Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cheung Sung-bong (Donnie Yen) je několik let důstojníkem v regionálním kriminálním útvaru. Po nějaké době se objeví kolega z minulosti Yau Kong-ngo (Nicholas Tse), který se chce pomstít svému bývalému šéfovi za neodpustitelnou minulost. V cestě mu však nyní překáží Cheung Sung-bong a osud je postaví proti sobě. (HanzoBureshi)

Recenze (53)

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatický HK akčňák o dvou policajtech-kámoších, kteří po letech stanou na opačných stranách barikády a jejich střet je velmi osobní. Policejní korupce, brutalita a loajalita a s nimi spojená morální dilemata, zajímavý záporák, solidně natočené akční scény a k tomu nějaká ta bomba v baletní školičce nebo bitka teleskop proti dvěma skládacím nožům. Prostě Hongkong. Ale přidal bych na napětí a ubral na digi efektech místy tahajících za oči (výbuchy, motorka). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Název Nou fo, znějící úplně stejně jako ustálená fráze vašeho oblíbeného myšulínského šéfkuchaře v grand hladovém okně U smažené kočky, když mu dojdou drobní hlodavci, plesnivý koriandr nebo masox s expirací v roce 1987, přesně odpovídá duchu této nepoživatiny! Opravdové pořádné fo to nevidělo ani z rychlíku a jedná se tak pouze o další přiblblou, patetickou a nudnou plagiátorskou čínskou sračku s prkenným přemejkapovaným kungfo důchodcem, yen tak tak ještě nekornatějícím a v brýlích, za které by měl okamžitě z posledních sil ukopat xmrti svého vizážistu. Sračku, která moc chtěla být mimo jiné Nelítostným soubojem, ovšem skončila jako Lítostivá pičovina, vyrobená z fenolů a reziduí průmyslových hnojiv, vypouštěných obvykle do Žluté řeky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,OBÁVÁM  SE, ŽE AŽ PŘIJDE ČAS,  ZEMŘE KOLEGŮ JEŠTĚ VÍC“ …“ NE, TENTOKRÁT PADOUŠI ZEMŘOU DŘÍV...“   Akční krimi thriller, starýho, dobrýho honkongskýho střihu. Všechno je v tempu, často se tady někdo rve a padouch je schopná a nejednoznačná osoba. Jednoznačná a schopná osoba je ale Donnie Yen, polda z masa a kostí, schopnej po rvačce vyplivnout zub (svůj). Zajímavý jsou chorea, třeba „ruční“ bitka auto vs. motorka, nebo souboje na nože a na smrt. Závěrečná přestřelka se nese v tom pravým honkongským stylu alá John Woo nebo právě Bennyho Chana, kterej už (bohužel) nic nenatočí.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu uctít památku Bennyho Chana. 2.) Baví mě, když (bejvalý) policajti ničej policajty.  ///  Thx za titule „Langi“.              PŘÍBĚH ***  HUMOR  ne  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hongkongský Comeback od bohužel dnes už zesnulého režiséra Bennyho Chana, který do HK cinema přivedl pecky jako New Police Story, Neviditelný Cíl, Shaolin a Operaci bílou bouři a svou kariéru zakončuje žhavým Raging Fire, což by se dalo označit za HK verzi Mannového Heat! RIP.Po delší době opravdu parádní akční jízda, kde si jde divák pro tradiční martial arts mlátičku s Donnie Yenem a dostane navrch komplexní story narvané zvraty a emocemi se záporákem, který je už teď ikonický.Good cop vs Bad Cop- Mwaaah. Užíval jsem si celé 2 hodiny neskutečně. Film zaujme atraktivním příběhem s jedním zajímavým zvratem v průběhu, vizuálně velmi dobré, Soundtrack úžasný!! Donnie Yen tradičně výborný a Nicholas Tse, tak ten si záporáka střihl vyloženě elegantně ( vychytávky s nožem uff), strašně jsem jeho postavu žral. Samotné akce sice není tolik, kolik bych chtěl, ale když na ní došlo, je to velká paráda. Jsou tu automobilové honičky, parádní přestřelky, došlo i na fighty ( Jde však lehce poznat, že Donnie už stárne, takže pěsti si šetřil hlavně až na finále), je to krvavé, temné, nepříjemné, finále má necelou půl hodinu ( Přestřelka na ulici s civilními ztrátami je vyloženě TOP) no a finální duel, tak ten už si teď zaslouží místo na Youtube ve škatulce TOP 10 fights of All the Time. Nicholas Tse je ultra rychlá mašina a svou rychlostí s nožemi překonal i legendární fight Man from Nowhere- Nedýchal jsem, husí kůže 10 minut instantně!!.Výborná podívaná, kterou si rád zopakuji, tohle se sakra povedlo a jsem rád, že jsem se dočkal ještě pořádného chlapského filmu. Lepší akční film už letos nebude.Příběh 4/5, Akce 5/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 4/5. 9/10. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Keby Raging fire vznikol niekedy pred pätnástimi rokmi, bola by to pecka, ktorú by som pozeral opakovane, no nie kvôli veku hercov, ale kvôli odlišnému štýlu, vtedy ešte v Hong Kongu tieto drsné policajné akčné thrilleri točiť vedeli. A pritom to na prvý pohľad vyzerá výborne a je tu prakticky všetko, čo mám v tomto type rád. Máme tu dve skupiny na opačných stranách zákona vedené dvomi drsnými mužmi, ktorých spája spoločná minulosť, takže je tu priestor nielen pre chémiu medzi nimi, ale aj v rámci skupín. Tento málo využívaný prvok, keď aj záporáci držia skutočne spolu a záleží im na sebe mám rád, ale v tomto žánri je to veľmi zriedkavé. K tomu všetko dobre obsadené a vo veľkolepom prevedení. Ale nevyšlo to až tak dobre. Scenár je celkovo v poriadku, tempo je svižné a neustále sa venuje len tomu podstatnému, takže som sa ani chvíľu nenudil, ale celé mi to príde na pol plynu. Film dosť pripomína niekoľko filmov režiséra, ale aj hlavnej hviezdy, hlavne New Police story, Killing zone, alebo aj trochu slabší Invisible Target, ale tie boli omnoho lepšie spracované a hlavne funkčnejšie a vždy som pri nich cítil to, čo som aj mal. Na Raging fire sa síce pozerá dobre, ale ani na chvíľu nestrhne. Obsadenie samozrejme poteší a je hlavným lákadlom, Donnie Yen konečne zase v úlohe, v ktorej ho mám rád, tieto policajné filmy mu vždy išli a Nicholas Tse je presne ten typ herca, ktorý sa na takéhoto čiastočne kladného záporáka skvelo hodí, takže oni sú v poriadku, len tie vedľajšie postavy mohli byť obsadené trochu lepšie, hlavne tie ich loajálne tímy. Sklamaním je ale akcia. Typovo je v poriadku, je to policajný akčný film, tak je tu prakticky všetko, prestrelky, explózie, naháňačky, kaskadérske kúsky a samozrejme aj nejaké tie súboje. Choreograficky je všetko v poriadku, páčil sa mi výber lokácií a vlastne aj prehľadná kamera, ale všetko je to úplne umelé a pretrikované, príliš to ruší, Akcia je neprirodzene zrýchľovaná, výbuchy digitálne a streľba tiež a aj tie súboje sú sklamaním. Donnie Yen už samozrejme má svoj vek a tak už nepredvedie súboje, ako zo svojich najlepších filmov, ale aj tak vidno, že na to ešte má a solídnu akciu by predviesť dokázal. Ale tento moderný čínsky štýl mu vôbec nesvedčí a aj tých pár súbojov mu pokazí. A najviac to mrzí pri tom finálnom, ktorý by veľmi chcel pripomenúť jeho špičkové súboje z Killing point alebo Flash point, teleskopický obušok verzus nôž hneď udrie do očí, ale tá úroveň je omnoho nižšie. Chýba tu tá fyzičnosť. Najviac ma zaujala záporákova akcia s nožom, ktorá sa asi najviac držala pri zemi, ale nezaberie veľa času. A Benny Chan vždy striedal lepšie filmy s horšími, len škoda, že práve jeho posledný počin je ten slabší. Ale má môj rešpekt a žánru bude chýbať. Takže nebolo to zlé, ako fanúšika žánru a Donnieho Yena ma to celkom bavilo, ale práve tento film mal veľký potenciál a mohla to byť taká jeho veľká rozlúčka s akčným žánrom, ale moc sa nevyužil. A hlavne chcem inú akciu, toto ma vážne nebaví. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No sláva konečně tu máme ideologií nezatížený HK akční film jako ze starý školy. Můj oblíbenec Donnie sice taky nemládne, ale na prahu šedesátky je pořád v úctyhodné formě. Nicholas Tse jako záporák je pak skvělý a celá ta chemie mezi nimi tak trochu ve stylu filmu Heat funguje perfektně. Takže žádný pokusy o humor který kromě asiatů nikdo jinej nechápe, ale silný charaktery a především kopa vymazlený akce. Hlavně přestřelky ve kterých se střídají různý módy od mojí oblíbený one person střílečky nebo hromadný přestřelky všichni proti všem. Radost pohledět. Srdce každýho milovníka HK akce musí radostně zaplesat.85% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Príbeh, akcia, obsadenie a celkove spracovanie nie je vôbec, zlé, akurát ta réžia mi prišla akási chabá. Lepší priemer, no čakal som strhujúcejšiu jazdu. Donnie Yen je každopádne frajer a jeho fanúšikovia by si tento kúsok nemali nechať ujsť. 65% - 3* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silná akcia, dobrý vizuál, ale príbeh mohol byť pútavejší. Akoby sa všetko sústredilo na súboje muža proti mužovi, no pozabudlo sa dať do scenára aj iné vložky, ktoré dej potiahnu. A mne na deji záleží, bitky sú mi ukradnuté. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Parádní akční jízda z Hongkongu, která se pokouší o asijskou verzi Nelítostného souboje, na kterou sice nemá herecky ani režijně, ale jako akční jízda s parádními přestřelkami a bitkami, funguje výborně. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Bong (Donnie Yen) je mimoradne respektovany policista , ale dohani ho minulost,kdyz je ohrozovan zahadnou skupinou kriminalniku vedenych Ngo (Nicholas Tse). Jsou to byvali koleove zmenivse se na kriminalniky. Je zde svalnate oldschoolova akce s zanrovymi potechami. Vse je provazeno vybornymi hereckymi vykony. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, za co ty dvě hvězdy. Bere se to strašně vážně, akce je nudná a nudně natočená, postavy jsou kožené a nijak charakterizované, takže jejich osud je mi jako divákovi někde, navíc je to celé zbytečně dlouhé a chvílemi hodně sentimentální. Nic, co bych chtěl vidět znovu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Skoro jako kdyby se o čtvrtstoletí vrátil čas, nebo jako kdyby se děj filmu odehrával v nějaké alternativní realitě - Hongkong si nerušeně žije ve vlastním specifickém stylu a jeho srdce bije svébytným rytmem. Po nějaké velkočínské propagandě, nebo dokonce po vedoucí úloze pevninské Číny ani stopa, v libozvučné zpěvavé kantonštině občas zazní i nějaké to anglické slůvko, všudypřítomné násilí, korupce, zbraně, drogy, zrada a pomsta, gangsteři a poliši do sebe hlava nehlava řežou a střílí na ulicích... Poctivý oldschoolový nářez v nejlepší tradici hongkongských kriminálních akčňáků, s jednoduchým přímočarým příběhem, opulentní výpravou, bezpočtem skvělých akčních gagů, ukázek bojových dovedností a parádních kaskadérských kousků. Pro otravné šaškování, které mě v obdobných filmech často pije krev, tu nezbyl ani ten nejmenší prostor, všichni aktéři na obou stranách barikády se tváří tvrdě, drsně a nesmlouvavě. A to mám rád. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokus o súboj dvoch silných charakterov v štýle filmov Heat alebo Dark Knight sa príliš nevydaril. Na to je film rovnako nezáživný ako Donnieho Flash Point. Akurát je tu lepšie dávkovaná akcia, vďaka čomu je film stráviteľnejší. Donnie pôsobí vo filme strašne unavene a jeho postava správňáka za každú cenu je čím ďalej tým viac nesympatickejšia. Nicholas Tse ako hlavný záporák sa zmôže len na komické gúľanie očami a v nasratom móde pôsobí rovnako hrôzostrašne ako nasratý ratlík. Totálny kastingový omyl. Na záporákov sa Nicholas vôbec nehodí. Film dosť spomaľuje kopa zbytočných flashbackov, ktoré by sa dali skrátiť do minútky. No a celým film sa tiahne otravné moralizovanie nad dodržiavaním predpisov u polície za každú cenu. Z toho mi vyplýva, že Donnieho postavu čaká keď nie basa, tak aspoň prepustenie z radov polície za tú streľbu na policajtov, ktorej prešetrenie inšpekcia Simona Yama iba odložila o deň. Ale na to bežný divák asi zabudne. Takže, jediné čo film zachraňuje, je akcia. Je na úrovni Invisible Target. Je celkom veľkolepá a je jej dostatok, ale obsahuje kopu trikov. Väčšina z nich je ok, ale z tej poskakujúcej CGI motorky sa mi chcelo zvracať. Finálna megaprestrelka je taká monotónna. V bitkách často cítiť dráty a aj Donnieho pri náročnejších kúskoch často zaberajú Seagalovsky zo zadu alebo od pása dolu, aby nebolo vidno kaskadéra. Vynahradzuje to až finále, v ktorom nám ešte predvedie pár kúskov. Ale na Ip Manov alebo spomínaný Flash Point sa to absolútne nechytá. Takže celkovo to na hladinách priemeru fakt drží len tá akcia a druhýkrát si z toho pustím už len akčné scény. 5/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Námet, ktorý v Hongkongskom akčnom žánri poletuje s úspechom už mnoho dekád. Heroic bloodshed je zrejme najlepšia odroda tohto celku. A priaznivci Wooa, Lama či Harka vedia, že si prídu na svoje. V tomto prípade a v modernejšom kabátiku oblečom prípade, je to trošku smutne a vyšumele vyzerajúci pokus o niečo, čo je už síce za zenitom a to najlepšie sa ponúklo v posledných dvoch dekádach minulého storočia, ale ide o svižnú, aj keď možno o niečo viac dlhšiu estrádu, medzi prestrelkami a výbuchmi. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Parádní jízda se super dvojkou hlavních hrdinů, nebo spíš jedním hrdinou a jedním padouchem. Prvně musím říct, že Donnieho někdo přebitkařil. I když i on měl šanci se několikrát předvést, má už holt svůj věk a Nicholasovy scény byly prostě nej. To, co předváděl s noži, bylo suprový. Roli padoucha si vyloženě užíval. Hezky se na to koukalo, za ty 2 hodiny jsem se vůbec nestihla nudit. Fajn příběh provázela skvělá hudba a akce všeho druhu, takže za mě rozhodně spokojenost. Přeloženo. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Další čínský velkofilm s Donnie Yenem? Akorát že vůbec. Tohle je čistý Hong Kong ! A ke kořenům se tu vrací klasik Benny Chan, který má na svědomí New Police Story, Neviditelný cíl, Shaolin apod. Beze srandy bych se to s přívřením očních jamek nebál přirovnat k Volavce nebo Nelítostnému souboji. jasně, párkrát si tam strana prosadila svou, ale celkově to jede hodně na hraně toho co je pro strnau přípustné, až bych řekl tvůrci riskovali kariéry. Donnie Yen si tu jede tradiční áčkovou kvalitu a střídavě popírá fyzikální zákony s věkem. Naprosto famozuní je NIcolas Tse, na něj jsem uplně zapomněl a vyšvihnul tu jednoho z nej záporáků za poslední roky. Jinak tu akce střídá osudovost, až jsme každou chvíli čekal že tam vletí holubice a inspektor Tequilla s brokárnou. Má to teda boží přepálenou honičku auta s motorkou ze které by si nadělal do gatí i Vin Diesel se Simirem Gerchanem, škoda že ještě není nikde na Youtube.  Vidět to v kině, tak jdu možná s hodnocením i výš a moc rád bych si přečetl recenzi od imfa nebo Hlada.  8/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jedinej problém tohodle jinak veskrze slušnýho filmu je jeho délka, čímž se nám děj trochu rozplizává, a brzdí. Jinak ale po dlouhý době zase jedna slušná mlátička ve finále filmu. Donnie Yen je fakt mazec. 80%. ()

Reklama

Reklama