Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh římského generála Maxima začíná v zimě roku 180, kdy v čele římských legií zvítězil nad germánskými kmeny. Po bitvě dorazí do ležení císař Marcus Aurelius se svými dětmi, slabošským synem Commodem a dcerou Lucillou, která byla kdysi Maximovou milenkou. Věčnými boji unavený císař požádá Maxima, aby se po jeho smrti stal protektorem Říma. Generál to však odmítne. Když se Commodus dozví, že ho otec nehodlá jmenovat svým nástupcem, zákeřně ho usmrtí a zmocní se vlády. Maximus se novému vládci odmítne podrobit a je zatčen. Podaří se mu uprchnout a spěchá domů. Svůj dům najde vypálený a manželku i syna zavražděné. Vyčerpán žalem i zraněním omdlí a probere se v zajetí otrokářské karavany. Je pak prodán bývalému gladiátorovi Proximovi. Společně s černým otrokem Jubou projde gladiátorským výcvikem a dostane přezdívku Španěl. Commodus se vrací do Říma a chce rozpustit senát. K tomu však potřebuje získat na svou stranu lid. Rozhodne se proto uspořádat velkolepé gladiátorské hry, kam přijíždí i Proximovi gladiátoři. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 635)

pravdovravny 

všechny recenze uživatele

170 minútový cut. Ridley Scott natočil najlepší historický film na svete! Film je nabytí emóciami, ktoré u väčšiny takýchto filmov nikdy nie sú. Russell asi zahral životnú rolu, Phoenix zasa bezcitného a šialeného(megalomanského) Commodusa. Jedine čo by som vytkol je viac bojových scén + lepší výber herečky pre sestru Commodusa. Slabšie povahy neraz vypustia slzu, takže vreckovky majte pripravené!:) ()

Všivák 

všechny recenze uživatele

Sakra, kdo chce nějakou historickou přesnost, nebo hlubší děj, ať jde jinam. Tohle je hollywodskej doják plnej hrdinství a správňáctví. Záporák tady strašně válí. Skvělá výprava a hlavně, skvělé souboje. Mají fakt šťávu. Film mě přes svou nelogičnost a povrchnost stále baví. To je skvělá vlastnost. Starý Řím je totiž poutavá doba. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott je meno režiséra, ktorý je zárukou kvality. To isté sa dá povedať aj o hereckom majstrovstve Russella Crowela. O samotnom filme nemusím nič moc písať. Jedná sa o historický veľkofilm najväčšieho kalibru. Ja osobne som ale urobil chybu že som si svoje prvé rozhliadnutie postil 171 minútovú verziu a dosť ma niektoré pasáže nudili. Aj tomu nasvedčuje moje hodnotenie. Dám kratšej verzií ešte jednu šancu ale až neskôr keď sa vo mne pocity uložia na to správne miesto. 79% ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Gladiátor společně s Gibsonovým Statečným srdcem navrátil do Hollywoodu zbytky zašlé slávy historických velkofilmů a dělá to se vší parádou definující tento žánr, Crowe výkonem velmi těší, Phoenix taktéž, nejvíc neslaný nemastný je příběh a konkrétněji jeho provedení, dalo se z něj vykřesat mnohem více. Zimmer samozřejmě bez chyby. Oscar za nejlepší film? Nominace ano, samotnou cenu radši pro Requiem for a Dream. 8/10. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Po dalsich shlednutich jdu s * dolu-skveli Crowe x Phoenix,slusna vyprava(kostymy!)a skvele souboje,obcas i hudba zazni paradne..ale jinak hodne balastu,natahovanost a Connie Nielsen.. Ok po 10tem shlédnutí uvažuju o 5tce ()

NoFiction 

všechny recenze uživatele

I přes veškeré skryté chyby v tomhle filmu.....hodnotím maximálně, protože mám slabost na historické filmy. Vynikajíci souboje v aréně, až mi tuhne v žilách krev. Nechtěl bych být otrok v této zvláštní době. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ikdyž je to historickej paskvil,což ani jinak nejde,páč by to byla nuda,tak jsem si tenhle film velice užil.Silný a zajímavý příběh,kvalitní herci a režisér s pevnou rukou.A přes dlouhou stopáž režisérský verze vás tenhle film v křesle udrží.Co víc si přát,snad jen víc spolupráce Crowa a Scotta. ()

toyrider 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení Gladiátora se v průběhu času měnilo mezi 3-5, nakonec jsem zvolil průměr, sice typicky americké zpracování, ale zas tak na škodu u tohoto tématu není. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Velmi si vážím Ridleyho Scotta. Mám ráda jeho vidění světa – relativistické, mnohoznačné a zneklidňující. Ale v případě tohoto filmu se zcela míjíme. Vizuálně je to pěkné, samozřejmě, vždyť jde o Scotta. Jinak mi připadá skoro vše špatně [krom hereckého výkonu Dereka Jacobiho (s výrazným anglickým přízvukem) a Joaquina Phoenixe (hovořícího plynulou američtinou :))]. Ostatek je toporný, ba nudný. Čímsi mi připomíná "nové Hvězdné války". Nevím, nechápu, nerozumím. Škoda... Nic to však nemění na mém výsostně pozitivním vztahu k panu režisérovi. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Nádherný historický film, parádní herecké výkony, naprosto dokonalá hudba, vynikající scénář. Tohle všechno když se dá dohromady, vznikne něco tak úžasného, jako je právě Gladiátor. Ano není to podle skutečných událostí a to by mělo vadit? S tím ten film přece točen nebyl a taky trochu nechápu kritiku v tomto směru. Je to především zábava, aby se divák bavil. Kdyby chtěli natočit historický výpravný film, tak bych tu kritiku bral a snesl. Ale takhle je to jen výkřik do tmy. No prostě co víc říct, za naprostou dokonalost ve všech směrech tohoto filmu nelze hodnotit jinak než 100% a řadím ho k jednomu z mých nejoblíbenějších filmů, neboť filmů, které mě doženou až k slzám je opravdu málo. Nádhera. Jen lituji toho, že jsem neměl příležitost shlédnout něco tak úžasného v kině, to by bylo i na 200%, kdyby to bylo možné :-) ()

ABCD Marta 

všechny recenze uživatele

Čistě vybroušený diamant na poli popkornové zábavy, jemuž neubírá na kvalitě nic ani po uplynutí jedné dekády, si mé srdce získal při prvním setkání a kdo by býval řekl, že z toho bude láska na věčnost? ()

Taio 

všechny recenze uživatele

Ak ste hypochondrická citlifka ako ja, čo slzí všade a všetko možné tak musím len od/doporučiť! OST♫ 5/5 Príbeh 5/5 Výkony 5/5 Napätie 4/5 Humor nebol ... 95% ()

Siri69 

všechny recenze uživatele

''Jsem Maximus Decimus Meridius,velitel severní armády,generál legie Felix a věrný služebník pravého císaře Marka Aurelia... Zavraždili jste mi syna a zavraždili mou ženu,ale já se pomstím teď nebo v příštím životě '' - moje nejoblíbenější slova hlavního hrdiny ve filmu... Výborný historický megafilm oceněný 5ti oscary !!! Super děj,příběh,souboje,hudba a výkony hlavních herců... Russel Crowe jako gladiátor zaválel !!! 5* ()

Gerret 

všechny recenze uživatele

Moc historických filmů jsem neviděl, většinou se tomuto žánru vyhýbám, ale u tohoto snímku by to byla velká škoda. Je to jeden z těch filmů u kterého člověka mrzí, že ho neviděl tehdy na velkém plátně v kině a nezbývá než se modlit, aby byl po čase uveden znovu do kin, třeba ve 3D, když je to hit poslední doby. Ridleymu Scottovi se to povedlo vážně výborně zrežírovat, ať už souboje, určitě ale hlavně silný příběh. Bezpochyby je to nejlepší role Russella Crowa. A ta hudba, je vážně povedená, Zimmer prostě umí. Hodnocení 95%. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluju od puberty... krásný, dojemný, napínavý... skvělý herecký výkony, úžasný soundtrack... Teď jsem ho zkoukla po několika letech a znovu mě překvapilo, jak moc mě to baví.... velkofilm! ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe je bez diskuze charizmatický. Ale mě nejvíce zaujal Joaquin Phoenix. Měla jsem z něj husí kůži. Film je téměř dokonalý, ale mě to nechává chladnou. 80% a ani o procento navíc. ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Scottův majstrštyk a nejspíš jeho poslední skutečný hit. Russel Crowe v životní formě, kdy si získal celé publikum. To platí i o Zimmerovi, který se konečně posunul dál a předložil tak nabušený soundtrack, že dodnes nechápu ignoraci ze strany Akademie. To byl obrovský fail. ()

Joe123 

všechny recenze uživatele

Generál ktorý sa stal otrokom, otrok ktorý sa stal gladiátorom, gladiátor ktorý sa vzoprel impériu. Nádherný velkofilm ktorý ukazuje všetky krásy filmu. Spolu s Braveheart najlepší historický film. 100% viac už nemám čo dodať iba to že Joaquin Phoenix tu zahral poriadneho hajzla. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Demokracia fungovala v čase rímskych cisárov možno viac ako dnes a keď sa ľud zhromaždený v Coloseu rozhodol, že niekto má jeho priazeň, tak ani cisár s tým nemohol nič urobiť. Ibaže si nájde iný, zákerný spôsob na svoje plány. Všetko fungovalo cez chlieb a hry a rozhadzovanie celých pecňov chleba do obecenstva pred zápasom bola najmilšia scéna, akých v gladiátorskom filme veľa niet a napočítal som celkovo až jeden vtip približne v polovici filmu. Nie som fanúšikom krvavých orgií, ale keď sú podané ako tu, neposúdim, či verne, ale určite s maximálnym zanietením a s výborným hudobným podmazom, tak neodvrátim zrak ani pri prebodávaní súpera. –––– Vražte meč do těla druhého, a budou vás oslavovat. A vám se to možná začne líbit. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Maximus... Videl som predĺženú verziu. Dostala ma. Russell Crowe hrá asi svoju životnú úlohu (ak nerátam Čistú dušu) a taký hlboký dramaticko-historický príbeh som už dávno nevidel. Na konci som plakal asi tak ako pri Statočnom srdci. Obe filmy majú síce brutalitu, ale aj pohladenie po duši. Jednoznačne plný počet. ()

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Další posily pro druhého Gladiátora

Další posily pro druhého Gladiátora

03.05.2023

Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner) letos na podzim divákům naservíruje velkolepý historický pohled na legendárního francouzského vojevůdce Napoleona Bonaparteho, to pravé ořechové ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama