto je zábavná, překvapivá a nachází pro obě hrdinky východisko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jessica si nemůže narazit chlapa, tak si narazí ženskou, ale protože ona je narozdíl od své přítelkyně "hetero", jejich tělesné sbližování připomíná dýchání z úst do úst a lechtanou dohromady. Nečekejte Velký třesk ani v erotickém slova smyslu ani v duchovním, ale fakt je, že lesbu Helenu byste chtěli mít za kámošku. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Jessica pod tlakem matky a okolí hledá životního partnera. Po řadě nepovedených setkání s muži „Salát jsme měli napůl, ale myslím, že jsi snědla trochu víc, také více chřestu, to je téměř nejdražší zelenina.Neměl jsem žádný kozí sýr.Jsem alergický. Žádný moučník. Takže je to jednoduchý. To znamená, že zaplatíš $42.73 a já $18.14.“.Odpoví na inzerát temperamentní a bisexuální Heleně. Jenže, jedna z nich hledá spřízněnou „duši“ a ta druhá hledá i něco navíc. Film plný jemného humoru, těžící ze situací, které přináší trochu netradiční vztah. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl na mě trochu moc. Jessica, židovská dívka z dobré rodiny, nemůže najít toho správného muže, na každém jí něco vadí, tak to zkusí se ženou a vážně se jí to moc líbí. Problém je, že se jí na tom líbí jen to, jak si jako ženy rozumějí. Ona vlastně není lesbička, ona vlastně ani ta přítelkyně není tak docela lesbička...a vrchol všeho je strašně protivná hudba. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Malý film, který lehce unikne vaší pozornosti. Ideální muž jednoduše neexistuje, tak proč se neukonejšit v náručí stejného pohlaví. Ironický nádech romantické komedie připomíná snímky Woodyho Allena, už jen pro neskrývanou lásku k Manhattanu. Civilní herecké výkony dvou odlišných hlavních představitelek a chytře vypointovaný scénář (jimi dle divadelní hry napsaný) posouvá snímek jak vidno nad běžný standard, přesto mi k vyššímu hodnocení něco scházelo!! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 2/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +příběh -slabé obsazení/// Ničím nepřekvapující a pokud pominu kdo tvoří hlavní dvojici, tak je to čistě průměrná komedie, která se dá jednou zhlédnout. Námětem je popravdě i zajímavá, ale nic víc od ní nečekejte./// Celkem 47%/// ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Film je vcelku milý, řekněme průměrný, plný neznámých herců. Líbí se mi, že vývoj, byť trochu nepravděpodobný, není až tak nerealistický, jak tomu často bývá, když autor stůj co stůj tlačí na happy-end. Nicméně dost vadil mi afektovaný hlas Jess. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Líbat Jessicu Steinovou se na první pohled může jevit jako příjemné zpestření nudného večera, ale nakonec stejně zjistíte, že byste raději líbali sestry Steinovy na jednom z jejich koncertů... byly by na vás alespoň dvě. 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nápad a zpracování až překvapivě zábavné. Hodně dlouho mě to bavilo. Hlavní dvě představitelky byly zajímavé. Heather Juergensen je skvělá, Jennifer Westfeldt tady vypadá jako nějaká puberťačka. Zajímavé je, že to je druhý film s Westfeld který neskončil podle mého gusta, i když tady ten "happy end" není tak "happy" jako u prvního filmu. Přesto dobře zpracované zajímavé téma 3.5*. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hodně mě to zaujalo i přes to, že sem vůbec žádného herce neznala. Chvílema jsem v tom i viděla. Tento film nakonec vyhrál před mojí oblíbenkyní Jennifer Aniston a udělala jsem dobře. Dávám 75%. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Průměrný film o průměrné ženské, která chce být šťastná ale pořád neví kde to štěstí hledat. Není to žádné mistrovské dílo ale také to není tak špatné. Celkem zajímavě uchopené ale přijde mi to nějákým způsobem trochu nudné tak proto 3/5. ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Jessica - inteligentní, úspěšná novinářka a půvabná mladá žena. Jenže v životě tak trochu šedivá, nenápadná myška. Možná proto má smůlu na muže. Helena - temperamentní dračice, která věnuje svému koníčku (sex) každou volnou i nevolnou chvilku. Právě ona se rozhodne vyzkoušet dosud nepoznané a podá inzerát, ve kterém hledá ženu. A protože zvolila působivý citát, je to právě Jessica, která uvízne v jejích sítích. A ta přemýšlí: "Je to to, co opravdu chci?" Komedie u které jsem se fakt docela dobře bavila. A Helenu (při jejím temperamentu a sexuálním apetitu) bych chtěla za kámošku jedině kdybych byla chlap a navic terminátor :-))) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príjemne nepredvídateľná, veselá komédia s nádhernými predstaveniami, ktoré vás chytia za srdce . 6/10 ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Kissing Jessica Stein by byla vcelku průměrná romantická komedie nebýt lehkosti a přirozenosti, s jakou je vykresleno řešení příchylnosti ke stejnému pohlaví. Nenastává moralita či hlásání poselství, nenastoluje se problematika ani se nepředestírá homosexualita jako životní styl, kromě páru Heleniných přátel (tato proklamativnost, ač její kořeny tkví v pochopitelné reakci na odmítání majoritou, je děsně otravná). A právě ta samozřejmost, s kterou je celý film podáván je velmi příjemná. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Novinářce Jessice se sice po pracovní stránce daří na co sáhne, ale v osobním životě si naopak vybírá veškerou smůlu. Nemůže narazit na muže, který by byl alespoň trochu normální - s jediným takovým se před lety rozešla v ne úplně dobrém, a navíc je to nyní její šéf. Když už selže asi stopadesáté rande, rozhodne se vyrazit na "druhý břeh", a narazit si holku. Nejdříve musí ale překonat všechny vnitřní i vnější překážky, které jakožto heterosxuální, a ještě k tomu židovka, sama i její okolí mají ... U tohoto filmu jsem se až nečekaně dobře bavil - hlavně proto, že film nikterak netlačil na pilu, a pomalým tempem (které mi někdy docela vyhovuje) představoval hlavní postavy, jejich potřeby a touhy, aby je v zápětí pustil dohromady. I herecké obsazení mi vcelku sedlo, obě hlavní hrdinky jsou více než sympatické, a celkově jim to spolu sluší. Prostě fajn komedie, pokud nejste velcí puritáni, tak rozhodně neurazí... ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Jistě nejde o klenot kinematografie, ale při pohledu do televizního programu plného okoukaných tváří a ukřičených komedií se tahle drobná zpráva o rozsvícení duší zatřpytí. ()

dita.krizova 

všechny recenze uživatele

Jessica si není jistá, tak si nabrnkne ženskou, která o ni opravdu stojí. Zahrává si s ní a pak ji odkopne. No to byla komedie k popukání. ()

jarvis 

všechny recenze uživatele

tuhle komedii miluju. je taková svěží a chytrá, plná sympatických postav, do toho taky New York.. a bisexuální Helen bych určitě brala za víc než kamarádku:)) ()

Reklama

Reklama