Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh římského generála Maxima začíná v zimě roku 180, kdy v čele římských legií zvítězil nad germánskými kmeny. Po bitvě dorazí do ležení císař Marcus Aurelius se svými dětmi, slabošským synem Commodem a dcerou Lucillou, která byla kdysi Maximovou milenkou. Věčnými boji unavený císař požádá Maxima, aby se po jeho smrti stal protektorem Říma. Generál to však odmítne. Když se Commodus dozví, že ho otec nehodlá jmenovat svým nástupcem, zákeřně ho usmrtí a zmocní se vlády. Maximus se novému vládci odmítne podrobit a je zatčen. Podaří se mu uprchnout a spěchá domů. Svůj dům najde vypálený a manželku i syna zavražděné. Vyčerpán žalem i zraněním omdlí a probere se v zajetí otrokářské karavany. Je pak prodán bývalému gladiátorovi Proximovi. Společně s černým otrokem Jubou projde gladiátorským výcvikem a dostane přezdívku Španěl. Commodus se vrací do Říma a chce rozpustit senát. K tomu však potřebuje získat na svou stranu lid. Rozhodne se proto uspořádat velkolepé gladiátorské hry, kam přijíždí i Proximovi gladiátoři. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 636)

Tomesh 

všechny recenze uživatele

Scénář je poněkud jednoduší, ale když se toho chopí Ridley, tak to snad ani nevadí. Za zmínku stojí výborná hudba. O něco slabší než statečné srdce, přesto vysoká kvalita. S tímto talentem by se dali točit ještě lepší filmy.. ()

Mihail123 

všechny recenze uživatele

FIlm Gladiátor je predovšetkým historickou fikciou o jednom veľkom hrdinovi,tj o generálovi,ktorý sa stal otrokom, otrok ktorý sa stal gladiátorom a gladiátor ktorý premohol cisára..Scenár slabý až stupidný, samozrejme že historické fakty museli byť nahradené niečim lepším, aby bol príbeh adekvátne prispôsobený Hollywoodskym veľkofilmom. Russel Crowe ako Maximus je super, no páni akademici sa sekli a Oscar mal podla mňa putovať Joaquin Phoenixovi. Jednoznačne forma víťazí nad obsahom. Prekrásna hudba Hansa Zimmera, super réžia Ridleyho Scotta. Film si pozriem rád znova i po 9-10krát.:) ()

swe 

všechny recenze uživatele

Typický hollywoodský velkofilm u kterého je nutně potřeba vypnout mozek (oscarovou nominaci za scénář nebudu komentovat) a jen si vychutnávat audio-vizuální stránku filmu, protože ono je to skutečně pastva pro oči a uši, nemluvě o tom, že mne nejednou upřímně dojal. Historikové a lidé znalí římské historie by se mu ale měli vyhnout obloukem, protože nejspíš padnou smíchy nebo infarktem. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Životní role Russell Crowe ve které září od první minuty na plátně.Zdárně mu přitom sekuduje Joaquin Phoenix v roli na kterou jen tak nezapomenete. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších historických filmů v čele se skvělým Russell Crowem. Výborná hudba a skvělé souboje jsou mininum co tenhle film nabízí. "pomstím se teĎ a nebo v příštím životě" - nebo jak zněla ta věta !! ()

Krustyburg 

všechny recenze uživatele

Milovníci hollywoodských story pláčou. A historikové si trhají vlasy! Jinak je to roztomilá pohádka. :) Gladiátor je takovej Lorenzo Lamas, ale v brnění. :-) 3+ ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Ač je tento film mnohými obdivován, snažím se mu přijít na chuť už po několikáté. Ani kino mi tenkrát nepomohlo u Koloseálních scén a ani nyní prodloužená vylepšená verze nezabrala v mých náročných gladiátorských představách... Trošku si to zdůvodňuji mým odporem k Russellu Croweovi i přílišné "nezranitelnosti" jeho postavy a na mistra Scotta plytkému ději s americkým viděním Říma. To, proč mám tento film přesto ve své sbírce je fakt, že na geniální Zimmerovu hudbu byl stvořen vizuálně podmanivý filmový klip... A tak už po několikáté podstupuji téměř tří hodinový příběh o hrdinovi, který díky svým bojovým schopnostem přežil víc než jiní a odměnou je mi jeho konec, pro který si tento film pustím přece jen ještě párkrát! ()

Tereza666 

všechny recenze uživatele

Dokonalý velkofilm se vším všudy. Strhující drama, které vás jednoznačně chytne za srdce. Hrerecký koncert je strhující. Jak se herci sžili s postavama je neuvěřitelné. Scott nám předvedl jaký režijní genius v něm dřímá a ukázal nám jak má vypadat opravdový velkofilm. ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Je to bezesporu kvalitní film, po všech stránkách. Ale k mému pětihvězdičkovému hodnocení něco chybí. Nedokážu popsat co, protože film se mi líbil. Přesto mám pocit, jako by něco chybělo. Třeba se to zlepší po druhém shlédnutí, prozatím tedy takhle.. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Scenáristický, hudební a herecký masterpiece. Já si opravdu nemyslím, že je třeba říkat něco více. Nejlepší verzí je však "director's cut" a scéna s Ježíšem :) ()

harryy 

všechny recenze uživatele

Gladiátora môžeme považovať za moderný historický veľkofilm, ktorý do žánru po dlhej dobe vniesol svieži vietor. Epický príbeh, ktorý chytá hlavne ku koncu za srdce. Úchvatná vizuálna stránka sa dopĺňa s dojímavým príbehom a hudbou a my môžeme sledovať efektní veľkofilm.Herci svojim postavám vdýchli dušu.Joaquin Phoenix z Commoda oproti realite urobil zženštilú figúrku, ale zase mu vtlačil tú pravú dávku šialenosti, posadnutosti mocou. Russel Crowe ako Maximus je kapitola sama pre seba. 100% ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

"What we do in life echoes in eternity!" Kdybyste měli vidět jenom jeden jediný film z období starověkého Říma, nechť je to právě Gladiátor... Dokonale vybroušené velkolepé historické drama o střetu dobra se zlem a morální síly se slabostí v dobách krvavých gladiátorských zápasů. /// Výborné herecké výkony, skvělá kamera a nejúžasnější soundtrack, jaký kdy Hans Zimmer (s Lisou Gerrardovou) složil. ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

“I call it love, Gracchus. The people are my children, I am their father. I shall hold them to my bosom and embrace them tightly... - Have you ever embraced someone dying of plague, sire? - No, but if you interrupt me again, I assure you that you will.” Od chvíle, kdy jsem jako malý kluk tento film spatřil poprvé, okamžitě jsem si jej zamiloval. Nespočet fantastických bojů, krásná hudba, skvělé herecké výkony (Russel Crowe aka Maximus a Joaquin Phoenix aka Commodus) a to vše v kulisách starověkého Říma a jeho provincií. Příběh jako takový by se mi na papíře zdál možná slabý, ale pod taktovkou Ridleyho Scotta nabývá nových rozměrů. Jednoduše Oscarovka jak má být...5* ()

pravdovravny 

všechny recenze uživatele

170 minútový cut. Ridley Scott natočil najlepší historický film na svete! Film je nabytí emóciami, ktoré u väčšiny takýchto filmov nikdy nie sú. Russell asi zahral životnú rolu, Phoenix zasa bezcitného a šialeného(megalomanského) Commodusa. Jedine čo by som vytkol je viac bojových scén + lepší výber herečky pre sestru Commodusa. Slabšie povahy neraz vypustia slzu, takže vreckovky majte pripravené!:) ()

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Další posily pro druhého Gladiátora

Další posily pro druhého Gladiátora

03.05.2023

Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner) letos na podzim divákům naservíruje velkolepý historický pohled na legendárního francouzského vojevůdce Napoleona Bonaparteho, to pravé ořechové ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama