Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh římského generála Maxima začíná v zimě roku 180, kdy v čele římských legií zvítězil nad germánskými kmeny. Po bitvě dorazí do ležení císař Marcus Aurelius se svými dětmi, slabošským synem Commodem a dcerou Lucillou, která byla kdysi Maximovou milenkou. Věčnými boji unavený císař požádá Maxima, aby se po jeho smrti stal protektorem Říma. Generál to však odmítne. Když se Commodus dozví, že ho otec nehodlá jmenovat svým nástupcem, zákeřně ho usmrtí a zmocní se vlády. Maximus se novému vládci odmítne podrobit a je zatčen. Podaří se mu uprchnout a spěchá domů. Svůj dům najde vypálený a manželku i syna zavražděné. Vyčerpán žalem i zraněním omdlí a probere se v zajetí otrokářské karavany. Je pak prodán bývalému gladiátorovi Proximovi. Společně s černým otrokem Jubou projde gladiátorským výcvikem a dostane přezdívku Španěl. Commodus se vrací do Říma a chce rozpustit senát. K tomu však potřebuje získat na svou stranu lid. Rozhodne se proto uspořádat velkolepé gladiátorské hry, kam přijíždí i Proximovi gladiátoři. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 636)

Elemmírë 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film. Skvěle natočené. dokonalý příběh. Jsou úžasné ty maličké momenty které jsou naprosto stejné v době kdy byl Maximus generál i gladiátor. ()

SonyLucy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je na tomto filmu hudba. Pár scénám se nedá logicky věřit - např. jak může za jeden den dojet na koni do Španělska z Říma - no přece není Superman! ()

vlada-xxx 

všechny recenze uživatele

Neskutecne pritroubla fantasy pravdepodobne z prostredi rimskeho principatu....v tomhle filmu je smotane snad vsechno co priblbly americane vedi o starem Rime...trapne digitalni Rim, strasne umelehmotne napodobeniny brneni, rimsky vojevudce s kerkou, epilepticky sestrihana akce, uchylny konec.....je toho mnohem vic. Jedine pozitivum je vykon R.Crowea v hl.roli. ()

spqr 

všechny recenze uživatele

až na tie dejinne suvislosti dobre, ale chapem ze americania su igniranti co sa tyka inych dejin ako USA ()

madsenka 

všechny recenze uživatele

Užasný film...Nemyslela som si,že Ridley Scott príde ešte s niečím dojemnejším,než bola Thelma and Louise...Skvelý Russell Crowe a úchvatne stvárnený hajzlík Joaquinom Phoenixom...Nádhera!A pritom historické filmy moc nemusím... ()

Nerajohn 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka je strašně fajn, ale mě jako dějepisáře štvou ty historické nepravdy a pak ještě jedna věc. Proč se mluví anglicky. To vypadá přece strašně směšně, když 50.000 Římanů v Koloseu řve KILL, KILL nebo, když člověk z Hispánie si o všem pokecá s Núbijcem. Tohle je sice okrajová poznámka, ale mě to na tom filmu připadlo fakt jako nepříjemná věc. ()

cypher 

všechny recenze uživatele

Asi nejvelkolepější historický film, jaký jsem kdy viděl. Hlavní role, kamera, režie, hudba. Nemám slov. Roma Victor! Now We Are Free! ()

frolo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý mi dal do povedomia režiséra ako je Ridley Scott. Po zhliadnutí Gladiátora som si nechal požičať najlepšie filmy od tohto režiséra a odvtedy patrí k mojej top 5 režisérov. Tomuto filmu fakt nechýba nič od výpravy, geniálnej hudby Hansa Zimmera, až po herecké výkony, už dvorného herca Ridliho Scotta, Russella Crowe. Stretávam sa tu že scenáre boli plytké a použité historické fakty na zasmiate. Vážení, uvedomte si, že to nie je dokument ale blockbusterový film natočený pre spotrebných užívateľov filmovej tvorby. A ak má niekto chuť na dokumenty zapnite si STV 2 alebo BBC. ()

ForzaJuve 

všechny recenze uživatele

Bitva s Germány na začátku je bomba, pak nuda, pak další bomba v Coloseu a pak opět nuda. 3 hvězdy a nic víc. Pád Říše římské je jenom jeden. ()

ElFifo 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi prostě neokouká, rád se na něj podívám i po xx-té..a je taky na co (HD mňamka). Obsahuje spousty historických nepřesností, ale pro mne je to historický epos (ne opravdu tam není nikde psáno, že jde o dokument nebo film dle skutečné události) no.1 a netřeba tu dál plácat superlativy..Strength and honor. ()

Mainer 

všechny recenze uživatele

Jeden z mejch nejoblíbenějších filmů, hlavně ta africká část :) film, ve kterym se cejtim bejt v tom alžíru nebo kde to vlastně russel byl :) jo a nevim jak může mít tak nízký hodnocení, ten Řím je přece úžasně vykreslenej a obrazovost obecně je skvělá. Pět pět a ještě jednou pět. Ať žije Římská kultura ()

saladín. 

všechny recenze uživatele

Formalne dokonale a vizualne efektne s par uchvatnymi scenami, avsak az na ustredny motiv pomsty myslienkovo velice mdle. Slusny hollywoodsky standard a nic viac. Joaquin Phoenix je typovo zaujimavy romansky exemplar a aj inak solidny casting. ()

EXwoody 

všechny recenze uživatele

“My name is Maximus Decimus Meridius, Commander of the Armies of the North, General of the Felix Legions, loyal servant to the true emperor, Marcus Aurelius. Father to a murdered son, husband to a murdered wife. And I will have my vengeance, in this life or the next.” ...... Epic :) ()

Iswet 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že nejsem zrovna fanouškem historických filmů, ale tohle na mě opravdu zapůsobilo. Skvělé efekty, kamera, režie a herecké obsazení jenž se mi hluboko vryly do paměti a zůstanou tam pěkně dlouho. Jeden z mála filmů, který může být shlédnut i několikrát za sebou a vůbec neomrzí. ()

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Další posily pro druhého Gladiátora

Další posily pro druhého Gladiátora

03.05.2023

Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner) letos na podzim divákům naservíruje velkolepý historický pohled na legendárního francouzského vojevůdce Napoleona Bonaparteho, to pravé ořechové ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama