Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh římského generála Maxima začíná v zimě roku 180, kdy v čele římských legií zvítězil nad germánskými kmeny. Po bitvě dorazí do ležení císař Marcus Aurelius se svými dětmi, slabošským synem Commodem a dcerou Lucillou, která byla kdysi Maximovou milenkou. Věčnými boji unavený císař požádá Maxima, aby se po jeho smrti stal protektorem Říma. Generál to však odmítne. Když se Commodus dozví, že ho otec nehodlá jmenovat svým nástupcem, zákeřně ho usmrtí a zmocní se vlády. Maximus se novému vládci odmítne podrobit a je zatčen. Podaří se mu uprchnout a spěchá domů. Svůj dům najde vypálený a manželku i syna zavražděné. Vyčerpán žalem i zraněním omdlí a probere se v zajetí otrokářské karavany. Je pak prodán bývalému gladiátorovi Proximovi. Společně s černým otrokem Jubou projde gladiátorským výcvikem a dostane přezdívku Španěl. Commodus se vrací do Říma a chce rozpustit senát. K tomu však potřebuje získat na svou stranu lid. Rozhodne se proto uspořádat velkolepé gladiátorské hry, kam přijíždí i Proximovi gladiátoři. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 635)

maciii 

všechny recenze uživatele

Silný příběh o ztrátě a znovunabytí lidké důstojnosti, o síle lidského charakteru a zoufalé touze po otcovském uznání a lásce, ke všemu velkolepě natočené, s užasnými kulisami, kostýmy a skvělou hudbou. ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že se neustále opakuji, ale toto je další film, který jsem snad milionkrát viděla ve škole (ano opět). Na první zkouknutí mi to přišlo celkem super, po dalších už mi to lezlo na nervy. Nedávno jsem si ho ale přeci jen pustila na DVD a musím říct, že jde o klasický oscarový film. A podle toho byl taky natočen. Má pro to vše, co potřebuje. Dobré herce, solidní výpravu, supr hudbu a silný příběh. Problém je, že na tomto filmu jsou jeho oscarové ambice až příliš vidět. ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Tento film ma strašne chytil za srdce a zanechal vo mne hlboký kultúrny zážitok. Nádherný príbeh o gladiátorovi, ktorý sa nebál postaviť ani samotnému cisárovi, aby pomstil násilné vyvraždenie svojej rodiny a zbavil Rím krutovládcu, ktorý sa k moci dostal tým najhorším možným spôsobom. Vynikajúce výkony Russella Crowea a Joaquina Phoenixa a smutný, no zároveň veľmi dojímavý záver v kombinácii s grandióznou hudbou radia Gladiátora na samotný vrchol môjho filmového rebríčka. ()

Joppo88 

všechny recenze uživatele

Slabiny v scénari zakrylo vizuálne spracovanie, a tiež už kvalitná zvuková stopa z dielne H. Zimmera. Taktiež R. Crowe sa zhostil gladiátorskej roly na výbornú. Milým prekvapením bol výkon J. Phoenixa, z ktorého zákernosť sršala počas celého filmu. Pochvalu si zaslúži aj strih a kamera. Zopár gýčových miest si režisér mohol odpustiť (zvlášť na záver), ale i tak - klobúk dole... ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdy len za výpravu , kostýmy a hudbu. A Russell je velký fešák aj vďaka nemu som bola ochotná film dopozerať do konca. Veľmi zdĺhavý. Ja prosto filmy podobného žánru nemusím. Miestami ma nudil a hodnotím ho stále priemerne. ()

denisavary 

všechny recenze uživatele

Typický hollywoodský velkofilm, plných akčních, bojových scén, historické téma a starověký Řím, výborný výkon Crowea a Phoenixe.. ALE pro mě nejvíc vítězí hudba, kterou naprosto zbožňuji a kvůli tomu si ten film zaslouží takové hodnocení.. ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší historický film aký som videl, tesne za ním Statocne srdce. Russel Crowe sa výborne hodí pre stvárnenie Maxima. Je to veľkofilm ako sa patrí, so skvelými efektmi, pribehom , hudbou, dobrým záporákom, Phoenix má v sebe niečo zo svojho brata. Uz sa tesim kedy bude opat v telke :) 95% ()

1Legend1 

všechny recenze uživatele

Vynikající Russel v hollywoodském velkofilmu rozhodně dokázal, že na to má! Skvělý příběh gladiátora ze starého Říma s výjimečným rozuzlením si určitě 5* zaslouží. 90% ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Z historického hľadiska veľa nepresností, ale inak aj tak to bol dobrý film. Rekonštrukcia bitky na začiatku bola relatívne dobrá, Commodus však bol vykreslený v príliš negatívnom svetle, dôsledky jeho zlej vlády mali aj iné príčiny ako tie, čo boli načrtnuté vo filme. ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Ach ano, Gladiátor, podle mého názoru jeden z nejlepších římsko-válečných filmů vůbec - výborný příběh (pravda, možná jednoduchý, ale chytlavý a zajímavý), skvělá výprava, výborní herci (samozřejmě vás jako první napadne Crowe, ale Phoenix... ten hrál tak dobře, až lidi začali kromě jeho postavy nenávidět i jeho samotného), úžasná hudba a velkolepé bitvy. Film jsem viděl už jako malý a i dnes, po několika shlédnutích, mám hned při několika scénách husí kůži... Takže shrnutí: Roma Victor! ()

kabel 

všechny recenze uživatele

Film tak drsný a přitom krásný zároveň...Můj první film s Russelem, ale ten jsem viděl v daleko útlejším věku než jsem byl schopen to vůbec pochopit...no za několik let jsem se podíval znovu a opravdu chytne za koule..vkročení do nového tisíciletí s tímto skvostem no a nějak tak jsem se vlastně dostal k Ridleymu...Zimmer spolu s Gerrard stvořili krásu a přesně to k tomu patří...To nejlepší si ulili na konec... Now We Are Free...!!! ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Nech dáte Ridleymu Scottovi akýkoľvek scenár natočí vám veľkofilm. Toto majstrovské dielo je toho dôkazom a je to veľkofilm nad všetky veľkofilmy. Príbeh podrazeného generála Maxima, ktorému vyvraždil rodinu z rozmaru mladého cisára chytí za srdce všetkých fanúšikov historických a vojnových filmov. Russel Crowe si zahral svoju životnú rolu. Boje gladiátorov v aréne mali perfektné prevedenie a boli až neuveriteľne prepracované (predvádzanie boja Rímskej ríše proti Carthagu). Hudba v tomto filme neskutočne dokresľovala príbeh a dej a pieseň od Enye "Now we are free" si púšťam kedykoľvek si spomeniem. Nikdy nezabudnem ako mi behal mráz po chrbte, keď som film prvý krát videl. Remeselne dokonalý film, s hercami svetovej triedy, s perfektnou hudbou a perfektným vizuálom. U mňa nenahraditeľná jednotka a preto 10 z 10. P.S. "Dny co ti prokazuji úctu brzo pominou". ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla velkolepá, úchvatná a historická mega podívaná! Historické filmy nemám moc v oblibě, ale sem tam mě nějaký padne do oka. Zatím mezi nejlepší historické filmy považuji tento film Gladiátor a nevšedně luxusní Troju. Russell Crowe tu hraje opravdu skvěle a tato role mu padne. A navíc skvělé souboje, výborný soundtrack a samozřejmě kvalitní režie, která už je cítit od začátku filmu. 90% ()

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Další posily pro druhého Gladiátora

Další posily pro druhého Gladiátora

03.05.2023

Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner) letos na podzim divákům naservíruje velkolepý historický pohled na legendárního francouzského vojevůdce Napoleona Bonaparteho, to pravé ořechové ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama