Reklama

Reklama

Mesiáš zla

(neoficiální název)
  • USA Messiah of Evil (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá žena sa vydá hľadať svojho zmiznutého otca, ktorý sa živí ako umelec. Jej cesta ju zavedie do podivného kalifornského prímorského mestečka, ktoré je centrom tajomného kultu nemŕtvych. Stratený otec v okamihu prestáva byť jej najväčším problémom. Podarí sa jej z prekliateho miesta uniknúť? (misterz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ano, správně! Zapomenutý klenot! A rozhodně by si zasloužil nějaký ten offiko remastr, než je tomu dosud. Taková USA "zombárna", která je fakt zvláštně pojatá, má originální námět, úžasné prostředí a dokonalou atmosféru!! To že zombárna vykazuje atmosféru gialla a to ještě v USA filmu jde asi s těží pobrat, ale kdo shlídne film, dá mi asi zapravdu!! Škoda nedotažených goreefektů, ale i tak ... tohle tomu filmu vyjímečně odpustím, je to fakt nářez!! A překvapení!! ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

‌Zajímavá filmová hříčka. Lehce artové béčko s vyššími ambicemi, než bylo zapotřebí. Dominantní složkou filmu je skvěle zvolený soundtrack a tísnivá, místy až snová, atmosféra. Tvůrci věděli, jak správně navodit znepokojující náladu a zejména scény ve zdánlivě prázdném městě, kde se sem tam někdo potuluje, jsou vskutku působivé. Herecké výkony jsou samozřejmě úsměvné, bez toho by to snad ani nešlo, některé postavy jsou ale rozhodně pamětihodné. Vrcholem filmu pro mě byla scéna v kinosále, jenž mi svým provedením připomněla jednu legendární scénu z Hitchcockovo Ptáků. Po celou dobu jsem dumal nad tím, co se tam sakra děje, a i když film na mnoho otázek nakonec odpoví, po skončení ve mně stejně zůstal pocit, že nemám ani páru, o co tam vlastně šlo. Ale to mi v tomto případě nepřišlo vůbec podstatné, hlavní je, že film není příliš zdlouhavý, díky čemuž nemá moc prostoru nudit. Navíc ty artové prvky v jinak totálně brakové látce jsou prostě fascinující a bavilo mě sledovat jejich prolínání. Rád jsem tuhle perličku viděl a doporučuji ji všem fanouškům pokleslé filmové tvorby a hledačům zapadlých braků. Messiah of Evil vás dost možná mile překvapí. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Obskurní a tak trochu neprávem zapomenutý nízkorozpočtový zombie flick s opravdu efektivní, tajemnou, zneklidňující a místy i krvavou atmosférou. Perfektní je rovněž atraktivní vizuál, výtvarné pojetí, najdou se zde i prvky surrealismu, snové a psychedelické momenty, dále mě zaujala jak režie, tak i kamera. Supermarket, jízda tatrou v noci s podivným chlápkem, který snědl živou myš, kino, to všechno jsou naprosto skvělé, děsivé, napínavé, a překvapivě silné a mrazivé scény. Tohle je vážně velmi stylovej, fascinující a svým způsobem velmi originální horor, pro noční podívanou jak stvořenej (ano, sledoval jsem to sám a ten zážitek byl snad ještě větší), film který si zcela jistě a to po celou dobu udrží vaší pozornost. Tento ztracený klenot bych zařadil někam vedle mezi tyto skvosty: "Carnival of Souls", "Invasion of the Body Snatchers", "Crazies", Dawn of the Dead" a "Night of the Living Dead" nebo "Malatesta's Carnival of Blood". ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Artový horor budující slibnou atmosféru přímořského, vylidněného městečka, v němž se odehrává cosi podivného. Možná více, než samotné řádění jakéhosi pošahaného kanibalského kultu, na mě zapůsobily dekorace, kulisy a malby, jimiž byl vyzdoben ústřední byt. To mi zároveň přišlo jako snad ta jediná věc, která dokázala vzbuzovat něco jako strach. Až na pár strašidelných scén (moment v kině je pretty scary) Messiah of Evil jako celek nedokáže ani tak pořádně vyděsit, jako spíš navodit zvláštní atmosféru se znepokojivými výjevy. Film mi hodně připomínal francouzský zapomenutý hororový klenot La nuit de la mort (1980), který jsem viděla dříve. Podobné téma. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Arletty se vydá do zapadlého městečka, kde chcípl pes, kam se uchýlil její otec - malíř. Zde narazí na Thoma a jeho dvě společnice, který po něm rovněž pátrá. Více ho ale možná zajímá tajemná místní legenda o krvavém měsíci a příchodu temného jezdce, který tato místa před sto lety navštívil a nyní se má vrátit. Obyvatelstvo postupně propadá záhadné nemoci, co se projevuje chutí na lidské maso. Lehce bizarní mysteriózní snímek připomíná více tehdejší evropskou, zejména italskou a španělskou, produkci. Obyvatelé rozhodně nejsou klasickými zombiemi, blíže mají k filmům, jako jsou třeba pozdější Dravci (1999). Působivá je hudba, zajímavé jsou interiéry vily s malířskou výzdobou. Hned úvodní scéna ukáže, že tady půjde o život. Napětí mají scény v supermarketu či v kině. Otevřené gore, až na úvod, se nekoná, ale krev teče. Jakýsi neklid a napětí vyvolávají pravidelné prostřihy na mořské vlny s bílými hřebeny. Více ocení příznivci postarších hororů. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama